10

75 3 0
                                    

Point of View: Bella

'Ik moet je iets vertellen, wordt alleen niet boos en laat het mij alsjeblieft uitleggen.' Wat wilt hij mij vertellen? Zou het... nee... dan had hij nooit met mij getrouwd. 'Ik ben Louis, ik ben de persoon met wie jij over vijf dagen zou moeten trouwen.' Wat! Dit kan toch niet waar zijn. Laat dit ook een droom zijn! Maar dat is het niet. 'Ik wilde heel graag weten met wie ik zou gaan trouwen. Dus ik ging als 'boerenjongen' naar jouw kasteel toe om te kijken wie je was. Alleen toen ontdekte jij mij en werden wij vrienden. Jij vroeg naar mijn naam en toen kon ik wel door de grond vallen, ik bedacht snel een naam, de naam van mijn staljongen. Wij werden vrienden en een dag later, gisteren dus. Vertelde jij dat je ging trouwen en toen kon ik wel huilen. Op het moment dat jij met een omweg zei dat je met mij wilde trouwen sloeg het al helemaal om. Ik kon het negeren en ging erin mee, maar misschien had ik dat niet kunnen doen. Misschien had ik helemaal niet naar jou moeten gaan. Dan was dit zeker niet gebeurd. Maar ik kon het niet laten. Hopelijk ben je niet boos op mij.'

Oh god, het is dus wel waar. Otto is gewoon Louis, waarmee ik over vijf dagen ga trouwen en die meneer is waarschijnlijk dus mijn vader. Het is eigenlijk wel grappig.

'Serieus,' zeg ik meteen, 'wat heb je jezelf aangedaan Otto... ehmm... Louis. Ik ben niet boos, hierdoor vind ik je stiekem wel leuker.' Wij moeten alle twee lachen.

'Maar.. ehh.. wat gaan wij nu in deze situatie doen?'

'Zeg tegen je vader dat je wilde weten waar je gaat trouwen. Want dat is blijkbaar hier.'

'Dat is best slim.'

'Dat weet ik. Maar nu heb je mij wel gezien in mijn trouwjurk voor als wij echt gaan trouwen en je weet dat dat ongeluk brengt.'

'Kan je niet vragen of jouw dienstmeisje een nieuwe gaat maken. Ik vertrouw die van mij en die vertelt nooit mijn geheimen door. Heb jij dat ook?'

'Ik heb dat ook, wij vertellen elkaar alles. Zij is mijn tweede moeder. Dat is best slim.'

Dan lopen wij terug naar de priester en de vader van Louis. Het is nog even wennen om hem aan te spreken als Louis in plaats van Otto.

Point of View: Louis

Ik heb het verteld aan Bella, wij hebben een heel gesprek daarna gehad over wat wij nu gaan doen. Je wilt niet weten hoe erg ik ben opgelucht ben dat ik het heb verteld. Bella was wel even verward, ik denk misschien nog steeds. Wij lopen naar mijn vader en de priester. Ik ga het hen vertellen wat ik net heb bedacht.

'Vader,' begin ik, 'ik wilde alleen even kijken waar ik straks ga trouwen. Ik ga nu naar huis. Jullie hoeven geen zorgen te maken.' Dan loop ik naar de ingang van de kerk waar Bella al staat. Voordat ik vertrek zoen ik haar.

Bella✔️Where stories live. Discover now