4

142 6 0
                                    

Als school uit is ren ik gelijk naar de fietsen. Wanneer ik mijn fiets heb gepakt komt Daan naar mij toe gelopen.

'Gaan wij naar jou of kom jij naar mij,' zegt hij. Ik antwoord hem met dat hij naar mij mag komen als hij dat zo graag zou willen. Voordat ik wegfiets geef ik Daan nog een zoen.

Na een kleine 10 minuten fietsen kom ik aan bij Luit. Ik zet mijn fiets op slot en ga naar binnen. Noud is er nog niet dat komt ook omdat ik een beetje vroeg ben. Ik ga aan een tafel zitten en wacht een minuutje. Dan bestel ik een koffie. Hopelijk duurt het niet lang maar het is helaas wel zo. Ik moet zo lang wachten. Het duurt zo lang. Zou hij niet komen? Ik word een beetje onzeker daarvan. Hij komt toch wel? Telkens als er iemand binnenkomt denk ik dat het Noud is, maar dan is het Noud niet. Zou hij mij wel herkennen? Ik pak de telefoon van Noud en stuur mezelf een berichtje. Het bericht wordt wel afgeleverd maar het wordt niet gelezen. De deur gaat weer open en ik zie Noud daar staan. Hij kijkt rond en komt dan mijn kant op en na enkele seconden staat hij bij de tafel.

'Jij bent toch Maud?' Zegt Noud, 'Ik herken je van foto's ik heb even op je instagram gekeken om te zien hoe jij eruit zien. Dat vind je toch niet erg? Ik heb niet naar je privé foto's gekeken. Omdat daar misschien een paar rare foto's tussen staan ik ken jullie meisjes wel.' Wij moeten alletwee lachen.

'Ik ben inderdaad Maud. Ik vind het helemaal niet erg dat je op mijn instagram hebt gekeken. Ik vind het juist wel leuk.'

Dan komt mijn koffie.

'Ik heb koffie besteld. Ik zit hier namelijk al een tijdje. Wil je ook iets?'

Noud neemt een espresso. Dat is ook lekker.

'Sorry dat ik zo laat ben, ik kon geen plekje vinden voor mijn auto. Toen ik hier net kwam zag ik een plekje vrij voor de deur. Dat is fijn, hoef ik straks niet meer heel lang te lopen,' zegt hij, de serveerster loopt weg, 'heb jij op mijn telefoon gekeken?' Ik vertel hem dat ik niet op zijn telefoon heb gekeken vanwege de privacy, hij is namelijk best wel bekend en wilt ook wel eens even iets voor zich alleen te hebben. Wij hebben nog een heel lang gesprek. Wij praten over van alles. Het is heel gezellig. Het duurt bijna een uur.

'Oh shit,' zeg ik tegen Noud als ik op mijn telefoon kijk om te zien hoe laat het is, 'Ik moet weg. Sorry. Het was wel heel gezellig.'

'Geeft niks, ik snap het best als je nog huiswerk moet maken.'

Hij vraagt de serveerster om de rekening. Noud is heel grappig. Ik heb echt in een deuk gelegen. Hij betaalt de rekening al voordat ik wil zeggen dat wij de rekening splitsen, hij zegt dat je de man altijd moet laten betalen. Dat gebeurt toch alleen bij een date als een jongen je leuk vind? Denkt Noud dat dit een date is. Ik word een beetje onzeker maar laat het hem niet merken. Noud is natuurlijk wel leuk, maar ik ben niet verliefd op hem. Wij lopen naar buiten. Ik zeg dat ik moet gaan en zeg hem gedag. Maar Noud houd mij tegen en zoent mij. Ik zoen hem terug. Hij kan echt goed zoenen. Maar dan stop ik.

