Chapter 25

181 15 0
                                    

Skylar pov

De week is voorbij gevlogen. Nu sta ik zuchtend voor mijn kast. Wat neem ik mee naar huis? De trein vertrekt over een paar uur en voor het eerst sinds tijden ben ik echt zenuwachtig. Wat zullen mijn pleegouders zeggen? Ze denken dat ik in Ravenclaw zit. Ik weet zeker dat ze me eruit zullen gooien. En als ze het niet doen, dan zullen ze me haten.

'Heey! Lexi!' Ik schrik op. 'Huh wat?' 'Je stond al 10 minuten te staren naar de broek in je hand. Wat is er?' 'Nou, ik dacht na over mijn pleegouders.' 'Wat is daarmee?' 'Ik weet niet wat ze zullen doen als ze erachter komen dat ik in Slytherin zit. Misschien gooien ze me eruit.' Ik zucht even en kijk naar beneden. 'Dan kan je altijd naar mij toe komen, dat weet je toch?' 'Dat weet ik.' 

*

Zuchtend kijk ik naar Hogwarts die langzaam uit het zicht verdwijnt. Ik ga dit missen, al is het maar voor 2 weken. 

'We schrijven in die twee weken toch?' Vragend kijken de jongens ons aan. 'Natuurlijk. Waarom zouden we niet schrijven?' 'Geen idee, ik zei het alleen maar.' Lacht Thom. De coupé deur schuift open. Al snel zie ik dat het Bryan is. 'Wat wil je Bryan?' 'Weten papa en mama dat je in Slytherin zit? Je beseft toch wel dat je niet met hun de trein uit kan.' Hij wijst naar de jongens. 'Ze weten dat zij in Slytherin zitten.' 'Het maakt me eigenlijk niet uit.' Zeg ik terwijl ik hem aan kijk. Hij wilt wat zeggen maar ik ben hem voor door op te staan en hem door de deur de coupé uit te duwen. Zelf stap ik er ook door heen en sluit de deur. 

'Ik snap je niet. Eerst praat je niet met me omdat ik 'niks' voor je ben, en nu ineens maak je je zorgen om jouw ouders.' 'Het zijn ook jouw ouders.' 'Nee. Mijn ouders zijn dood.' Sis ik boos. 'Sky, je weet dat ik dat niet zo bedoelde.' 'Skylar. Sky is alleen voor vrienden en familie. En aangezien ik geen familie heb. Alleen voor vrienden en daar val jij niet onder.' Zeg ik kalm. Hij verstrakt even, maar dan knikt hij. 'Skylar, het is gewoon niet logisch dat je in Slytherin zit. Alle Fannings zaten in Ravenclaw.' 'Misschien ben ik ook geen Fanning. Heb je daar weleens over nagedacht? Ik bedoel jouw ouders logen eerder over mijn identiteit.' Gemeen kijk ik hem aan. 'Dat zouden ze niet doen.' 'Nou volgens mij hebben ze het 15 jaar gedaan en doen ze het nog steeds.' Ik kijk hem aan. 'Als je het niet erg vind ga ik nu weer naar mijn coupé, ik zou de reis graag nog even willen genieten.' 'Sky' Ik negeer hem. 'Skylar!' 'Zie je op het perron "Grote Broer"' Zeg ik sarcastisch, voordat ik de deur open en naar binnen stap. 

'Dat klonk intens.' Zegt Maddy terwijl ze me aankijkt. 'Bryan voorziet al wat er thuis gaat gebeuren.' Zeg ik enkel. 'Wat gaat er thuis gebeuren?' 'Veel en geen dingen waar ik gelukkig van wordt.' Zeg ik terwijl ik tegen Thom aan ga zitten. 'Dat is..-' 'Naar? Ik weet het.' 'Je kan altijd naar mij. Dat weet je toch?' Ik knik en lach even.

*

Op het perron loop ik samen met Maddy richting mijn pleegouders. We praten even maar al gauw gaan we er vandoor.

'Dus, hoe is Ravenclaw?' Zegt mijn pleeg pap. Bryan kijkt me even pijnlijk aan. 'Ik weet het niet, ik heb wel vrienden die in Ravenclaw zitten. Weten jullie dat er een uitwisseling naar Ilvermorny is? Guess who er naar toe gaat?' Ratel ik terwijl ik even naar mijn nagels kijk. 'Het is volgend jaar pas, maar ik heb er zoveel zin in. Ik heb research gedaan naar de afdelingen. Waarschijnlijk ben ik een Horned Serpent ofzo. Er zullen daar weer nieuwe jongens zijn en ik ga me zo vermaken.' Ga ik verder voordat iemand zijn mond open kan trekken. 'Ik sta op dit moment voor alles een Outstanding, behalve voor Divination, daar heb ik een Exceeds Expectations voor. Maar iedereen is heel trots.' 'Ho, Sky! Zeg je nu dat je niet in Ravenclaw zit?' Mijn pleeg mam kijkt me aan. 'Dat is precies wat ik zeg, maar goed-' 'Zit je in Hufflepuff?' 'Ik ben weleens in de Common Room van Hufflepuff geweest. Hij is echt lelijk, het is allemaal geel. Nee, ik draag liever groen.' Terwijl ik dat zeg grijns ik. Ze hapt naar adem en kijkt me geschrokken aan. 'Wisten jullie dat ik in het Quidditch team zit. De captain zegt dat Maddy en ik het beste zijn wat hem is overkomen. We hebben de wedstrijd tegen Hufflepuff gewonnen en de volgende is tegen Ravenclaw, als we hun en Gryffindor afmaken dan hebben we de cup.' Mijn pleeg pap drukt hard op de rem. Ik schiet vooruit. 'Damn! Kon dat niet wat voorzichtiger, maar bedankt voor de rit, ik ga naar mijn kamer.' Zeg ik voordat ik naar buiten loop en de voordeur open. 'Sky!' 'Vergeet je niet iets, Bryan?!' 'Okay okay Skylar!' 'Ik spreek wel weer tijdens het eten.'  Dan loop ik naar boven richting mijn kamer.

Het is er dus uit. Ze weten dat ik een Slytherin ben. Ik moet zeggen, ik maak me lichtelijk zorgen om wat er gaat gebeuren tijdens het eten. Ik hoop dat ze niet super boos zijn.

's Avonds zit ik aan de eettafel het is stil. 'Skylar, ben je al geïnformeerd over Ilvermorny?' Probeert Bryan het ijs te breken. 'Nee, dat komt na de vakantie. Ik krijg dan ook een ontmoeting met de andere leerlingen. Die van Ilvermorny bedoel ik dan.' Zeg ik. 'Ik ben echt blij dat Caleb mee gaat en ik heb die Alice ontmoet. Zij is ook wel aardig.' Ratel ik verder. 'Je zit dus in Slytherin?' Zegt mijn pleeg mam ineens. 'Jupp, er zijn daar zoveel aardige mensen.' 'En de hoed heeft je daar ingedeeld?' 'Jupp, hij twijfelde tussen Ravenclaw en Slytherin en..-' 'En wat?' 'En toen vroeg hij of ik gelukkig zou zijn bij Ravenclaw en ik zei nee!' Dan valt er een stilte.

Toxic Lips | The MaraudersWhere stories live. Discover now