20.Katerina

1.5K 87 3
                                    

- Nici acum nu îmi vine să cred că bunica e descendentă a vrăjitoarei lui Lucifer, spun în timp ce mă trântesc pe canapea.
Egypt se așează lângă mine și ia scrisoarea dintre degetele mele.
-Deci mama ta și mătușa ta si-au pierdut puterile în urma unei vrăji prea puternice, nu? Grozav, singura descendentă e verișoara ta!
Privesc în gol, iar mici fragmente de amintiri din grădina bunicii mi se rup, scoțând la iveală multe lucruri care au logica: cartea veche din biblioteca-grimoarul, cutia cu "bijuterii" la care nu aveam acces niciodată- cutia găsită de noi, iar de fiecare dată când coboram în pivniță toate lumînările erau așezate, de parca erau folosite mereu, apoi ceața.
-Din pacate eu si Katerina nu ne-am mai vorbit dupa înmormântarea bunicii. Ea a intrat intr-o perioada in care nu ieșea din casa si ne-am spus lucruri, iar asta ne-a îndepărtat.
-Se pare ca trebuie sa îngropam securea războiului si sa o cautam pentru că trebuie sa deschidem cutia asta. Orice lucru ne poate ajuta să o distrugem pe Ika.
Il privesc pe Hale, de parca ar fi rostit cea mai mare prostie de pe Pământ, iar el doar da din cap. Vorbele pe care eu si Kat ni le-am spus au fost dure, iar parerea ei despre mine nu a fost atât de bună
- Nu am habar unde as putea sa o gasesc, spun oftand.
Hale ma mângâie pe spate, apoi o priveste pe Egypt.
- Nu poti face o vraja ceva pentru a o gasi?
-Ba da, dar am nevoie de un lucru al ei, o poza, ceva.
Eu fug in camera pentru a lua poza din sertarul cu amintiri, un sertare care imi cuprinde aproape tot trecutul. Poza cu mine si Kat făcută de ziua ei a fost una din amintirile mele favorite, poza asta are o poveste uimitoare.
-Asta e buna?
Egypt o învârte pe toate partile, apoi se uita atent la fata ei, parca încercând să îi pătrundă în suflet prin acea poza.
-E in Romania, Transilvania mai exact.
Ma încrunt la cuvintele rostite de ea. România? Nu avem rude sau ceva acolo, deci probabil si-a inceput călătoriile la care visa încă de când era mică.
-Se pare ca mergem in Romania, iar daca spui ca in regiunea Transilvania e, orașul îl găsim ușor deoarece stiu un castel pe care dorea să îl viziteze datorită miturilor care l-au făcut așa faimos, așa că ne trebuie bilete spre Romania. Ce mai astepti, Hale?
Eu am bagaje de făcut.
Egypt chicoteste, Hale oftează, iar eu deja încep să impachetez din haine. Strângand bluza care am purtat-o în prima seara când am aflat ca vampirii exista, o durere de cap îngrozitoare pune stăpânire pe mine, corpul începe să imi tremure, iar o imagine cu tipa roșcată, iubita lui Nate, legată de un scaun si Nate undeva pe jos, intr-o încăpere mică, cu un singur pat, mi se derulează în fata mea, de parca as fi acolo. Pot mirosi mucegaiul, praful si sângele care se scurge de la tâmplă Threenei. Durerea lui Nate o pot simti chiar eu, iar țipetele Threenei imi fac corpul să cedeze, tremur din ce in ce mai tare si inima imi bate tot mai puternic.
Închid ochii și ma trezesc in camera mea, pe podea, cu Egypt care ma sgaltaie din toate incheieturile.
-Ce s-a intamplat?
Vocea imi e ragusita, iar câteva lacrimi se se scurg pe obraji.
- Ai început să privești în gol, apoi brusc să tip si să iti strângi capul in maini, iar lacrimi au început să ți se scurgă pe obraji. Ai bombanit ceva, apoi brusc te-ai prăbușit bolborosind ceva, un nume. Nu am inteles bine, dar pot sa jur ca ai spus Aaron.
-I-am văzut pe Nate si Threena. Erau închiși si torturați, dar daca vrem sa îl atacăm pe Aaron, eu nu am antrenament, Hale nu e destul de puternic, iar tu nu te poti descurca de una singură.
- Ai dreptate. Acum, să o găsim pe Katerina.

Povestea unui demonUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum