chapter three

179 19 6
                                    

HARRY'S P.O.V.

Wat is deze les fucking saai zeg. Ik staar maar een beetje voor me uit. De aardrijkskunde les is saai. Ik zit naast Zayn. Echt top man. Not. En natuurlijk moet Senna weer voor me zitten. Als ik naar buiten kijk zie ik dat het regent. Fijn. Zayn is een of andere tekening aan het maken. Het boeit me niet echt veel maar hij ziet er best vet uit. Ik wist eigenlijk niet dat hij zo goed kon tekenen.

De bel gaat. "Vergeet jullie huiswerk niet te maken, volgende les ga ik het controleren", zegt de docent als we allemaal onze tassen inpakken en weg willen gaan. Ik kom erachter dat ik helemaal geen huiswerk heb gemaakt. Nou ja, hij kan lekker oprotten met zijn huiswerk en ik heb toch nog maar een keer in dit hele jaar een onvoldoende gehaald.

Ik zie Avery staan aan het einde van de gang met haar rug naar me toe. Zo stil mogelijk loop ik naar haar toe. "BOE!", roep ik. "AAAHH Harry waarom doe je dat nou?', lacht ze. "Vond ik grappig", lach ik droog met haar mee. "Nou dat was het niet", zegt ze nep-boos. "Awh kom maar hier babe", grinnik ik. Ik sla mijn armen om haar heen en kus haar haar. "Ik moet weer naar de les", zegt ze in mijn t-shirt. "Weet ik", glimlach ik. Ik haal mijn armen van haar los en ze kijkt me aan met haar mooie grijs/groene ogen. Ze twinkelen in de zon. Ze is prachtig.

Bij literatuur gaat Senaa naast me zitten. "Hey", zegt ze. "Hey", zeg ik kortaf. "Heb je nog nagedacht over hoe we die opdracht gaan doen?". "Nee waarom?". "Omdat we alleen morgen nog hebben en het weekend, maar ik denk niet dat jij dat wilt dus...". "Nee inderdaad, dat hoef ik niet nee. Maar kan je mij niet mailen ofzo?". "Dat kan ik wel doen maar we moeten het ook samen oefenen voor de presentatie". "Ja dus?'. "Ja dus moeten we toch echt wel een keer afspreken". "Dan doen we het bij mij thuis als Avery thuis is, anders doe ik het niet". Het liefst wil ik gewoon niet afspreken maar ik moet wel. Ik wil wel een voldoende halen. "Oke is goed maar wanneer dan?". "Morgen na school?". "Oke", glimlacht ze. Waarom moet ze nu fucking glimlachen? Ze weet dat ik haar echt gewoon totaal niet mag en altijd bot tegen haar ben. Ik heb expres gezegt dat het bij mij is want dan is Avery er ook en dan kan ze niets doen.

- - -

We zitten weer op dezelfde plek in hetzelfde restaurant te lunchen. Louis komt naar ons toe lopen. "En wat mag het zijn?", vraagt hij. "Ik wil hetzelfde als gisteren", zegt Avery en Louis en schrijft het op. "En jij Harry". "Doe mij maar die italiaanse salade en ook gewoon water". "Komt voor elkaar", glimlacht Louis en hij loopt weg.

"Weetje ik zoek eigenlijk nog een baantje. Ik moet echt even geld gaan sparen voor later enzo". "Dus...?", vraag ik ookal weet ik denk ik al wat ze gaat zeggen. "Dus ik dacht om misschien aan Louis te vragen of ik hier mag komen werken". Ja, ze zegt precies wat ik dacht. "Weet je het zeker? Misschien kun je beter ergens anders gaan werken". Ik gun het haar wel maar liever niet hier, vanawege Louis. "Waarom niet? Ik denk juist dat het fijn is hier. Het is lekker rustig en ik ken al iemand". "Je kent hem helemaal niet". "Dan leer ik hem toch kennen. Ik weet in ieder geval zijn naam en dat jullie vrienden waren, zijn, weet ik veel". "Dat kan wel, maar dan zie ik je nog minder". "Nee want dan werk ik toch alleen na school? Je ziet me altijd in de ochtend en op school en het hele weekend.". "Ja oke maar". "Ik ga het gewoon vragen misschien mag het niet eens". Net op dat moment komt Louis aanlopen met ons eten. "Louis ik had een vraagje hé. Is er misschien een kans dat ik hier mag werken? Ik wil heel graag wat geld verdienen om te sparen", zegt Avery tegen Louis. "Ik kan het wel aan de baas vragen of hij wil kijken of dat kan", glimlacht hij. "Oke dankje, dat vind ik heel fijn", zegt ze. Ik voel me een beetje ongemakkelijk, ookal is dat helemaal niet nodig. Ik begin met eten en dat doet Avery ook. Het is lang stil maar het is niet meer ongemakkelijk, het is gewoon fijn.

"Welke lessen heb je dadelijk?", verbreek ik de stile. "Ehm, ik heb nog maatschappijleer en daarna nog een uur fitnes". "Fitnes? Sinds wanneer heb je dat?", vraag ik verbaasd. "Sinds een paar weken. Niall wilde dat en vroeg aan mij of ik mee wilde". "Ow oke". "We doen dat in plaats van dat extra uur geschiedenis wat we eerst hadden gekozen maar toen heel erg saai vonden", lacht ze. "Ow vandaar". "Zullen we maar gaan anders komen we dadelijk weer te laat", zegt ze en ze staat op. "Ja is goed, ik loop wel weer even naar Louis voor de rekening, ga jij maar alvast in de auto zitten babe. Ik kom er zo aan". Ik zet een paar stappen naar haar toe en druk mijn lippen op die van haar.

Same MistakesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu