19. Cioburi

1.7K 92 6
                                    

       Privesc la subtitrarea făcută filmului care se difuzează a nu știu câta oară pe săptămână asta, fără măcar a o citi. Îmbrățișarea caldă a lui Hale se slăbește în semn că adoarme. Analizez camera, privirea mea rămânând fixată pe scări.
      Hale se ridică privind și el locul.
- Scările alea ascund ceva. Când am călcat pe a treia, începând numărătoarea de jos,a scârțâit în gol.
- Crezi că e ceva ce nu ți-a zis Victoria?
- Bunica mereu îmi povestea despre vârcolaci si vrăjitoare,  dar nu am fost o credincioasă. 
   Hale se ridică, îndreptându-se spre scară. Ciocăne în treaptă, apoi smulge o scândură de deasupra ei, privind atent la ceea ce se află înăuntru. Scoate o cutie care era închisă cu un lacăt și o carte groasă  care mai mult ca sigur a fost dată din generații pentru că e destul de veche.
- Ce sunt alea, întreb apropiindu-mă.
- Cartea asta e un grimoar, iar în cutie chiar nu știu ce se află.
      I-au din mana lui cutia, analizând desenele și cuvintele de pe ea. Privesc și la lacăt, care pare că a fost forțat de mai multe ori, apoi mai arunc o privire în ascuzatoarea micuță. Într-un colț, împăturit bine e un plic, pătat și sigilat.
-Hale, vino repede.
-Lacătul e fermecat nu pot să îl deschid. Tu,  ai găsit ceva?
    Se aud pasi de la etaj, venind din camera mea. Hale ascunde cutia și grimoarul, iar eu urc în graba spre cameră.
      Pășesc pragul camerei, analizând fiecare coltisor, totul e la locul lui. Mă întorc, privind cum oglinda se face bucatele pe podeaua proaspăt lustruită. Unul din cioburi,  care aproape ca îmi străpunge piciorul, reflecta tatuajul lui Egypt. Acesta începe să se crape puțin câte puțin, până când se rup alte cioburi din el.
-Cam dramatică intrare, nu crezi?
    Vocea lui Hale e ironică, iar privirea îi este situată pe ființă identică mie din spatele meu. Scot un chițăit involuntar și îi sar în brațe lui Egypt.
- Ce cauți aici?
- Am fost chemată, de puterea canalizată în cutia aia. Nu stiu sigur ce e în cutia pe care ați gasit-o, dar m-a chemat.
- Cum de știi ce am găsit?
-Blaze, draga mea, e usor sa îți umblu prin amintiri cand nu esti hranită îndeajuns.
      Nu spun nimic. Nu e momentul. Am multe întrebări care se tot adună, dar acum trebuie să ne concentrăm asupra apariției ei aici.
- Pe lângă grimoar și cutia aia ciudată, am gasit și o scrisoare, spun în timp ce o scot din buzunar.
     Egypt o analizează, apoi o se oprește asupra sigiliului, îl atinge si o licarire ciudată îi apare în ochi.
-E sigiliul Sabatului  lui Lucifer, dar singură care avea acces la el și care îl putea folosi în a trimite mesaje onorifice, invitații si chiar scrisori pentru cei apropiați ei, era vrăjitoarea căpetenie, vrăjitoarea lui însuși Lucifer. Se pare ca îți e rudă. Cunoști pe cineva cărui i-ar putea aparține aceste lucruri?
- Îi pot simți inima mamei cum bate, iar comportamentul ei nu îmi pare de vrăjitoare, Dean e varcolac deci nici atât, bunica ar putea fi, dar niciodată nu aș fi crezut ca poate lucra cu Lucifer.
-Poate expeditorul acestei scrisori este chiar acea persoana.
     Rup plicul, scoțând o foaie normala, cu un singur rând scris pe ea, cu litere rotunjite, scrise în linie dreaptă, în spaniolă: "Invisible pero con fuego visible."
-Blaze, nici eu si nici Egypt nu stim spaniolă, asa ca ne poti traduce?
-E o ghicitoare si spune ca ce e invizibil cu foc îl putem face vizibil, iar dacă mă întrebați pe mine, sigur nu se referă la arderea obiectivelor.
    Hale aduce cutia  și i-o trântește în brațe lui Egypt, privind-o atent.
- Nu ai vreo vraja de deschidere si alte ciudățenii?
-Unu: Nu sunt ciudățenii! Doi: Nu pot, e încuiat cu o vraja care îl face posibil de deschis  doar de o incantatie făcută cu sângele persoanei care a facut-o sau cu un descendent al acesteia, așa că mai ușor cu povara asta vampiraș.
-Puteți să vă certați afară? Dacă se trezește Victoria nu se va termina bine. Să ne întoarcem la subiect, cât de veche e cartea aia?
-Grimoarul ala aparține unuia din grupul Căpeteniilor.  Erau doar trei, fiecare având câte o mână dreaptă. Cei care au făcut parte din Capatenii erau: Angela, fiica uriașei Mariei născătoarea lui Iisus, cea care a trădat pentru puterea întunericului, Zagan, fiul întunecat al primului vrăjitor si însuși Lucifer, cel care i-a unit pe toți in crearea sabatului nostru, cele care am creat ființele nemuritoare, cele care o puteam lua inapoi, doar cu vraja făcuta de primele membre ale sabatului, dar din pacate e pierdută în trecut.
     Vorbele lui Egypt sunt desprinse din biblie, vocea îi este plină de frică, dar are si un strop de mândrie. Eu și Hale ne privim, încercând să nu părem speriați de povestea ei.
- Noi am despărțit lumea oamenilor, de cea a ființelor supranaturale, atât a celor vii, cât și a celor morți. La asta ajută constrângerea, o folositi în a-i face pe oameni să uite ce au vazut, sa uite că v-au vazut.
- Cum a luat sfârșit grupul?
     Hale întreba, încercând în același timp să rezolve ghicitoarea.
- Nu s-a sfârșit, după ce una din vrăjitoarele din sabat a ars pereții ascunzatorii Căpeteniilor, încercând să demascheze vraja folosind, focul, deoarece astfel era protejată, cu toții au ars. Dar Lucifer ieșise primul, salvând toate grimoarurile lor si ucenicii celor doi, ucenici care le erau și rude de sânge. Lucifer nu a vrut să îi salveze, deoarece el plănuia să îi ucidă cu mâna lui pentru a controla doar el sabatul, iar prin asta a reușit. Ucenicii l-au ajutat, iar grimoarurile au fost date din generație în generație până astăzi.
- E cam mult de procesat, dar cred ca tocmai mi-am dat seama cum sa rezolvăm ghicitoarea. Ai spus ca vrăjitoarele foloseau focul pentru a decoda vraja, nu? intrebarea mea ii surprinde, dar Egypt doar incuviinteaza printr-un gest simplu din cap. Deci, daca pune pagina pe care e scrisa ghicitoarea deasupra focului putem decoda mesajul, nu?
-Asa e, spune Hale, venind si dandu-mi în pupic pe frunte. Esti genială, d-asta te iubesc!
-Doar pentru asta?
    Intrebarea mea e una copilărească, iar boticul pe care l-am făcut îl face să chicoteasca.
- Du-te si adu o lumânare, pantalonasi în flăcări.
    Hale dă ochii peste cap, în timp ce Egypt ma privește, dând din sprâncene.
  

     Egypt aprinde lumânarea, folosind doar un cuvânt. Eu plimb foaia veche si pătată deasupra flăcării, fără a o apropia prea tare si fara a o arde. Cuvintele scrise în spaniola incep sa curgă, formând alte cuvinte pe toată pagina, cuvinte în engleză.

    

Povestea unui demonUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum