Bölüm 7 🖤

268 35 0
                                    

3 ay sonra👻
Gaziantepten döndükten sonra herşey yerli yerine oturmuş, Mustafayla 1 Nisan tarihinde muazzam bir ilişkiye adım atmıştık. Herşey çok güzel devam ediyordu. Nisan ve haziran ayında da Gaziantepe gidip, 1-2 gece kalmıştım. Mesafeler asla bize engel değildi..
Okullar kapanmış, lise hayatım tamamıyla sona ermişti. Özleyecektim doğrusu..
Mustafayla girdiğimiz üniversite sınavının ardından sonuçlarımız bizi tatmin edecek kadardı. Şimdi sıra tercihlerimizi yapıp, beklemekteydi. Öyle de yaptık. Mümkün oldukça aynı şehirleri yazmaya çalıştık. Mesafeleri birkaç senede olsa yok edebilme şansımız vardı..
Tercihlerden yaklaşık 15 gün sonra sonuçlar açıklandı. Benim sonucum beklediğim gibi olmasa da Mustafa "Mersin üniversitesi-deniz ve liman bölümü"ne yerleşmişti. Üstelik halasının oğlu da aynı yeri ve aynı bölümü kazanmıştı. Ben ise yerleşememiştim. Mustafanın durumuna sevinsem de kendim içinde üzülmüyor değildim. Herşey kısmetti, vardı bunda da bir hayır..
Ben ek tercihlerimi yaparken, Mustafa da babası, eniştesi ve kuzeniyle Mersine gitmişti. Okula kayıtlarını yaptırmışlar ve birlikte yaşayacakları yeni evlerini tutmuşlardı. İngilizce hazırlıkla birlikte 3 sene hayatlarına yeni bir şehir de devam edeceklerdi. Heyecan ve mutluluk içindeydiler..
Okullar başlamış, mustafa da üniversite hayatına adım atmıştı. Ben ise ek tercihlerimi yapmış açıklanması için gün sayıyordum. İçimde çok büyük bir istek olmasa da bu da ikinci bir şanstı sonuçta, değerlendirmeden edemedim.
2 aydır mustafayı göremediğim için biriken özlem sayesinde mersine otobüs biletimi aldım. Mustafa hangi şehirdeyse bende oradaydım artık. Tek yönüm, tek yolum oydu benim için..
Başka bir şehir gezmenin heyecanı bir yana, mustafaya kavuşma heyecanı beni uçsuz bucaksız mutluluklara sürüklüyordu.
Nihayet 13-14 saatlik otobüs yolculuğum sona ermiş, mersin terminalinden taksiye binmiştim. Mustafanın dediği yerde inip beklemeye başladım. Aşağıdan bana doğru gelen bir yakışıklı gördüğüm de kalbimde çiçekler açmıştı, onu ne kadar çok özlemişim o an daha iyi anladım. Güzel bir sarılmanın ardından kuzeniyle kaldıkları eve doğru yürümeye başladık..
Tek odalı ve büyük teraslı şirin bir evdi. Konum olarak çok güzel bir yerdeydi ve yüksek bir binaydı. 1 hafta boyunca yanlarında kalmış, yemiş, içmiş çok güzel vakitler geçirmiştik. Mustafayla aramızdaki bütün özlemi gidermiştik. Tek üzücü olay şuydu ki ; mersindeyken ek tercih sonuçları da açıklanmış ve yine yerleşememiştim. İçime doğmuştu zaten çok üzüldüğüm söylenemezdi. Şimdi ise sırada gitme vakti vardı. Ona tam alışmışken bırakmak çok zor olsa da artık geri dönme vaktim gelmişti..

HASBELKADER(BİTTİ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin