Şirvan Aşiretinin gelişi💫

10.1K 256 5
                                    

Sabahı sabah etmişti Gül bir an önce gelecekleri saati kolluyordu bir duş alıp hemen sarımtırak saçlarına fön çekti hafif bir makyajla renk getirdi yüzüne.
Konak'ta hummalı bir hazırlık vardı düğünden 3 gün önce gelen Şirvan Ağa ve Ailesi çok ağır misafirlerdi Serpil hanım yerinde duramıyordu odaları hazırlatıyordu bir yandan bir yandan da yemeklerle ilgileniyordu gelin kız kader bugün Sivas'a gidecekti son hazırlıklar İçin Ali onu otogara götürdüğü sıra da konvoy şeklinde giriş yaptı Şirvan ağa ve ailesi Gül 2.katın perdesinin arkasında heyacanlara izliyordu hojin hangi arabandan çıkacak diye .
Siyah Mat renkteki BMV sen indi hojin yakışıklılığına dahası da eklenmişti sanki .
Düşüp bayılmak üzereydi nerdeyse güzel kız hemen aynaya bakıp aşağıya indi tek tek hoşgeldiniz diyerek öptü misafirleri erkekler terastaydı kahve götürülecekti götüren kişi ben olmalıyım diye geçirdi içinden tam mutfağa giderken elin de tepsi ile Sena'yı gördü nereye gidiyordu diye bakarken terasa girdi kahvelerle .
Şoka girmişti genç kız ne arıyordu burda.
Kolundan çemreyerek;
İblis misin sen ? Ne işin var sabah sabah senin bura da Sena ?
-Hayallerimi süsleyen adamı görmek için sabahı sabah ettim ve mükafatını alıyorum tatlım diyerek uzaklaştı Sena.
Gül donakalmkştı koridorda ta ki Hojin çıkana kadar kızın üzgün suratının yerini istemsizce gülüşler almıştı
-Hoşgeldin Hojin
-Hoşbuldum Gül , çok değişmişsin tanıyamadım seni uzun zaman oldu.
Tanıyamamıştı sevdiği adam onu tanıyamamıştı bundan daha kötüsü ne olabilirdi diye düşünerek hemen kendini dışarıya attı Gül . Biraz nefes aldıktan sonra kadınların bulunduğu odaya geçti sohbet arasın da laf ona gelmişti.
-Gül kızım adın gibisin maşşallah diye övgüler yağdırıyordu hojinin annesi .
-Utangaç Eda'sıyla gülümsemeyi tercih etti Gül .
Aklından geçirdi keşke oğlun da böyle düşünse diye ...
Bahçe de Hojinin kardeşi ve Abisini sarılırken görmüştü Sena çok şaşırmıştı noluyordu dila ile Ahmet abisinin arasın da ?
Düğün olup bitmişti herkes bir kenara dağılırken Şirvan ağaların da burda son 2 günü kalmıştı.
Sena atmaca gibi evden çıkmıyor nevroz teyzeye kendini beğendirmeye çalışıyordu annesi cennet de yamamak istiyordu kızını ama hojinin gönlü kimseydi ? İki kuzen adeta düşman kesilmişlerdi bu savaşta kim Zafer bayrağı ile çıkacak gerçekten merak konusuydu.. RESİM DE Kİ HOJİN :)

TÖRE UĞRUNA :BEJNAWhere stories live. Discover now