Chapter 8

75 9 4
                                    

Насочих се към изхода на аудиторията , след края на три часовата лекция по средновековна литература. Коридорът както винаги бе пълен със студенти , които правеха всичко друго , но не и да посещават лекции. Всички бяха заети да коментират , какво се беше случило на партито в петък , така че останах незабелязана. Все още не мога да разбера , колко бързо мина уикенда. Изведнъж гласовете спряха . Любопитството ми надделя и се обърнах назад. Забелязах високата фигура на Харолд пред себе си .

- Стой! – гласът му се разнесе из коридора. Идеята ми за невидимост , отдавна се бе изпарила.

- Какво искаш ? – опитвах се да звуча колкото се може по – студено.

- Знам , че имаш нещо общо с това ? – не бях виждала Стайлс от партито в петък.

- За какво говориш ?

- Не се прави на разсеяна. – той посочи косата си.Нямаше никаква следа от предишната му прическа . Сега косата му бе доста къса. Дори с къса коса изглежда секси. Прокарах пръсти между косата му , при което той леко изстена. Не само той бе изненадан от ситуацията ,но и аз. Действията ми бяха импулсивни и не обмислени.

- Нямам нищо общо с това. – той се отдръпна от мен ,прекъсвайки допира ми. Дори с къса коса изглежда секси...мамка му. Спри се !

- Аз не мисля така . – беше заел отбранителна позиция.

- Мислиш си , че аз съм ти скъсила крайчетата на косата !? А случайно да вярваш във феята на зъбчетата !? – изсмях се в края на собственото си изказване.

- Може да спечели битката с това свое действие , но не и войната. – той се доближи до мен , сякаш мислеше , че скъсеното разстояние помежду ни ще ме изкара извън строя.

- Може ли да ти кажа нещо ? – изражението му моментално се промени.

- Слушам те ! – Хаза не си позволи да се доближи до мен.

- Поне вече не приличаш на травестит . – думите ми го шокираха. Спечелих словесния двубой и сега просто реших победоносно да се оттегля. Не издържах и два дни без да си навлека вниманието на всички в университета ОТНОВО.

.........................................

Преглеждах внимателно записите от камерите , които скрих из цялата къща. Трябваше да знам какво прави Джема , докато мен ме няма , но и да не разбере , че я следя. Джослин влетя в стаята , а аз моментално затворих лаптопа.

UndercoverWhere stories live. Discover now