Gökyüzüydü adam ve buluttu kadın öylesine yakın iken uzak..Böl-10

6.1K 227 4
                                    

Diyarbakır da 5.günleriydi Koçavalı aşiretinin artık fabrikayı kurtarma işlemeleri tamamlanmış finans çıkmış sıra gönül işlerine gelmişti .

Akşam yemeğinden sonra hepimizi salonda topladılar Dilan ve abim İçin karar verilecekti ve aynı zaman da Bora'n için seçtikleri kız da .. hafif bir öksürük ile sözlerine başladı ağa..

"İdrisle düşündük taşındık karar verdik Dilan ve Ahmet için söz tarihi alacağız ."

Herkes mutluluktan uçmuştu bu kararla birlikte annemler  çeyiz hazırlığını bile konuşmaya başlamışlardı , ama asıl mesele diye içimden geçirirken sözlerine devam etti.

"Bunun yanında Bora'n ve Gül kızımızın da söz tarihini belirlemeğiz."

Kıpkırmızı olmuştum resmen çifte düğün olacaktı  hayat ile hayal arasında ki tek fark son harflerinin olmayışını öğrendim bugün bu konağın gelini olacaktım mutlu muydum mutsuz mu bilmiyordum ama artık geçen günlerde Hojini kalbimden de beynim de söküp attığımı çok iyi biliyordum bizim ki sadece bir duygu yanılmasıymış ötesi olamazmış kader işte şimdi bu konağın büyük gelini Hojinin de yengesi olacağım ,dönüm noktası dedikleri buydu sanırım herkes tebrik ediyordu ama algılayamıyordum onları çünkü isteyip istemediğimi kimse sormamıştı hoş bende bilmiyordum ki bu sorunun cevabını sadece tek bildiğim zamansız süprizler ile gelen güzellikler ...

Sabah Işık'ları camdan içeri giremeye çalışırken araladım gözlerimi başım da zebellah gibi dikilmiş Belfuyu gördüm .

"Hojinle aran da ne var ?"
"Ne diyorsun sen ben Bora'nla nişanlanacağım farkında mısın ?"
"Geçmişte ne yaşadınız "
"Hiçbirşey sadece bi hoşlantıydı sonra ise volkandı."
"Bak Gül ben onun çocuğunu karnımda taşıyorum ve bu söylediğine inanmak istiyorum."
"Orası sana kalmış ben artık sözlü bir kızım bu konuyu kapa ve bir daha açma sakın ."

Belfu beyaz örtü takmıştı fakat buralarda sadece evli kadınlar onu takardı bu iş aklımı karıştırdı düşüncelerimle boğuşurken annem geldi.

"Günaydın Gül güzelim ."
"Günaydın ponçik annem, anne belfu nişanlı neden evli kadınlar gibi giyinmiş haberin var mu ?
"Dün gece ani bir kararla nikahları kıyıldı bebek meselesi ortaya çıkmasın diye sessiz sedasız hallettiler bu işi eeee bugüne bugün elitsiniz siz kızım ,şimdi birlikte mutfağa girin de lezzetlerinizi konuşturun ."

Kendimi hemen duşa atıp işlerimi halllattim sonra su yeşili uzun elbisemi giyip saçlarımı saldım ayağıma da bej babetlerimi giyip çıktım odadan merdiven de Bora'nla karşılaştım kalbim çarpa çarpa atıyordu adeta
Bana bakarak ;

"Dün gece konuşamadık erken uyudun sanırım."

"Çok yorgundum ."
"Nişanla ilgili konuşmak istedim nasıl istersin nasıl hayal edersin çekinme hepsini söyle herşey istediğin gibi olsun küçük hanım ."

"Emredersiniz ağam ," Diyip göz kırptım "

Baya etkilenmiş olacak ki bir kaç saniye kalakaldı merdiven başında....

Bu bölümü böyle tutuyorum arkadaşlar diğer bölümler de görüşmek üzre🥰

TÖRE UĞRUNA :BEJNAWhere stories live. Discover now