Bölüm,1

4.5K 166 29
                                    

Uçağımın merdiveninden inerken yeni şehrimin,Ankara'nın soğuk havasının yüzüme çarpmasına izin verdim. Kabanımın şapkasını başıma geçirdim ve bavulumla birlikte havaalanının çıkışına yöneldim.Artık tek başımaydım,ne babam,ne de eski mahallemdeki ailem yanımdaydı. Yeni hayatımda tek başıma mücadele edecektim. Bu oldukça zor olacaktı.

Ayrıca yeni okulum tarafından gönderilen burs,nelere mal oldu diye düşünmüyor değilim. Tamam eski,tembellik abidesi okulumdan ayrılmam bir yana güzel fakat ya şehrimi bırakmış olmam? Her yerini adım gibi bildiğim şehrimden Ankara'ya gelmiştim.

Ben bunları düşünürken çoktan havaalanının çıkışındaydım. Burdan bi taksi çağırtıp gelmesini bekledim. O sırada etrafı süzdüm.Ankara'nın çok soğuk bir havası vardı,bu beni ürkütüyordu. Etrafta yolculuk yapmış bir sürü insan vardı. El ele yürüyen çift,60-70'li yaşlardaki nineler,çocuklarıyla gelen çekirdek aileler. Ben ise onlara tamamen zıt,yalnız başımaydım.

Yeni şehrimde ve yeni okulumdaki ilk hedefim bir dost edinmekti.Evet,bu kesinlikle ihtiyacım olan bir şeydi.

Taksi gelip önümde durduğunda bu soğuktan kaçarcasına hızlıca bindim.Yolu tarif edip camdan dışarısını izledim.Bu yol bana epey bir pahalıya patlayacaktı.

*

Bir süre sonra geleceğim yere yaklaştık. Çaktırmadan taksimetreye baktığımda ağzımda koca bir 'O' harfi belirdi. Taksiciyle aynada göz göze gelince hemen saçımı düzeltiyormuşum gibi yaptım.

"Dağılmışta biraz." dedim.Adam bıyık altından gülünce kızarmadan edemedim.Ne diye açıklama yapıyordum,ki?

Geldiğimizde parayı hızlıca verip indim.Okuluma yakın bir otelde kısa bir süreliğine rezervasyon yaptırmıştım.Kiralık bir ev bulana kadar burada kalacaktım.Taksinin motor sesinden sonra bende hemen otel kapısından içeri girdim.

Beni sıcak hava karşılayınca gülümsemeden edemedim.Bavulumu sürükleyerek yetkililerin yanına gittim.Onlarla kısa bir oda muhabbetinden sonra anahtarımı alıp odama çıkmak için asansöre yöneldim.

Asansör kapısı açıldığında içeri girdim ve katıma bastım.Kata geldikten sonra odama yöneldim ve anahtarı alıp odanın kapısını açtım.Bavulumu bir kenara bırakıp bodoslama olarak yatağıma daldım.Gerçekten bir yatak özlemi taşıyordum. Ama bunun öncesinde uzun bir duş almalıydım.

Üstümdekileri çıkarıp kendimi sıcak suyun huzurlu kollarına bıraktım.

*

Saçlarımı kurularken bir yandan da telefonumun açılmasını bekliyordum.Uçaktayken kapalıydı ve açmayı unutmuştum.Büyük ihtimalle babam beni cevapsız arama manyağı yapmıştı.Saçlarımı kuruladıktan sonra telefonumu alıp yatağa uzandım. Babamdan cevapsız aramalar vardı.

Tahmin ettiğim gibi.

Merak etmesini istemediğimden hemen babamı arayıp telefonu kulağıma götürdüm.

"DENİZ!"

Babamın o korkmuş sesini duyunca hafifçe tebessüm ettim.Sonra babamla kısa bir konuşma yaptık,

"Baba,sakin ol lütfen."

*

"İyiyim babacım,telefonu uçaktayken kapatmıştım açmayı unutmuşum."

*

"Evet,baba bir sorun yok."

*

"Evet,girdim otele.Uzun bir duş bile aldım."

*

"Sen beni merak etme baba,iyi bak kendine."

*

"Tamam baba,tamam.Görüşürüz,öptüm seni kocaman."

Telefonu kapatıp yan sehpaya koydum.Bugün Cuma'ydı.İyiki önceden kaydımı aldırmıştım.Yarına sadece kıyafet almak kalıyordu.Pazar günü de biraz dolaşırdım.

Planlarımı yaptıktan sonra esnedim,uçakta her ne kadar uyumuş olsam hala bir nebze uykum vardı.Hele ki buranın yumuşacık yataklarıyla.Babamın huzurlu kolları kadar olmasa da.

