21

238 10 0
                                    

Tijdens de pauze lopen wij naar het aardrijkskundelokaal. De deur is open en wij lopen naar binnen. Mevrouw Dekker zit daar haar lunch te eten. Waarschijnlijk eet ze pindakaas, want daar ruikt het heel erg naar.
'Zoë en Amy,' zegt ze als wij binnenkomen, 'wat is er?' Ik doe de deur dicht en wij gaan aan het tafeltje voor haar zitten.
'Mevrouw Dekker,' zegt Amy, 'Zoë en ik willen iets vertellen tegen de klas alleen weten wij het niet hoe.'
'Wat dan?' zegt mevrouw Dekker. Amy en ik hebben besloten dat ik de rest van het verhaal ga vertellen.
'Nou, om duidelijk te zijn hebben Amy en ik al ongeveer 4 weken verkering. Alleen mijn moeder weet naast u nu dat wij wat hebben en voor de rest weet niemand dat wij beide op meisjes vallen. Finn weet dat ik op meisjes val, maar dat is echt de enige en Amy en ik hebben geen idee hoe wij het aan de klas moeten vertellen. Heeft u een idee?' Wat heeft ze goed geluisterd en ze heeft geen commentaar gegeven. Dat is fijn.
'Oh meiden, ik heb dit soort problemen al vaker gehad. Trouwens, jullie mogen mij best met je aanspreken. Iedereen die ik heb geholpen met uit de kast komen hebben een soort presentatie voorbereid. Misschien kunnen jullie daar iets mee. Ik snap dat het heel lastig is. Als jullie vragen hebben kunnen jullie mij altijd mailen.'
'Dat is echt een goed idee,' zeg ik, 'wat vind jij, Amy?'
'Ik vind het ook fijn, wij kunnen het misschien al de volgende mentorles doen. Het hoeft toch niet zo lang te duren? Een presentatie is zo klaar.'
'Ik zet het in mijn agenda,' zegt mevrouw Dekker. Wij zeggen gedag en gaan het lokaal uit.

Amy en ik✔️Where stories live. Discover now