2. - J E L E N T É K T E L E N

12.2K 440 69
                                    

Babbie ezután gépiesen takarította ki a többi szobát, miközben gondolatai egyre csak a királlyal történtek körül forogtak. Tényleg előfordulhat, hogy az ország vezetője, aki bármelyik nőt megkaphatja, pont iránta érdeklődik?

Aznap este a szolgálólányok hálórészében komoly vita zajlott erről. Babbie egyetlen barátnője és bizalmasa, Amelia tapasztaltabb volt férfiak terén, hiszen gyakran szökött el az udvalójával az éj leple alatt.

- Biztos vagyok benne, hogy csak egy éjszakát akar velem. Ha kitudódna, annak szörnyű következményei lennének - suttogta.

Amelia közelebb húzódott barátnője felé, és izgatottan megszorította a kezeit.

- És ha valóban csak egy éjszakát akar? Ő az ország feje, ő maga Anglia. Biztosan hálás lenne neked, ha megtennéd amire kér. Talán ékszereket, csodaszép ruhákat, vagy egy egész birtokot is ajándékozna neked.

- Mi lenne ha teherbe esnék? Biztosan a gyermekemmel együtt végeznének ki - idegeskedett tovább.

- Babbie, drágám, az lenne a legcsodálatosabb ha teherbe ejtene! Ha a király a nevére venné a gyermeket, az egy életre bebiztosítaná a helyedet az udvarban.

- Tényleg úgy gondolod, hogy semmi baj nem történhet abból, ha lefekszem vele?

- Biztos vagyok benne. Talán előnyöd is származik majd belőle. Hiszen te is szeretnél bálokra és lakomákra járni nem? Ha Robert király belédszeret és a szeretőjének fogad, bele fogsz folyni az udvari életbe. Csodaszép ruhákban fogsz járni és a szolgálók a te kegyeidet fogják keresni. Hát nem lenne nagyszerű?

Amelia lelkesedését látva Babbie is egyre jobb ötletnek tartotta azt, hogy a királlyal háljon. De egyetlen dolog mégis visszatartotta.

- Még soha nem csináltam ilyet ezelőtt. Azt sem tudom hogyan kell. Biztos vagyok benne, hogy a Őfelsége csalódna bennem.

- Ez butaság! Robert király biztosan élvezne minden veled töltött percet.

- Szóval te felkeresnéd őt a helyemben?

- Naná! Akár most azonnal! - nevetett Amelia.

Babbie egy hirtelen mozdulattal felállt, majd lassan a közös hálóterem ajtajához sietett ügyelve arra, hogy egyik szolgálót se keltse fel.

- Hé! Vigyázz magadra! - súgta felé Amelia, de ezt Babbie már nem hallotta.

Szíve hevesen vert és minden porcikája remegett, de tudta, hogy ez az egyetlen lehetősége arra, hogy kitörjön a szolgálólányok unalmas életéből. Amelia bogarat ültetett a fülébe és most már mindennél jobban vágyott a bálokra és az ékszerekre. A király hálóterméhez érve magabiztosan így szólt az őrökhöz:

- A királyhoz jöttem. Ő maga hivatott ma éjszakára.

Az őrök egymásra néztek, majd szabaddá tették a bejáratot a hálóba. Babbie megigazította a haját, majd kecsesen besétált. A szobában korom sötét volt és hallani lehetett Robert király lihegését. Babbie meg volt róla győződve, hogy ez azért van, mert rosszat álmodik.

- Felség! - suttogta, miközben a sötétben tapogatózva az ágyat kereste. - Felség eljöttem magához!

Ezután Babbie egy női sikolyt hallott. Fel sem fogta, hogy mi történik körülötte, de arra lett figyelmes, hogy az őrök gyertyával a kezükben berontanak a terembe.

- Te mi keresel itt? - förmedt rá Robert. A lány a gyertyák fényében tisztán látta a király meztlen testét, ami furcsa érzést váltott ki belőle. Az ágyon egy szőke hajú nő feküdt szorosan mellette. Babbie összezavarodva hagyta, hogy az őrök két oldalról lefogják a kezeit.

- Felség, mihez kezdjünk vele? Börtönbe vessük?

- Ugyan! - nevetett a király gúnyosan. - Ő csak egy naiv kislány, nem érdemel olyan komoly büntetést. Tudjátok mit? Azt tesztek vele amit akartok!

Az őrök nevetve hurcolták el Babbiet a hálóteremből. A lány szemei megteltek könnyel és egyre csak azon imádkozott, hogy valahogy meg tudjon menekülni.

- Kérem, engedjenek el! - kérte keservesen, de az őrök egyre erősebben szorították a kezeit és a saját hálókörletük felé rángatták.

- Mégis mit gondoltál? Hogy a király ágyába bújni ennyire egyszerű? - kérdezte gúnyosan az egyikük.

- Ma délután még engem akart. Csak engem és senki mást.

- Csak téged, valóban? - nevetett, miközben kinyitotta a hálószobájuk ajtaját, az ágyra dobta Babbiet és lefogta a kezeit. - Tényleg azt gondoltad, hogy nem kell neki más csak te? Ezesetben pont itt van az ideje, hogy megtanuld: te az udvarban egy senki vagy. Egy teljesen jelentéktelen szolgáló.

A másik őr ezidő alatt teljesen meztelenre vetkőzött. Szája szélét nyaldosva közeledett a rettegő Babbie felé, aki minden erejével szabadulni próbált a szorításból. A férfi agresszívan hörgött, miközben beléhatolt. Babbie hiába könyörgött és sírt az őr nem állt le, sőt, egyre jobban élvezte a helyzetet. Azon az éjszakán órákig szórakoztak a lánnyal, aki ezalatt az idő alatt keményebbé vált és megfogadta magának: bosszút áll a királyon.

A U R O R A || A király szeretője [16+]Where stories live. Discover now