Yorganı açıp içine girdim ve gözlerimi uykuyla karışık geceye kapalı bıraktım.

*

"Bu bedenden 2 tane daha var mı acaba?"

Evet,bugün Cumartesi'ydi ve ben okul için kıyafet alışverişine çıkmıştım.Kıyafetler;siyah pantolon,beyaz gömlek,siyah hırkadan ibaretti.Hırka almaya pek niyetim yoktu çünkü hırkalar gözüme çok kötü geliyordu.Onun yerine kendi hırkalarımdan giyerdim.Ayrıca paramda cebimde kalırdı.

"Evet,hanımefendi.Elimizde o pantolonun size göre olanından 4 adeti kaldı." satıcının sesiyle düşüncelerimden ayrıldım. Anlayışla gülümsedim.

"Peki,ben 2 pantolon,2 gömlek alacağım." dedim ve satıcının kıyafetleri çıkarmasını izledim.

Kıyafetleri bana verip kasaya yöneldi.Onu takip ettim.

"Hoşgeldiniz." kasiyere gülümseyip elimdekileri uzattım.

Fiyatını ölçüp katlayarak poşete koydu ve bana uzattı.Poşeti alıp "Ne kadar?" diye sordum.

"175 Tl." Ne? Bu okulun hırkasını alsam 200'ü bulacaktı galiba.

Sinirle karışık gülümseyip cüzdanımdan 200 tl çıkardım. Kasiyere verip üstünü vermesini bekledim.Para üstünü uzattı ve "Güle güle giyin." dedi.

Para üstümü alıp cüzdanıma koydum ve mağazadan çıktım.Yarın okulu önden görmeye gidecektim.Pazartesi'ye hazırlıklı olmalıydım.

Otele doğru yürürken etrafı inceleme fırsatı buldum.Sokaklarda grup halinde gezinen genç oğlanlar,evli çiftler,sevgililer,bakkala giden minik çocuklar. Bu şehire alışmaya başlamalıydım. Ankara güzel şehirdi,içindeki özeliklerle birlikte.İnsanını daha tanımadım tabii. O da yakında başlayacaktı.

Bugün otele kıyafetleri bıraktıktan sonra emlakçıya uğramalıydım. Derken otele yaklaşmıştım. Görüş alanıma girdiğinde hızlanarak yürüdüm.Otelin dış kapısının önüne geldiğimde içeri girdim ve odama çıktım. Kıyafetleri masanın üzerine bırakıp yanıma sabah kasaya koyduğum paralarımdan biraz alıp çıktım. Paramın çoğunu kıyafete yatırmıştım. Ne de olsa lazım olurdu.

Oteldeki görevlilere yakınlarda bir emlakçı olup olmadığını sordum. Uzakta taksiyle gidilebilen bir emlakçı söylediler.Bilinen bir emlakçı olduğundan taksiciye ismini söylemem yeterliymiş.

Teşekkürlerimi sunup otelin dışına çıktım ve bir taksi çağırdım.Geldiğinde içerisine girip,

"Aydın Emlak'a"dedim ve ellerimi cebime koyup dışarıyı izledim.

Geldiğimizde parayı ödeyip indim ve emlakçının dükkanına girdim.İçerden bir genç çıktı ve adam "Hoşgeldiniz." dedi bana dönerek.

"Hoşbuldum.Direkt uzatmadan söyleyeyim ben de,kiralık ev bakıyorum da yakınlarda,acil." dedim ve koltuklardan birine oturup emlakçıyla konuştum.

*

"Peki teşekkürler,iyi günler." deyip emlakçıdan çıktım ve tekrar bir taksi çağırdım.Bu taksiler benim 1 senelik paramı yiyecekler.Emlakçıya numaramı verip yakında uygun ilanlar olduğunda bana atmasını rica ettim. O da kabul edip numaramı aldı. Sonra bir-kaç çay içtik.

Taksi gelince binip otelin ismini söyledim.Gözüm arada taksimetreye kaysa da bu defa çaktırmadan yola döndüm.

*

Akşam yemeğinden sonra odama çıkıp pijamalarımı giydim. Bugün yorucu bir gün olmuştu. Emlakçıdan sonra günü odamda geçirdim. Televizyonu açıp biraz kanal izledim. Uygun bir şey bulamayınca telefonuma sarıldım ve sosyal medyada gezindim.

Saat 10:42 olmuştu. Gözlerim bu saatte kapanmazdı ama şuanda zor tutuyordum. Telefonumdan "Halledebilirdik" şarkısını açıp kulaklığımı taktım ve uykuya kendimi bıraktım..

AnonimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin