Sadašnjost - 3. Poglavlje

2K 166 59
                                    

Abraham je odmakao telefon od uha, kako bi malo olakšao sebi, jer ga je glavobolja ubijala kao posledica mamurluka, a Amandin ljutiti glas koji je dopirao sa druge strane telefona bio je poslednje što mu je trebalo tog jutra.

-"Ponovi mi još jedan put, šta si rekao gdje se nalaziš?!"

-"I dalje sam u Irskoj, momci su na putu ka nazad, ja sam ostao još."

-"Ti si ostao i dalje u državi za koju si mi jednom prilikom rekao da je poslednje mjesto na kojem ćeš da se pojaviš. I kog vraga radiš tamo kada znaš odlično da oni debili ne mogu sami da se snađu ni u tržnom centru, a pogotovo ne na Irskom aerodromu."- rekla je, a zatim je ako je to ikako moguće još ljućim tonom dodala

-"Molim te reci mi koga si postavio za vođu u tvom odsustvu da znam ima li šanse da ubodu bar pravi kontinent, ako ne pravu državu u koju treba da slete?"

-"Imao sam jake razloge za ostanak."-rekao je, a zatim je još odmakao telefon od uha, znajući kakva će joj biti reakcija kada kaže ime onoga kojem je rekao da pazi na ostale -"Rekao sam Carlosu da preuzme odgovornost na sebe."

I mada je telefon odmakao najdalje što je mogao, njen glas mu je zatutnjao kada je progovorila sa druge strane veze

-"Carlosa ?!!!!! Pa tebe je neko u Irskoj dobro mlatnuo po glavi.

Taj neodgovorni debil ne samo da se neće postarati da se pojave na vrijeme sutra na probama, već će ih napiti sviju, i uvjeriti da bi mogli da pokušaju da oforme neki harem, ili šta već tom idiotu padne novo na pamet."

-"Obećao je da će se postarati da ne upadnu u probleme."-rekao je u pokušaju da je malo smiri.

-"Ne, ne, taj je trebao da ti obeća da on neće praviti probleme, i moli Boga da mu ne padne na pamet da izazove Dillona da skače sa padobranom iz aviona, ili šta bi već moglo da mu padne na pamet u cilju da vidi da li taj plavokosi maloumnik zna da kaže ne izazovu."

A zatim mu je prekinula vezu, bez pozdrava i bez upozorenja, vjerovatno u cilju da nazove Carlosa, i upozori ga da bi mogao da ostane bez glave, ako napravi neko sranje.

Odložio je telefon, i zagledao se kroz prozor, nesvjestan pejzaža koji se pruža ispred njega.

Sada je mogao da se fokusira na ono što je planirao da uradi, a morao je da se odluči na prvi korak. 

Ako je bio spreman da izgubi sedam godina na potragu za osobom koju voli, nema te prepreke koja je dovoljno masivna i visoka da mu prepriječi put. Neće tek tako da je izgubi zbog nekoga ko joj neće pružiti ovu količinu ljubavi koju on osjeća, jer ako su postojale osobe rođene jedno za drugo onda su to bili oni. 

I morala ga je razuvjeriti da ga ne voli, kako bi se spakovao i otišao iz jedine zemlje koja ga sve do juče nije privlačila niti najmanje, a sada mu je djelovala kao najljepša zemlja na svijetu. A onda se sjetio razloga zbog kojeg se našao tu, i skoro pa je poželio da mu je onaj ludak tu da može da mu kaže ono što mu je upravo prošlo mislima.

Dante, veseli skote, ima da mi budeš vjenčani kum, ako uspijem u svom poduhvatu.

*****

Becky je vjerovala da ne postoji ništa što bi moglo da je iznenadi, sve do sinoćnih dešavanja, koja ne da nisu imala smisla niti logike, već je bila pa skoro sasvim sigurna da je pola toga prosto umislila.

Nastup najprivlačnijih muškaraca na sceni je definitivno bio razlog zašto je njen um počeo da umišlja besmislene stvari, pa čak i scenu kako njena suzdržana i ozbiljna šefica ljubi njihovog gej prijatelja direktno po sred usta, kao da je čovjek njenog života a ne osoba koja se više vrištala na nastup stirpera nego ijedna žena u masi.

Ne puštam te ponovo #3Where stories live. Discover now