Jeg har kontroll

144 6 0
                                    

Jeg våkner av alarmklokken. Argh, jeg tar meg til hodet. Det banker i hele hodet. Jeg strekker meg etter telefonen. Stephan, Denis og Leo har spammet gruppe chatten hele natt. Jeg orket bare ikke skrive noe mer.

«Heia Bella!» Jeg tar av hjelmen. «God morgen,» sier jeg og kaster nøkkelen til Stephan. Jeg har lært han hvordan han lukker opp boksen så jeg ikke trenger å gå av sykkelen hver gang. «Så hva skal du ha på deg på fredag da?» Jeg sukker. «Nja, jeg er ikke helt sikker,» mumler jeg og trekker på skuldrene. «Kom an Bella! Det første fest på lenge for oss og sikkert deg, ha det litt gøy da!» Stephan lukker boksen og tar på hjelmen. Jeg gjør det samme. «Du skulle bare visst,» hvisker jeg til meg selv. Hvorfor sa jeg ja til festen uansett? Jeg kunne jo bare latt være og ikke sagt noe til gutta.

«Vi snakkes i spisingen da!» Jeg vinker til Stephan. Biologi i første time. Det er ganske greit egentlig, ikke så vanskelig. Vi har akkurat startet på et nytt kapittel om menneskets immunsystem. Jeg har alltid likt å lære om kroppen og hvordan den fungerer. «Heia, princ-Bella». Jeg ser opp fra boken. Der står han. Han tar av seg solbrillene. Øynene ser dypt inn i mine. Jeg ser tilbake ned i boken og mumler et lite hei, gidder ikke å kommentere at han rettet på seg selv. James setter seg ned ved siden av meg. I sidesynet kan jeg se at han ser på meg. Jeg prøver å ikke bry meg. «God morgen klasse, i dag skal vi starte på et nytt kapittel. Jeg skal først holde en kort presentasjon, også kan dere få jobbe med oppgaver i boken. I andre time vil jeg at dere skal jobbe med den dere sitter ved siden av. Da skal dere teste hverandre». Jeg sukker et lydløst sukk. Det har ingenting med at jeg må jobbe med James. Jeg liker bare å jobbe alene. Sette ørepropper i ørene og bare stenge verden ute. Jobbe i mitt eget tempo og lære det selv. «Så, immunsystem-,» «Bella?» James lener seg mot meg. Jeg snur meg mot han. «Du svarte aldri om du kommer på festen,» hvisker han. «Jeg kommer, slutt å forstyrr meg nå,» hvisker jeg og prøver å fokusere på læreren. «Ok, du og homoene?» Jeg nikker. «Så det er 4?» «Ja, slutt å forstyrr meg,» mumler jeg irritert. James lener seg tilbake.

Jeg går inn i kantinen. Læreren holdt meg igjen for å spør meg om noen idiotiske oppgaver. Jeg leter etter gutta, men finner de ikke. Bordet vi pleier å sitte på er okkupert av noen andre. Jeg fisker opp telefonen fra lommen. «Heia, hvor er dere?» Denis svarer raskt. «På doen..» «Hvorfor det?» Jeg kjenner at panikken sprer seg i kroppen. Uten at jeg tenker over det løper jeg mot guttedoen. «James...» Meldingene er korte. «Stephan? Denis? Leo?» Jeg åpner guttedoen. «Hva skjedde?» spør jeg og løper bort til dem. Stephan sitter på vasken. Denis og Leo står rundt han. «Stephan?» Jeg ser på han. Han snufser. «I- Ikke noe viktig,» hvisker han. «Jo, det er viktig! Si hva han sa eller gjorde!» Jeg ser på Stephan. «Please,» hvisker jeg. «Han sa at jeg ikke kunne si det,» hvisker han. Jeg kjenner sinne boble inni meg. «Bare bli her da,» sier jeg før jeg begynner å løpe mot kantinen. Jeg hører at Leo roper etter meg, men jeg bryr meg ikke. James skal faen meg ikke få skade vennene mine. 

Jeg åpner kantinedøren. Der sitter han med glise sitt. Jeg tramper bort til han. «Hva faen sa du til Stephan!?» Jeg kjenner at sinnet koker. «Slapp av princess,» James ser på meg og gliser. «Jeg slapper faen meg ikke av!» sier jeg og prikker han på brystet. «Hva sa du til Stephan?» James reiser seg opp. Det er stille i kantinen. «Pigg av,» hvisker han til meg. Vi står så tett, altfor tett. «Jeg gjentar spørsmålet en gang til,» hvisker jeg til han og gir han et drepende blikk. «Hva» «faen» «sa» «du?» Nå er jeg jævla forbanna. «Jeg sa ingenting ille, det er jo bare han som er så jentete. Du vet jo homoer, de elsker drama!» James ser bort på kompisene sine. De begynner å le. «Fy faen James. Og du skjønner ikke hva jeg mener med at oppførselen din er dritt? Fy. Faen. Ikke jævel om vi kommer på festen din». Jeg tar en liten pause og ser på han. «Men det vil du jo uansett ikke? Fordi du misliker jo homoer, og du trenger jo ingen andre enn Synne for å få ligg. Stakkars Synne som går rundt og sier at dere er sammen når du bare bruker henne til ligg». Jeg prikker han på brystet. «Du er bare en jævla fuckboy. En jælva badboy. Men det er vel målet?» Jeg ser på han. Han sier ingenting. Bare ser på meg. «Vet du hva som skjer med sånne folk?» Jeg tar en pause, men han svarer meg ikke. Han bare ser på meg. «De kommer i fengsel. Kanskje ikke fordi du har gjort noe, men fordi du har så dårlig rykte at ingen vil hjelpe deg hvis du blir mistenkt». Jeg gir han et lite smil. «Og vet du hva?» Jeg har kontrollen. Han vet ikke hva han skal si. «Jeg gleder meg til den dagen,» sier jeg. Jeg ser på han. Inn i øynene hans. Jeg vet jeg har kontroll. Han åpner munnen, men lukker den igjen. Jeg snur meg, kaster håret over skulderen og går ut av kantinen.


Just another badboyWhere stories live. Discover now