16

255 9 0
                                    

's Middags zitten Amy en ik te praten in de kantine als Sophia onze kant op komt. Waarom zou ze onze kant oplopen en waar zijn haar vriendinnen? Sophia is een van de populaire meiden bij ons op school en ze wilt niks met andere te maken hebben dan haar vriendinnen, die echt altijd achter haar aankomen. Maar nu dus niet en dat is heel raar.
'Zijn jullie dat?' Zegt ze. Ik kijk verbaasd. Wie zijn wij?
'Wat bedoel je? Wie zijn wij?' Zegt Amy verbaasd, 'ja ik weet dat wij Zoë en Amy zijn maar ik denk dat jij dat niet bedoeld.' Wij moeten alledrie lachen.
'Nee dat bedoel ik inderdaad niet,' zegt Sophia lachend, 'ik bedoel of jullie dat zijn op de foto. Klopt dat?' Welke? Welke foto bedoelt zij?
'Huh, welke foto?' Vraagt Amy. Sophia pakt haar telefoon erbij en laat een foto op instagram zien. Het is dé foto, de foto waarop Amy en ik aan het zoenen zijn. Ik zit er verlamd bij. Alsof ik niks meer kan. Pas als Amy mij schud word ik wakker. Zowat huilend ren ik naar de toiletten. Ik doe de deur op slot en blijf huilen. Heel hard. Ik kan hier niet meer tegen. Die foto blijft mij mijn hele leven achtervolgen. Dat weet ik zeker. Ik hoor de deur dichtgaan. Er is nog iemand hier.
'Zoë?' Hoor ik, het is Amy, haar stem ken ik uit duizenden, 'ik weet dat je hier bent.' Ik droog mijn tranen en ga naar buiten. Meteen zie ik Amy staan en spring in haar handen om te knuffelen. Dat heb ik echt nodig. 'Wij gaan de persoon vinden die die foto online heeft gezet en heel toevallig weet ik wie dat is. Dat is Jackie. Wat een bitch.' Zegt Amy moedig. Ze gaat de toiletten uit.

Amy en ik✔️Where stories live. Discover now