Capitolul VIII: Ziua minciunilor

62 7 5
                                    

Trei plicuri. Din cutie cazura si se imprastiara pe podeaua rece trei plicuri albe ce pareau umplute pana la refuz.

Madilyn icni si dadu sa le stranga de pe jos, dar James i-o lua inainte si apuca unul dintre plicuri si se indeparta de Maddy ca aceasta sa nu poata sa i-l ia din mana.

- Opreste-te! striga Maddy cand James rupse plicul si scoase continutul. Se va prinde ca am umblat prin lucrurile ei!

- Se va prinde oricum, mormai James concentrandu-se pe niste hartii pe care le scosese din plic.

Maddy veni langa el. James studia acum niste poze lipite una de cealalta cu agrafe de birou. Intr-una din fotografii era o femeie bruneta cu o infatisare inspaimantatoare. Ochii sai erau reci si goi si aveau parca o scanteie nebuneasca. Avea cearcane adanci si pielea ei alba era oarecum cenusie. Parea genul de femeie care fusese candva frumoasa, insa acum toata splendoarea i se stinse. Parul brunet si ciufulit ii era prins intr-un coc neglijent in varful capului. Femeia privea fix si zambea sfidator, insa era si incruntata. Arata de parca mai multe emotii ii acaparau chipul in acelasi timp, insa James si Maddy nu o indentificau pe niciuna. In coltul din stanga jos al fotografiei era scris cu litere de mana un nume. Evolette Stone.

- Evolette Stone este una dintre prizonierii evadati, spuse Maddy cu voce gatuita.

James nu ii raspunse. Scoase fotografia din agrafa de birou care o lega de celelalte si o baga in buzunarul din spate al pantalonilor.

- Ce faci?! Nu poti pur si simplu sa...

James nu ii raspunse nici de data aceasta. Madilyn nu apuca sa isi termine fraza deoarece o alta fotografie o lasa fara aer.

- Sheyla, spuse James scurt.

In fotografia ce statuse sub cea a lui Evolette se afla o fata cu o expresie putin plictisita. Era aranjata frumos, cu parul brunet si lucios lasat pe umeri si imbracata in uniforma casei Slytherin.

- Sheyla e o tipa in an cu fratele meu mai mic, explica James.

- O stiu. Bine, nu personal, dar am mai auzit de ea.

- Si eu. Cica e o nenorocita, dar nu pare mai rea decat tine, spuse James si ii facu cu ochiul lui Maddy care il impunse in umar in joaca.

- James... da-mi poza aia cu Evolette, spuse Madilyn facand brusc ochii mari.

James o scoase din buzunar si i-o dadu iar Maddy o puse langa cea a Sheylei.

- Arata identic, sopti Maddy.

Si avea dreptate. Parul, forma fetei, a buzelor, a nasului, a ochilor, erau identice. Pana si negrul adanc al ochilor era la fel. Cu toate acestea, Evolette iti dadea fiori pe sira spinarii, in timp ce Sheyla te ducea cu gandul la o fata rasfatata de cincisprezece ani care se crede buricul pamantului. Sheyla nu avea acea sclipire bolnava in ochi, insa asta nu o oprea din a parea o versiune mai tanara a lui Evolette.

In coltul din stanga jos al fotografiei era scris cu aceleasi litere de mana numele "Sheyla Stone".

- Sheyla Stone, Evolette Stone, tipele arata la fel, spuse Maddy.

- Nu. Nu, nu, nu, nu. Faza asta prea e scoasa din filme. Noi suntem in biroul unui nou profesor, gasim un cufar incuiat, acolo dam de niste poze cu o criminala periculoasa si cu o colega din Hogwarts si dovezile arata ca ce? Ca Evolette e inrudita cu Sheyla? se rasti James.

- Ce altceva ar putea insemna chestiile astea?

- Ceva ce noi inca nu am inteles. Asa ca, daca nu te superi, iau eu astea, zise James si ii smulse lui Maddy poza din mana, o atasa de celelalte si lua plicul rupt, apoi le indesa pe toate in buzunarul pantalonilor.

When Love Is A Burden || Harry Potter ; Next Generation Where stories live. Discover now