17

259 11 0
                                    

'Wacht! Amy! Wacht!' Ze hoort mij niet. Ik ren naar haar toe en pak haar hand vast. 'Wacht Amy,' zeg ik tegen Amy, 'Jackie kan het niet zijn, ze heeft de foto's gewist. Ik heb het gezien.'
'Sorry,' zegt Amy en glimlacht. Ik zie dat ze mij een kus wilt geven maar ze wilt het niet omdat wij op school zijn. Dat snap ik, dat heb ik ook. Ik haal mijn hand van haar schouder. 'Ik ben zo boos. Waarom zet iemand ook zoiets online? Ik snap het niet. Ik weet vrij zeker dat die aandacht wilt.' Dat weet ik ook wel. Amy en ik lopen naar een rustig plekje in school. Daar pakt Amy haar telefoon en gaat op instagram.
Ik kijk met haar mee. Dan zien wij dat Finn op zijn verhaal de foto heeft gezet. Die is natuurlijk nog boos dat omdat ik nee tegen hem heb gezegd. Maar ja, als ik ja had gezegd was die ook boos geweest omdat ik niet op jongens val. Hij zou sowieso boos zijn op mij. Dit was zijn kans om wraak te nemen. Dat is goed gelukt! Ik ben heel blij met wat wij hebben gevonden. Amy en ik gaan hem zoeken.
Wij hebben de hele school doorzocht alleen kunnen wij hem niet vinden. Finn is nergens te zien. Ik zie Sophie, ze is met haar vriendinnen en zo te zien hebben ze het leuk. Zal ik naar haar toe lopen? Nog voordat ik een besluit heb naar haar toe te lopen komt Sophie naar ons gelopen.
'Meiden, is er iets?' Vraagt ze meteen.
'Weet jij heel toevallig waar Finn is?' Vraagt Amy.
'Ik zag hem zonet met vrienden naar buiten lopen,' zegt Sophie, 'waarom wil je dit weten?' Ik laat Sophie de foto zien die hij op instagram heeft gezegd. Ik geloof het eigenlijk niet maar ik ga naar buiten. Het klopt. Finn is inderdaad met zijn vrienden buiten. Ze zitten op een bank. Ik vertrouw Sophie nu wel meer. Boos loop ik naar hem toe en ik vraag ik of ik hem mag spreken.
'Ja hoor,' zegt hij, 'wat is er?'
'Ik zou je alleen willen spreken, wat denk je zelf?' Zeg ik tegen hem. Hij antwoord met ja. Dus loop ik samen met Finn weg. Ik kan horen dat Finn iets tegen zijn vrienden zegt. Ik versta dat Finn iets zegt over verkering, mij en vragen. Waarschijnlijk zegt Finn tegen zijn vrienden dat hij denkt dat ik hem toch verkering ga vragen. Dat is natuurlijk niet waar.
'Waarom heb jij die foto van Amy en mij op instagram gezet?' Zeg ik als wij alleen zijn.
'Nou,' zegt Finn boos, 'dat vertel ik als je met mij wilt zoenen.' Wat?! Is hij mij nou aan het chanteren?
'Wat?!' Schreeuw ik, 'dat ga ik echt niet doen. Ik ben niet gek'
'Ehh ja hoor, vind je mij toch wel leuk?'
'Nee, ik val niet op jou of op iemand van je vrienden. Dat komt omdat ik... ik val op meisjes. Ik ben lesbisch.'
'Oh,' zegt Finn geschokt, 'sorry dat wist ik niet. Ik begrijp het. Ik zal die foto verwijderen.'
'Dankje. Dat waardeer ik echt. Zou je het tegen niemand willen vertellen? Ik ben nog niet officieel uit de kast gekomen.'
'Ja hoor,' zegt Finn als hij zijn telefoon pakt. Finn geeft zijn telefoon aan mij zodat ik hem kan verwijderen.
'Zullen wij wel vrienden blijven?' Vraag ik, ik kan hem wel een knuffel geven. Maar dat wilt hij denk ik niet.
'Tuurlijk,' zegt hij als hij zijn hand in de lucht doet. Hij wil mij een high five geven. Ik geef hem een high five als ik de foto heb verwijderd en ik geef hem mijn telefoon terug. Daarna ga ik weg, alleen lukt dat niet want Finn pakt mijn arm vast en wilt waarschijnlijk iets vragen.
'Maar Zoë,' zegt hij vragend, 'hoe zit het tussen jou en Amy? Hebben jullie wat ofzo? Want waarom zou je haar anders zoenen?' Finn is er achter gekomen. Ik vertel hem dat wij iets hebben maar dat hij het echt aan niemand mag vertellen. Zelfs niet Amy, want zij zou dan echt boos worden. Daar gaat hij mee akkoord en vind het stoer van mij. Dan ga ik weer naar Amy.
'Is de foto verwijderd?' Vraagt Amy meteen.
'Ja!' Zeg ik een beetje enthousiast, 'en wij zijn vrienden. Dat maakt mijn dag weer goed!'
'Jehes!'
'Ik heb hem verteld dat ik op meisjes val, is dat wel slim?'
'Vast wel.'

Amy en ik✔️Where stories live. Discover now