Catch-up talk

169 8 6
                                    

Jeg har tatt på meg den gode pyjamasen min og sitter i sofaen. Mor popper popcorn på kjøkkenet.

«Så,» sier hun samtidig som hun kommer inn med en stor bolle popcorn. «Hvordan gikk det på skolen i dag?» spør hun og setter seg ved siden av meg. «Joda, det var helt greit. Jeg ble kjent med 3 koselige gutter,» sier jeg og tar en håndfull med popcorn. «Å?» «Ja, alle 3 er homo og veldig koselige,» fortsetter jeg. Mor nikker og smiler. «Han ene lurte faktisk på om jeg ville bli med på overnatting på fredag». Jeg ser på mor. Hun trekker øyenbrynene sammen. «Det skal bare være oss 4, kan jeg gå?» Jeg ser på mor med beende øyne. «Jeg er ikke helt sikker. Er det ikke litt tidlig? Du har jo bare vært med dem 1 dag. Hva om de ikke er like hyggelig og koselige som de ser ut som?» Mor ser usikkert på meg. «Kom an! Jeg ringer deg hvis jeg ikke synes det er kjekt eller hvis noe skjer,» sier jeg. «Mm, jeg vet ikke helt». «Please! Hver så snill! Jeg ringer deg med en gang det skjer noe,» sier jeg. «Javel da,» «Yes!» jeg kaster hendene opp i været. «Men ring med en gang det skjer noe, ok?» Jeg nikker ivrig. «Og jeg vil gjerne møte denne gutten som inviterte deg først,» sier mor. «Ja, han kan sikkert bli med meg hjem en eller annen dag før fredag,» sier jeg og smiler.

«Hva annet skjedde på skolen da?» «Vi skal ha et prosjekt i fotografering. Temaet skal være høst». «Åja, så spennende». «Det er et samarbeidsprosjekt». Jeg tar enda en håndfull med popcorn. «Og partner din er?» «Han er grei, men ikke det jeg hadde håpet på. Han skal være modellen, så han mener at jeg skal finne ut av alt selv. Hvor det skal være, hvordan det skal være, også videre». Mor nikker sakte. «Det er jo litt sant da,» sier hun. Jeg gir henne et litt irriterende blikk. «Fotografen skal jo ta seg av alt. Du ser jo det på fotoshoot med kjendiser. De kommer jo bare og står og poserer. Det er fotografen som gjør 90 % av jobben,» fortsetter mor. Av og til er mor så irriterende. Det er ikke sant. Fotografen tar bare bildene. På profesjonene fotoshoot er det flere personer enn fotografen og modellen, så fotografen gjør også en ganske liten jobb.

«Men Isabella, jeg har en liten nyhet,» starter mor. Jeg sukker et lydløst sukk. Hun og far skal ut og reise igjen? «Ja?» «Jeg må dra til Frankrike fordi en av butikkene mine gjør det ikke så bra». Jeg nikker. «Hva har skjedd?» spør jeg. «Jeg vet ikke, men det ser ut som noen av de ansatte stjeler fra butikken min,» sier hun og ser på meg. «Så far skal også bli med?» spør jeg. Hun nikker. «Hvor lenge blir dere vekke da?» «Vi er ikke helt sikre, fordi mens jeg er i Frejùs i Frankrike, drar jeg også til noen av de andre butikkene i Frankrike, og kanskje noen av nabolandene». Jeg nikker. «Det går fint, jeg klarer meg nok,» sier jeg og smiler. «Sikker?» Jeg nikker. «Jada, jeg ringer hvis det er noe som skjer».

Snart helg😍

Just another badboyWhere stories live. Discover now