7

342 10 2
                                    

Amy en ik gaan in de kantine zitten. Amy is niet zo blij, zij heeft een 3,4 voor haar toets gekregen. Zij gaat er wel overheen. Wij praten daar wel 10 minuten over. Dan komt Finn naar ons toe gelopen.
'He Amy,' zegt hij, 'mag ik Zoë van jou lenen?' Waarom zou hij mij willen 'lenen'? Wat zou hij tegen mij willen zeggen? Ik zeg dat ik het geen probleem vind. Amy let op mijn tas als ik met Finn meeloop. Wij gaan naar een rustig plekje.
'Ik moet je wat vertellen,' begint Finn, dat begint al goed. Altijd als er iemand zegt ik moet je wat vertellen is er iets ernstig aan de hand. Ik ken Finn niet zo heel goed dus hij zal geen thuissituatie vertellen. Misschien is hij verliefd. Ik weet het niet. Ik hoop niet dat hij verliefd is want ik ben niet op hem.
'Ik weet niet hoe ik het moet zeggen... maar... ehmm... ik denk dat ik het gewoon straight to the point ga zeggen.' Het is even stil, een beetje ongemakkelijk. Ik trek zo'n ongemakkelijk gezicht met een lach, maar dan gaat Finn weer verder. 'Ik vind je leuk, en dan bedoel ik niet gewoon leuk van aardig, maar leuk leuk. Ik ben verliefd. Zou jij misschien mijn vriendinnetje willen zijn?' Ik schrik, is hij echt verliefd op mij? Ik snap het niet. Finn probeert mij te zoenen, maar ik duw hem gelijk weg. Er is nog nooit iemand verliefd op mij geweest en ik ben ook nog nooit verliefd geweest op iemand en waarom zegt hij gelijk of ik zijn vriendinnetje wil zijn. Ik zou eerst een afspraak maken.
'Sorry,' zeg ik, 'maar ik ben niet verliefd. Je bent wel heel aardig enzo, maar ik ben echt niet verliefd. Wij kunnen wel gewoon vrienden blijven. Sorry.' Hij vindt het heel jammer, ik heb hem afgewezen. Finn vraagt mij of ik weg kan gaan. Dus ik loop weer naar Amy toe. Amy vraagt wat er was, ik zeg dat Finn mij verkering vroeg maar ik heb nee gezegd.
'Wat!?' Zegt Amy. 'Heb je de knapste en leukste jongen van de school afgewezen?! Jij bent echt niet goed snik!' Ze schreeuwt het zo hard dat iedereen het kan horen en het nieuws verspreidt zich snel over de hele school. Elk meisje en enkele jongens noemen mij nu het meisje dat Finn heeft afgewezen. Hij is zelden verliefd en dan eindelijk als die verliefd is wijs ik hem af. Heel handig, maar ik kan er ook niks aan doen dat ik niet verliefd op hem ben.

Amy en ik✔️Where stories live. Discover now