24. rész

949 68 16
                                    

Egész nap a megfelelő megoldáson gondolkodtak, szinte ki sem mozdultak a lány szobájából. Mivel mindkét megoldással volt valami gond, a kevésbé rosszat választották, így közösen eldöntötték, hogy Edgar visszaköltözik a szülőotthonába.
Még a délután folyamán elkezdtek szervezkedni, hogy a férfi minél előbb kiszabadulhasson jelenlegi helyzetéből.

- Veled megyek!

- Micsoda?

- Mármint, nem az új lakóhelyedre, hanem a jelenlegibe. Nem volna jó, ha egyedül kéne szembenézned a családoddal. Talán nem rendeznek akkora balhét, ha ott vagyok veled.

- Nem mondom, hogy nem nyugtatna meg a jelenléted... de—

- Nincs de – rázta meg a fejét mosolyogva. – Ez nem kérdés volt, hanem kijelentés. Veled megyek!

Edgar nehezen, de bólintott egyet, majd mosolyogva átölelte a lányt, és hosszú percekig el sem engedte.
Miután mindent megbeszéltek, - és Roni Williammel is lerendezte a helyzetet – beszálltak a fekete luxuskocsiba, és elindultak a Thomson család házához. Edgar láthatóan ki volt készülve, volt elképzelése arról, hogy mi várja otthon... nem is csalódott.
Kathylin a nappali egyik foteljában ült, míg Ethan a mellette lévő kanapén terpeszkedett, és láthatóan nagyon dühösek voltak. Az érkezőkre azonnal felkapták a fejüket, és végszóra Merion is megérkezett.

- Csodálom, hogy volt bátorságod haza tolni a képedet – fonta össze karjait a nő.

- Anya, hagyd! - Merion a lépcső utolsó fokán kuporgott, nem mert közelebb menni Edgarhoz, viszont azt nem hagyta, hogy az anyja megint sértegesse őt.

- Tényleg nincs értelme ócsárolni, a helyzet nem fog változni.

- Milyen helyzet? – vonta össze szemöldökeit a szőke lány.

Ethan felkelt a kanapéról és nevelőapja elé sétált. Végig a férfi szemeibe nézett, úgy rángatott elő a zsebéből egy borítékot.
Edgar gyanakodva nézett az Ethan kezében pihenő lapra. Lassan átvette, és kinyitotta a borítékot. A lapon álló szöveg egyszerű volt és világos, a férfi mégis értetlenkedve nézett a bent tartózkodókra.

- Távoltartási végzés?

- Az – bólintott a fiú. – Örülj neki, hogy ennyivel megúszod.

- Ha nem lenne ilyen bolond a lányod, már a börtönben csücsülnél.

Edgar leplezetlen kétségbeeséssel nézett lányára, aki hasonlóképp vizslatta apját. Merion semmi hasonlót nem akart elkövetni Edgar ellen, de félt, hogy, ha ebbe sem egyezik bele a családja drasztikusabb lépésekhez fog folyamodni. Bármennyire is félt az apjától, szerette őt, és hitt abban, hogy az a szerető apa, aki felnevelte és óvta mindentől, még mindig ott van a lelke mélyén, csak eltévedt és segítség kell neki, hogy megtalálja a visszavezető utat. Ő bármit megtett volna ennek érdekében, de tekintve, hogy ő állt a folyamatos zaklatások központjában, nem járt volna sikerrel.
Edgar összehajtotta a lapot, letette a nappaliban lévő dohányzóasztalra és elindult a lépcső felé. Ethan már ugrott, hogy húga védelmére keljen, de meglepetésükre a férfi némán elsétált lánya mellett és felbaktatott az emeletre. Mindannyian érdeklődve néztek utána, de mikor percek elteltével sem történt semmi, Ethan kicsivel nyugodtabban lépett Roni mellé.

- Amúgy, hogy kerülsz ide Vakarcs?

- Jöttem lelki támaszt nyújtani.

- Még mindig nem értem, hogy hogyan bírod elviselni a vénember társaságát.

- Ha hiszed, ha nem, Edgar jó ember. Segítségre van szüksége, és ezt láthatóan nem kapja meg. Megértem, hogy mérgesek vagytok, biztos nem volt könnyű végignézni mindezt, de lehetett volna sokkal rosszabb is.

Testőröm VédelmébenKde žijí příběhy. Začni objevovat