6

350 10 0
                                    

Het is 10 uur en de bel is net gegaan. Wij hebben nu biologie, wij krijgen ons cijfer voor de toets die wij laatst hadden. Heel spannend want ik weet echt niet hoe het ging. Als ik samen met Amy in het lokaal zit deelt mevrouw Klaassen de toetsen uit. Ik heb een 8! Ik ben heel blij. Na 5 minuten begint ze met de les. Wij beginnen met het nieuwe hoofdstuk.
'Wij gaan het deze periode hebben over de puberteit en alles wat erbij komt kijken,' begint mevrouw Klaassen, zij is mijn favoriete lerares, 'vandaag, de eerste les hebben wij het over seksuele geaardheid. Wie weet er al wat van?' Er gaan een aantal vingers de lucht in, ik gooi ook mijn vinger de lucht in. De juf geeft mij de beurt.
'Seksuele geaardheid is toch het geslacht waar je op valt? Zo heet het als een jongen op een meisje valt hetero en andersom ook, als je als jongen op een jongen valt homo en bij meisjes is dat lesbisch. Als je op beide geslachten heet het bi.'
'Dat klopt!' zegt de lerares. 'Heeft er iemand nog iets aan toe te voegen? Peter?'
'Meestal weet je dat pas rond de puberteit, op welk geslacht je valt,' zegt Peter. De juf vraagt of er al mensen weten op welk geslacht ze vallen. Niet heel veel vingers gaan omhoog maar van de vingers die omhoog zijn gegaan zegt iedereen dat ze hetero zijn. Na een aantal minuten gaat de bel. Wij hebben pauze, grote pauze. Ik pak mijn boeken en stop het in mijn tas.

Amy en ik✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu