12~Bindallı~

6.1K 182 18
                                    

Sabah güneş yüzünü gösterirken açtım gözlerimi benim dışımda herkes kalkmıştı hummalı bir hazırlık vardı Konak'ta bugün Kına gecem olacaktı bir yanım buruk olsada  diğer yanım mutluydu Baran bana gerçekten iyi geliyordu bakışlarında ki sıcaklık öylesine güzeldi ki gel bana aşık ol dercesine ..

Diyarbakır'ın kızları Bora'n için ölüp bitiyorlarmış herkes bu konağa gelin olabilmek için sıraya giriyorlarmış kayınvalidemin anlattığına göre ama Bora'n hiçbirine yüz vermiyor Gönlünde Yatan Aslan'ı istiyormuş benden ne annesine nede kardeşlerine hiç bahsetmemiş hep içinde sevmiş ama çok güzel sevmiş Allahtan nasıl istediyse Rabbim Nasip etmiş ...

Elimi yüzümü yıkayıp Avluya indim benim dışımda herkes oradaydı kına olacak alanı hazırlıyorlardı Bora'n baktığımda ise hayranlıkla beni izliyordu hem de bu halimle güzel bir gülümseme gönderip hazırlıkları kontrol ettim etrafa pozitif enerji yayarken birden "Eyvah!" Diye bir ses yükseldi Dilşah annemden

"Bindallıyı unuttuk ."
"Üzülme ana şimdi gider alırız biz sıkma canını ."

"Üstünü değiştir beraber gidelim Gül."
Başımı aşağıya yukarıya sallayarak olur mayetinde karşılık verdim .

Arabaya doğru yol aldık yanıma ilişip kapımı açtı .

"Buyurunuz prenses."
Bu iltifatlar karşısında kızarıp utanıyordum her seferinde ama çokta hoşuma gidiyordu böyle güzel sözcüklerle ruhumu okşaması ben galiba ona git gide bağlanıyordum .

Ben iç sesimle sohbet ederken çoktan gelmiştik hemen inip aldık Kırmızı Taşlı aseletin boy göstereceği bir Bindallıydı giymek için çok heyecanlanıyordum beni öyle görmek Bora'nın kalp atışlarını da hızlandırıyordu .

"Bugün kahvaltımızı dışarda yapalım mı ne dersin hem Diyarbakır'ı tanımış olursun biraz daha ."

"Ama evdekilere ayıp olmaz mı sonuçta tüm hazırlıklar bizim için ."

"Fazla durmayacağız ki sadece 2 saat."
"Peki madem gidelim öyleyse."
Heyecanla çalıştırdı arabayı Bora'n çok geçmeden "SARUHANLILAR KAVALTI SALONU"
Yazan bir yere geldik İçi de dışı kadar güzeldi burda ki tüm lezzetleri tatmak İçin sabırsızlanıyordum Bora'n önde ben arkada Süslenmiş bir masaya doğru ilerledik .Önceden talimat verdiği belliydi Ne hızlı Ne düşüneceli bir adamdı onun bu halleri inşallah evlenince son bulmaz diye düşünürken Çatalın ucunda ki otlu peyniri ağzıma doğru uzattı .

"Meşhurdur bizim buralarda seveceğinden hiç şüphem yok."
Tadı enfesti böyle güzel bir peynir yemişmiş miydim diye hafızamı zorlarken ;

"Hiç yemek yemiyorsun ama bak bizim buralar da 55 kilonun altında ki kızları evlendirmezler ona göre ."

"Tam da 49 kiloyum 6 kilo almak mı ben yıllarca fiziğimi korudum şimdiden sonra hiçte bozamam Bora'n ağa beğenen böyle beğensin ."

"Göz gördü Gönül sevdi Ötesi yoktur Gönül Şirvan.."
O kadar etkilemiştim ki ağzından çıkan şu 2-3 kelama kahvaltı boyunca hatta yol boyunca etkisinden çıkamamıştım Ne de güzel söylüyordu ismimi Gül..

Konağa geldiğimiz de saat 12:00 dı
Konak'ta çalışan herkes ibretle bakıyordu bize öyle yerimde olmak istiyorlardı ki sert mizacı ile tanınmış Bora'n ağa Benim Yanımda adeta bir kediydi Dilan gülerek;

"Sen bide onu Gerdek de gör Aslan mı kedi mi ."

"Şiiiiittt Dilan çok ayıp biri duyacak bak yanlış anlaşılacağız hem snein başka işin yok mu çıkasana odana ."
Munzur bir gülüş atıp ayrıldı yanımdan aklıma takılmıştı sahi ben o geceyi hiç düşünmemiştim nasıl olacaktı ,aklımda ki sorulardan sıyrılıp Salona geçtim kuaförü beklemeye başladım Dilşah annem ise tozlu bir kutudan çıkardığı yüzüğü uzattı .

"Bana kayınvalidemden kaldı bu yüzük kızım Gül, alnın akıyla kırmızı Bindallısı Beyaz gelinliği ile evimize giren ilk gelin sensin bu yüzük senin hakkındır ilerde sende gelinine takarsın yavrum ."

Dilşah annem odadan çıkarken pencere kenarında ağlama sesi geldi kulağıma bu RojdaBelfu idi az önce ki konuşmayı duymuş olmalı yanına gitmek istesem de ayaklarım geri geri itiyordu beni....
Kınaya saatler kala Avludan dumanlar yükseldi Bindallığım yanıyordu "Hayyyyıııırrrrr" diye bağırarak inlettim konağı herkes Avluya toplandı bir yandan beni sakinleştirmeye çalışıyorlar bir yandan da ateşi söndürmeye ...

BİNDALLIĞI KİM YAKMIŞTI?

HEYECANLA BEKLENEN 13-Bölüm de görüşmek üzere keyifli okuyuşlar multimedya da Bindallı var 🥰🥰🥰

TÖRE UĞRUNA :BEJNAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin