8

80 4 0
                                    

Point of View: Louis

'Hoi Bella!' Roep ik naar haar. Zij ziet mij ook staan. Samen lopen wij naar de kerk en wij proberen de deur open te maken maar het lukt niet. Wat jammer. Gelukkig vind Bella even verderop een speld. Met die speld kunnen wij de deur openmaken dus komen wij met gemak binnen. Wat een geluk! Het is heel rustig binnen. Rustig maken wij weer de deur dicht en wij lopen verkennend door het gebouw. Ik probeer de hand van Bella vast te pakken en zij pakt ook mijn hand vast. Dit is best wel spannend. Even later komen wij de priester tegen.

'Gegroet jonge man en jonge vrouw,' zegt hij.

'Hoi priester,' zegt Bella. Ik zeg ook hoi.

'Wat kan ik voor jullie doen.' Ik kijk Bella aan met het gezicht van 'zal ik het vertellen' en Bella knikt'

'Wij zouden willen trouwen,' zeg ik zelfverzekerd, maar nadat ik het heb gezegd schaam ik me.

'Dat kan! Maar straks heb ik wel een afspraak voor een hele grote trouwerij die binnenkort plaatsvindt dus wij moeten snel zijn. Wat zijn jullie namen en hebben jullie ringen?' Wij zeggen onze namen en wij zeggen dat wij geen ring hebben. Gelukkig heeft de priester niet door wie wij zijn en vooral Bella. Hij vindt het niet erg dat wij geen ring hebben . Hij neemt ons mee naar de altaar en spreek een spreuk.

'Jullie zijn voor mij, priester van de katholieke kerk verschenen,' begint hij, 'om, in tegenwoordigheid van ons allen te verklaren dat je bereid bent je aan de wettelijke verplichtingen te houden. Ik verzoek de aanstaande echtgenoten op te staan, elkaar de rechterhand te geven en mijn vraag te beantwoorden: Verklaart U Bella van Coevorden aan te nemen tot uw wettige echtgenote en belooft U getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Wat is daarop uw antwoord?' Oh God, dit is wel erg officieel. Moeten wij dit echt doen? Wij hebben alleen Bella's hele naam gezegd.

Toch zeg ik: 'Ja.'

Point of View: Bella

'Verklaart U Otto Groenen aan te nemen tot uw wettige echtgenoot en belooft U getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden?

Wat is daarop uw antwoord?' Nu ben ik aan de beurt om het ja-woord te zeggen.

'Ja!' zeg ik overduidelijk.

'Als priester van de katholieke kerk verklaar ik, dat Otto Groenen en Bella van Coevorden vanaf dit moment door de echt aan elkaar zijn verbonden. Ik wens u de kracht toe deze belofte tot in lengte van jaren trouw te mogen blijven. U mag nu de bruid zoenen.' Oh God. Nu zijn wij echt getrouwd. Otto komt dichterbij en zoent mij. Natuurlijk zoen ik hem terug.

Bella✔️Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang