Till dig med självmordstankar

205 18 1
                                    

Innan du läser denna bok vill jag uppmärksamma att ämnen såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende och självmordsbenägenhet kommer att förekomma regelbundet genom boken.

Jag vill att du som upplever något av detta tänker till en extra gång innan du fortsätter att läsa då denna boks innehåll kan trigga igång osunda tankar hos vissa individer. Om du någonsin har övervägt självmord, skadat dig själv, lider sv psykisk ohälsa eller mår dåligt av att läsa om dessa ämnen kanske detta inte är en bok för dig.

Till dig som upplever dessa känslor och tankar vill jag tala om att det finns hjälp att få även fast allt känns hopplöst och fast du känner dig sviken av de i din närhet och som att dina känslor inte tas på allvar. Jag vill att du ska leva och det vill så många fler än vad du kan föreställa dig.

Nedan finns kontakter att nå ut till för dig med psykisk ohälsa och osunda tankar.

112
Vid akut självmordsrisk ska du ringa 112.

Mind - Självmordslinjen
Mind finns för att ge stöd till dig som överväger att ta ditt liv. De kan nås vis telefon, mejl eller chatt och lyssnar samtidigt som de vill motivera dig att söka hjälp och vilja leva.
Telefon: 90101

Bris
För dig under 18 år erbjuder Bris möjligheter att anonymt chatta, mejla eller prata med en kurator som kan ge dig tips om metoder för att ta dig ur din psykiska ohälsa eller hur du ska ta dig vidare för att få hjälp.
Telefon: 116 111

1177 - Vårdguiden
Vårdguiden erbjuder sjukvårdsrådgivning samtidigt som de kan hänvisa till närmsta psykiatriska akutmottagningar och sjukhus för att du ska veta vart du ska vända dig inom vården.
Telefon: 1177

På webbsidan suicidezero.se kan du läsa mer om olika kontakter du kan vända dig till om du upplever självmordstankar eller annan form av psykisk ohälsa.

Forrest Sullivan Where stories live. Discover now