Epiloog

74 4 0
                                    

Point of View: Bella

Nu is de officiële trouwerij van Louis en mij. De afgelopen dagen zijn wij veel samen geweest en gelukkig heeft Marie een nieuwe trouwjurk voor mij gemaakt. Zij vond mijn verhaal wel grappig, eerst dacht ik nog, zou ik de jurk expres vies maken maar dan zouden ze hem gaan wassen maar ik wilde een nieuwe.

Ik loop nu naar de altaar naast mij loopt mijn vader. Zo gaat het altijd. De vader overhandigd de dochter altijd aan de echtgenoot.

'Jullie zijn voor mij, priester van de katholieke kerk verschenen,' begint hij voor de tweede keer aan ons, 'om, in tegenwoordigheid van ons allen te verklaren dat je bereid bent je aan de wettelijke verplichtingen te houden. Ik verzoek de aanstaande echtgenoten op te staan, elkaar de rechterhand te geven en mijn vraag te beantwoorden: Verklaart U Isabella Catharina van Coevorden aan te nemen tot uw wettige echtgenote en belooft U getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Wat is daarop uw antwoord?'

'Ja!' zegt Louis overduidelijk, ik hou echt van die jongen.

'Verklaart U Louis Cornelis Verheyen aan te nemen tot uw wettige echtgenoot en belooft U getrouw alle plichten te zullen vervullen, die door de Wet aan de huwelijkse staat worden verbonden? Wat is daarop uw antwoord?' Nu ben ik aan de beurt om het ja-woord te zeggen.

'Ja!' zeg ik overduidelijk.

'Als priester van de katholieke kerk verklaar ik, dat Louis Cornelis Verheyen en Isabella Catharina van Coevorden vanaf dit moment door de echt aan elkaar zijn verbonden. Ik wens u de kracht toe deze belofte tot in lengte van jaren trouw te mogen blijven.' De ringen komen tevoorschijn.

'Ik geef je deze ring, als symbool en teken, van mijn liefde en trouw, voor jou.' zegt Louis. Ik geef hem mijn hand en hij doet de ring om mijn ringvinger. Daarna doe ik ook een ring om zijn ringvinger.

'U mag nu de bruid zoenen.'

Louis komt dichterbij. Hij fluistert in mijn oor: 'Ik hou zo erg van jou.' Daarna zoent hij mij en ik zoen hem natuurlijk terug.

Bella✔️Where stories live. Discover now