3. - Á R T A T L A N

10.9K 404 25
                                    

Másnap reggel Babbie csapzottan, kisírt szemekkel tért vissza a lakrészébe. Azt hitte, hogy most már vége a megpróbáltatásoknak és végre visszatérhet az unalmas hétköznapjaiba. Tévedett, ugyanis Mrs Nash haragjával és bántó szavaival még meg kellett birkóznia.

- Én nem bánom, ha éjszakánként őrökkel hancúrozol, de azt nem fogom tolerálni, ha ébresztőre nem vagy itt! - üvöltötte amint meglátta a lányt.

- Elnézést! Ez volt az utolsó, ígérem - motyogta idegesen.

- Ó, igen, abban biztos vagyok, hogy ez volt az utolsó, ugyanis Henriette hercegnő fogadása után kirúglak innen, abban biztos lehetsz! Most pedig irány dolgozni!

Babbie könnyes szemmel rohant a szekrény felé, ahol az egyenruhákat tartották. Amint levette magáról a néhány helyen elszakadt hálóruháját, Mrs Nash ijedten lépett oda hozzá.

- Hiszen te tele vagy zöld foltokkal! Ha valaki meglátja, hogy az én felügyeleten alatt ez történt veled, akár el is tanácsolhatnak innen!

- Majd eltakarom őket - sóhajtotta Babbie, majd felvette a nappali ruháját.

- Ajánlom, hogy így legyen! - förmedt rá Mrs Nash újra. - Na, menj és tisztítsd meg az ablakokat a hercegnő lakrészében! Holnap lesz a fogadás és addig még rengeteg dolgot el kell intéznünk.

Babbie engedelmesen a lakrész felé sietett egy vödör vízzel a kezében. Szeretett ablakokat tisztítani, mert élvezte a csodaszép kilátást a palota kertjére. A folyosón lévőkkel kezdte és épp hogy végzett az elsővel, Robert király mély hangját hallotta meg a háta mögül.

- Reméltem, hogy ma is itt talállak.

Babbie hátrafordult, majd idegesen meghajolt.

- Ma valamiért nem látlak annyira lelkesnek, mint amilyen tegnap éjjel voltál. Hogy lehet ez? - kérdezte gúnyosan.

- Talán már nem találom magát annyira vonzónak - felelt Babbie szemtelenül.

A királynak tetszett ez a válasz és égető vágyat érzett a szívében a gyönyörű szolgálólány iránt. Ezen érzéseit természetesen nem fedhette fel előtte.

- Én sem talállak már annyira vonzónak, mint tegnap. Most, hogy már nem vagy annyira ártatlan...

- Örülök, hogy tisztáztuk ezt, felség. Most pedig ha megbocsájt, rengeteg dolgom van még. - válszolt, majd újra az ablak felé fordult és tovább tisztította.

Robert a szoknya alatt kirajzolódó kerek fenék láttán már tényleg nem bírt magával. Babbie mögé lépett és hátulról magához ölelete.

- Akarlak téged.

Babbie diadalittas mosolyát elnyomva a király felé fordult és ártatlan tekintettel megkérdezte:

- Mit akar pontosan, felség?

- Végigsimítani a kezeden. A lábadon. Minden porcikádat csókokkal behinteni. Abba a gyönyörű szőke hajadba akarok tépni. Akarlak, Babbie!

- Mindennél és mindenkinél jobban? - kérdezte, miközben kezét Robert arcához érintette.

- Nem. Egyszerűen csak akarlak. Hát ez nem elég? - kérdezte ingerülten, miközben elhúzódott a lánytól.

- Túlságosan büszke ahhoz, hogy beismerje: szüksége van rám. Ön is tudja, hogy én vagyok az egyetlen aki igazán boldoggá teheti.

- Bármelyik másik nő az enyém lehet itt! Ugyan miért akarnálak téged mindegyiküknél jobban? - kérdezte gúnyosan a király.

- Erre ön sem tudja igazán a választ, de attól még így van. Látom a szemében a vágyat. Felesleges tagadnia, hogy érez irántam valamit, amit egyik szajhája iránt sem.

- Úgy látom jót tett neked az a kis légyott az őreimmel. Elég nagy lett a szád, igaz, kicsi Babbie? - mormogta a király, miközben közelebb lépdelt a szolgálólányhoz. - Tudom, hogy te is akarsz engem, szóval megtehetnénk akár itt is, most azonnal.

- Előbb mondja, hogy csak én kellek önnek - suttogta a fülébe.

- Csak te kellessz nekem - mondta ki a király, majd gyorsan hozzátette: - Remélem tisztában vagy vele, hogy ezek csak szavak. Nem jelentenek semmit.

- Hát persze hogy nem - suttogta mosolyogva Babbie, miközben hagyta, hogy király végigimítson a mellkasán. Érezte, hogy elérte a célját és ez a kis affér is elég kellemesnek ígérkezett. Bár a tegnap este miatt kissé undorodott a férfi érintéstől, tudta, hogy a királynak nem mondhat mégegyszer nemet. Már nem volt az a naiv kislány többé. Felnőtt nővé vált, tele tervekkel és megvalósításra váló célokkal.

A U R O R A || A király szeretője [16+]Where stories live. Discover now