10

346 13 1
                                    

De volgende dag willen mijn ouders de stad in om een oud fort te gaan bekijken alleen lijkt dat voor ons heel saai en wij willen liever lekker bij het zwembad luieren. Dus na het ochtend buffet gaan mijn ouders naar het fort. Amy en ik gaan naar het zwembad. Wij nemen ook een aantal magazines mee en onze telefoons voor een geweldig dagje in het zwembad van het hotel. Het is heel gezellig. Wij beginnen met zwemmen maar na een uurtje zijn wij, voor nu tenminste, wel klaar. Wij gaan op de strandstoelen zitten. Amy pakt een magazine en gaat het lezen, heel aandachtig. Dat kan ik zien. Het klinkt heel raar maar ik zou heel graag willen weten hoe het is om te zoenen, niet alleen met een jongen, maar ook met meisjes en dan specifiek Amy. Het lijkt wel of ik geobsedeerd ben door Amy. Ik wil haar heel graag zoenen en ik weet niet eens waarom. Ineens wil ik haar zoenen! Ik heb het nog nooit gedaan. Zou het raar zijn om het Amy te vragen. Om het Amy te vragen of ik haar wil zoenen? Dat zou heel raar zijn, dat weet ik zeker. Heel zeker! Maar het is ook raar om het niet te vertellen en Amy ineens te gaan zoenen. Dat is nog raarder. Ik haal een diepe adem. Ik loop naar Amy toe en ga bij haar op de strandstoel zitten. Amy is nog steeds aan het lezen. Zij kijkt op als ik ga zitten.
'Wat is er?' vraag Amy verbaasd. Op de een of andere manier heeft Amy het altijd door wanneer er iets aan de hand is, bijvoorbeeld als ik een geheim wil vertellen. Wat nu het geval is. Alleen weet ik niet hoe ik het moet vertellen. Dit is heel lastig. Ik doe een poging.
'Misschien klinkt dit heel raar, Amy. Maar wij hebben allebei nog nooit verkering gehad en wij zijn al vijftien jaar.'
'Ja, dat klopt wel. Wij hebben allebei nog nooit een vriendje gehad,' ze zegt vriendje, zal dit betekenen dat Amy op jongens zal vallen? Ik weet het niet en laat haar doorpraten, 'maar dat is toch niet raar? Er bestaan ook mensen die zich niet voelen aangetrokken tot een bepaald geslacht, die noem je aseksueel. Misschien zijn wij dat wel?' Zou dat kunnen, dat Amy aseksueel is? Ik krijg mijn twijfels maar ik heb besloten het te zeggen. Dat moet van mijzelf. Dus ga ik weer verder, wel met een omweg. Want straks vind Amy het raar.
'Straks heb ik verkering en dan is het raar dat ik nog nooit verkering heb gehad en heb gezoend. Kan dat?'
'Schat,' zegt Amy, want zo noemen wij elkaar vaak, 'tuurlijk kan dat maar dan zal ik het gelijk uitmaken. Die jongen is dan niet goed wijs.'
'Toch zou ik dan willen weten hoe ik moet zoenen. Hoe denk jij daar over?'
'Tuurlijk zou ik ook willen weten hoe ik moet zoenen. Maar wie zou dat nou willen?!' Ik schrik maar laat het niet merken en mijn hart begint steeds harder en harder te kloppen.
'Ik zou het wel willen... Ik bedoel, wij kunnen het toch proberen. Wij kunnen toch proberen hoe het is om te zoenen? Ik zou het niet erg vinden.' Ik zie een schrik op het gezicht van Amy, ze geeft nog een gezicht. Een gezicht dat erop lijkt dat Amy ook wel zou willen zoenen. Even later reageert Amy op mijn voorstel. Ze zegt dat ze het ook niet erg vind. Betekent dat dat Amy ook zou willen zoenen? Ik durf het bijna niet te vragen. Deze seconden duren ineens heel lang, alsof de tijd even stil staat. Niemand is in het zwembad, alleen Amy en ik. Het lijkt alsof Amy steeds dichterbij komt. Ik kom ook steeds dichterbij. Het duurt niet lang of wij kussen elkaar op de lippen, dat moment lijkt ook wel eeuwen te duren. Ik zoen haar langzaam terug, het voelt heel fijn. Alleen stopt Amy na een tijdje. Het magische moment is meteen voorbij.
'Dat was zo fijn,' zegt Amy zachtjes terwijl ik naast haar kom liggen op de stoel. Ik zeg dat ik het ook fijn vond. Wij moeten lachen.
Ik vond het misschien nog fijner dan Amy. Amy kijkt mij aan en ik kijk terug naar haar. Het duurt niet lang of ik kom weer dichter bij haar. Amy heeft het door en zoent mij weer. Alleen nu nog heftiger en beter dan net. Het voelt zo niet normaal erg goed. Alsof wij verkering hebben maar dat is niet zo. Deze zoenpartij duurt best lang maar als wij klaar zijn voel ik mij zo fijn. Nu weet ik honderd procent zeker dat ik verliefd ben op Amy. Het rare is, dat Amy nog niet weet dat ik verliefd op haar ben. Zal ik het haar moeten vertellen. Misschien is het wel slim.
'Amy,' zeg ik, ik hoor dat Zoë ook wat wilde vertellen, maar ik ben voor. Zoë laat mij voor, 'misschien klinkt dit ineens heel raar, maar ik ben al een tijdje verliefd op jou en ik wist niet...' Zoë onderbreekt mij.
'Maak je maar geen zorgen, het komt wel goed,' zegt Amy terwijl ze weer dichterbij komt. Ze wil mij weer zoenen dat voel ik en ik zoen haar weer terug. Het is geweldig! Een droom komt uit. Ik heb verkering.

Amy en ik✔️Where stories live. Discover now