'Sorry, ik kan het niet. Ik heb een vriend. Straks ziet iemand ons.' Noud vindt het niet erg.  Hij snapt het wel er zijn vast mensen die hem kennen en die dan denken dat hij gelijk verkering heeft. Hij brengt mij naar zijn auto en doet een deur open zodat ik erin kan zitten hij gaat voorin zitten. Noud vraagt waar ik woon. Ik zeg mijn adres en wij rijden weg. Is het wel slim dat ik heb gezegd waar ik woon? Waarom denk ik zoveel na? Ik moet mij concentreren op anderen dingen. Voor mijn huis probeert hij mij weer zoenen. Ik zoen hem nu terug, hij zoent zo goed. Ik vergeet helemaal dat ik verkering met Daan heb. Ik stap de auto uit als ik aanbel kom ik erachter dat mijn fiets nog bij het café staat. Mijn moeder doet open en vraagt waar ik was. Ik vertel mijn moeder dat ik bij Julia huiswerk aan het maken was. Ze hoeft echt niet alles te weten. Ik loop naar mijn kamer en maak nog even snel huiswerk alleen roept mijn moeder na ongeveer een klein kwartiertje dat wij gaan eten. Ik heb eigenlijk helemaal geen trek, maar ik eet toch. Misschien heb ik over een uur trek en dan is Daan al bij mij. Wij eten tomatensoep. Tijdens het eten worden wij gestoord door de deurbel die gaat. Ik doe de deur open, het is Daan. Ik geef hem een zoen.

'Wij zijn nog aan het eten,' zeg ik tegen Daan.

'Dat maakt toch niks uit, ik wacht wel even hoor. Ik heb alle tijd.' Antwoordt Daan. Ik zeg tegen hem dat hij al naar boven kan, naar mijn kamer. Om het gezellig te maken. Na het eten neem ik nog even snel een pepermuntje vanwege de smaak. Ik ga naar boven. Op mijn kamer doe ik meteen de deur dicht. Als ik het slot heb dichtgedraaid en mij omdraai zie ik Daan op mijn bed zitten, ik word er helemaal opgewonden van. Ik loop naar hem toe en zoen hem.

De tijd gaat snel voorbij. Ik weet niet hoe lang het heeft geduurd maar het was geweldig. Zeker voor een eerste keer. Ik kus Daan nog na. Zijn telefoon gaat over. Het is zijn moeder, die vraagt zich zeker af waar Daan blijft. Hij negeert het en zoent mij weer.

'Moet je niet opnemen?' Vraag ik Daan. 'Straks is er iets ergs aan de hand, ik weet hoe moeders zijn. Ik heb er zelf ook een.' Daan moet lachen.

'Nee joh!' Zegt Daan overtuigend. 'Mijn moeder wil alleen weten waar ik ben.'

'Stuur je moeder een appje dat je eraan komt. Het is al laat en morgen moeten wij vroeg op. Ik zie je dan.' Daan vindt dat ik op zijn moeder lijk maar is er wel mee eens. Hij trekt zijn kleren aan en vertrekt. Ik moet steeds denken aan net. Daan deed het zo goed. Ik kleed mij aan en ga weer verder met mijn huiswerk. Het is al best laat maar ik moet dit voor morgen af hebben. Mijn moeder zegt dat ik moet slapen dus ik ga toch maar naar bed. Ik wil geen boze moeder hebben.

Ik lig nog lang in bed want ik kan niet slapen. Ik pieker de hele tijd over Noud en Daan. Wat heb ik vandaag zojuist gedaan?! Ben ik vreemd-gegaan? Ja, natuurlijk ben ik vreemdgegaan. Daar hoef je toch niet over na te denken. Als je met een ander zoent terwijl je vriendje hebt ben je vreemdgegaan. Waarom heb ik dit gedaan. Zo stom dit. Ik had dit nooit mogen doen. Waarom ben ik zo dom? Ik hoor dat mijn ouders naar bed gaan. Ik probeer weer te slapen. Maar het lukt niet. Ik moet de hele tijd denken aan wat er vandaag is gebeurd. Daan gaat het gelijk met mij uitmaken als hij erachter komt dat ik met een ander heb gezoend. Misschien moet ik het gewoon zo snel mogelijk uitmaken met Daan. Dan kan hij het niet meer uitmaken.

My Ex Boyfriend✔️Where stories live. Discover now