Capitolul III: Evadarea

116 8 8
                                    

Incidentul nefericit de pe stadionul de Quidditch creease panica in randul elevilor, insa si in al profesorilor. Pentru a asigura siguranta elevilor, profesoara McGonagall ii obliga pe toti sa stea in saloanele comune ale caselor fiecare, avand voie sa iasa doar in grupuri mari, doar cand erau nevoiti sa mearga la cursuri.

Orele de Aparare contra magiei negre din acea zi au fost anulate, deoarece profesoara Walker o ajuta pe McGonagall sa investigheze.

- Concentrati-va! ii zorea Trelawney pe elevii din anul cinci ai caselor Gryffindor si Slytherin.

Majoritatea nu erau atenti. Profitand de lipsa de autoritate a profesoarei Trelawney, multi vorbeau intre ei, facand teorii legate de incendiul subit de la teren.

Intr-una din bancile din fata, Lucy holba plictisita la globul de cristal pe care il avea in fata. Lasa sa ii scape un oftat.

In fundul clasei statea Alice. Parul blond, prins intr-o coada impletita, insa neglijenta, ii cadea pe umarul drept, varful cozii atingand suprafata mesei. Privea globul de cristal cu atentie o deosebita, insa expresia ei parea trista.

La aceeasi masa cu ea se aflau Lysander si o fata bruneta cu o fata rotunda si pistrui. Lysander statea cu capul pe masa, asezat pe brate, aproape adormit. Bruneta se uita pe lista cu semne, obiecte si figuri care puteau aparea pe glob si semnificatia fiecaruia.

In coltul opus, se aflau Albus, Scorpius si, surprinzator, Sheyla. Era prima data dupa mult timp cand Sheyla se aseza langa ei, prima data cand o facuse fiind in anul al doilea, la ora de Potiuni, cand nu voia decat sa ii tachineze legat de un subiect inchis cu multa vreme inainte. Aceea fusese si prima si singura ocazie cand Albus a lovit o fata.

Cei trei nu schimbau nici o vorba. Albus si Scorpius se simteau putin jenati, insa Sheyla nu dadea vreun semn ca asta ar fi deranjat-o. De obicei ea isi petrecea timpul in grupuri mari de prieteni, de fiecare data diferiti. Nu era nici cea mai bogata, nici cea mai desteapta din clasa, insa era autoritara si uneori chiar inspaimantatoare. Majoritatea statea cu ea pentru ca avea o imagine buna. In plus, ar fi fost ipocrit ca cineva sa spuna ca Sheyla Stone nu era o fata frumoasa.

Scorpius statea in mijloc, putand sa-i priveasca pe amandoi cu usurinta. Simti un gol in stomac si urechile arzandu-i cand realiza ca Sheyla tinea un cutit in mana, sub masa. Nu, nu un cutit. Era un pumal. Avea lama argintie, curata, fiind perfecta pe post de oglinda. Manerul pumalului era
neobisnuit de plin de pietre mai mult sau mai putin pretioase, de diferite culori.

Inghiti in sec. Sheyla nu o privea nici pe Trelawney, nici pe ei, asa ca era greu de dedus pe cine intentiona sa atace. Cu toate acestea, Scorpius nu se putea impaca cu ideea ca langa el se afla o persoana inarmata in mod nu foarte convenabil pentru regulile scolii sau ale societatii, care pe deasupra il si detesta.
Alese sa o ignore, nevrand ca ea sa isi dea seama ca ii vazuse pumnalul.

***

- Sincer, imi pare rau ca nu primim si budinca ca desert. Adica serios, cui nu ii place budinca de ciocolata cu frisca? spunea Cassandra, infulecand cativa cartofi copti.

Ayla dadu din cap, in semn ca o intelege. Masa casei Hufflepuff era printre cele mai galagioase. Ayla se intelegea bine cu aproape toata lumea, dar in special cu Cassandra Robins, care era o tanara din anul Aylei, cu parul castaniu si ochii verzi, ca smaraldul. Un stol enorm de bufnite inunda Sala de Festivitati, carand scrisori, pachete de acasa, sau, in cazul Aylei, ziarul.

Cand bufnita cafenie ateriza in fata ei, Ayla puse un galeon in borsetuta de piele atasata bufnitei si lua ziarul, privind cum bufnita se inalta in zbor, plecand de unde venise.

When Love Is A Burden || Harry Potter ; Next Generation Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum