3.évad 9.rész

145 3 0
                                    

Szemeimből könnyek kezdtek hullani. Ami az elmúlt órákban már megszokott volt nálam. Zsebkendő után matattam, ugyanis nem szerettem volna, hogy az egész iskola lássa ahogyan bőgök. Valaki letelepedett mellém, mert egyfajta közelséget éreztem. Minden reményem abban volt, hogy hátha Mark van mellettem. Azonban nem a csábító menta illat, hanem egy citromos illat kerített magába, ami visszahozta a nyár hangulatát. Magam mellé fordultam és kit láttak szemeim. A fiú. Aki miatt egyszer vitánk volt Markkal és aki tegnap egy zsebkendőt adott a kezembe, úgy mint ahogy most is. Elfogadtam, letöröltem a könnyeimet és újra a fiú szemeibe néztem, mint amikor nekimentem. A barna íriszek csak kedvességet sugároztak, semmi rosszindulatot nem láttam benne és te kedves olvasó. Ha előtted lenne ez a fiú, és ha keresnél se találnál rajta semmi rosszat. Kigyúrt, izmos karok. Ujjatlan felső, ami főleg kiadja izomzatát. Helyes arca, hullámos barna haja és ugyanolyan színű szemek. Kifogás nincsen rajta.
- Noah Cross. -mutatkozott be, ezzel megakadályozva, hogy tovább szemléljem őt.
- Nicole Lewis. -suttogtam.
- Tudom. -válaszolta.
- Honnan?
- Az egész iskola arról beszél, hogy megcsaltál valamilyen Scottot és a suli ribancai majd lecsapnak rá, mivel már nem foglalt. Lehet egy kérdésem? -kérte.
- Persze.
- Ez a Scott vagy ki. Az iskola istene?
- Igen. Van egy pár. De ő a fő.
- Hát az úgy fasza. És te...
- A volt barátnője vagyok.
- Gondoltam.
- Ne haragudj. De mint említetted, a neved Noah Cross.
- Igen. -bólintott.
- Valamiféle rokonságban állsz Nina Cross-szal?
- Igen, a nővérem.
- Aham. -értelmeztem a hallottakat.
Nina Cross. Végzős volt, amikor én 10.-es. Valamilyen kapcsolat volt közte és Mr. Anderson testneveléstanár között. Nina terhes lett. Éppen befejezte az iskolát és leérettségizett, azután szülni ment és azóta nem hallani felőle.
- És hogy van?
- Rendben van.
- Te eddig nem idejártál. Jól tudom?
- Ja. Sportgimibe jártam, de megbuktam töriből. Pótvizsgát leraktam, de elég szar volt ott már a suli. Mert hiába sportiskola, fontosabb a többi tantárgy, mint a tesi és mivel ide mindenkit felvesznek, idejöttem.
- Értem. -biccentettem.
- De ne csak én meséljek. -nevetett.
- Beszélnék én, de mindjárt becsöngetnek. -néztem az óramra.
- A következő szünetben, ugyanitt? -kérdeztem.
- Rendben. -küldött felém egy mosolyt és bement a suliba. Követtem a példáját így én is az osztályomba siettem. Leültem Mark mellé, de már sokkal jobb kedvem volt. Mosolyogni nem mosolyogtam, de már nem volt olyan fancsali képem.
- Már találtál új pasit magadnak? -kérdezte gúnyosan Scott.
Válaszra nem méltattam. Előpakoltam az irodalom cuccom és elővettem a telefonom. Facebookon egy jelölés. "Noah Cross ismerősnek jelölt" -elfogadtam a kérését és a zsebembe tettem a mobilom.
Végignéztem ahogy az irodalomtanár a táblához ér.
- Egy hét múlva ismétlő dolgozat. Szólok most, nehogy elfelejtsétek. -nézett ránk szigorúan. - A könyvet kinyitni a negyedik oldalon, elolvassátok és leírjátok a füzetbe az alatta lévő feladatokat. -mondta, majd leült a tanári asztal mögötti székre és telefonját elővette. Visszatért Mrs. Clark az izgalmas óráival. A tollam a kezembe vettem és elolvastam a szöveget. Gyorsan megcsináltam a feladatokat és a fejemet lehajtottam a padra. Fél óra múlva kicsöngettek.
- Befejezni a feladatokat. -szólt ránk és kiment az ajtón. Olyan jók ezek az irodalom órák. Felálltam a székről és kimentem a teremből. Lefutottam a lépcsőn és helyet foglaltam a padon Noah mellett.
- Szóval. -köhintett. - Mit lehet rólad tudni?
- Nicole Lewis, 18 éves totálisan átlagos lány. Édesapám nem él, van egy bátyám. A barátaimnak hitt személyek cserben hagytak és szingli.
- Alap dolgok. -bólintott. - Lehet hogy ez túl személyes, de mi történt közted és az istencsászár között?
- Patrick félrehívott. -kezdtem.
- Állj. -állított meg.
- Ki az a Patrick?
- Amikor fiatalabb voltam és ott voltam egy buliban. A bátyám egyik haverja volt akkor. Bevitt egy szobába és mondjuk ki, hogy szándékában állt megerőszakolni. De akkor Peter megmentett tőle.
- Peter az ki?
- A bátyám.
És innen pedig elmeséltem a Markkal való 1 évemet és a szakításunkat.
- Hát... -gondolkozott.
- Ahogyan meséltél róla, az látszik, hogy még mindig szereted.
- Nem tagadhatom. -vontam meg a vállam.
- Furcsa az ő viselkedése. Egyszer imád, aztán idegbeteg, majd szakít veled. Nincs valami gond az agyával?
- Hülye.
- Nem úgy. Hanem valami pszichés dolog.
- Nem tudok ilyenről.
- Mindegy. -legyintett. - Nem kéne foglalkoznod vele, egy ilyen király csajt mint te. Nem érdemel meg egy ilyen fazon. -mondta el a véleményét.
- Voltál már szerelmes?
- Nem volt még olyan kapcsolatom, amiben szerelmet éreztem. Várom az igazit.
- Ha szerelmes vagy valakibe. Meglátod őt a nagy Őt, gyorsabban ver a szíved, kapkodod a levegőt és melegség tölt el. Ha vele beszélsz vagy csinálsz valamit, lehet hogy három órán keresztül vagy vele, de csak egy percnek tűnik. Létezni is megszűnsz az a bizonyos személy miatt. Borzasztó jó dolog a szerelem. De ha vége, az rosszabb mintha egy kamion ment volna át rajtad. És... -folytattam volna, de a kezét a szám elé tette.
- Jön az istencsászár. -suttogta.
- Hello, hello. -támaszkodott meg a padban Mark.
- Hogy vagyunk Cross? A nővéred? -érdeklődött.
- Nagyon jól. -válaszolt Noah.
- Nem kérdezted még, hogy milyen tesitanárral dugni? -nevetett.
- Szállj le a nővéremről. -mondt viszonylag nyugodtan.
- Jön a nagy banda. -kiáltott William és leült Noah mellé.
- Húzzál már innen buzi. -köpte majdnem le Noah-t Peterson.
- Mindennek van határa.
- Na gyere, új gyerek. Üss meg. -röhögött össze a haverjaival, a tizenkettedikesekkel.
- Te kérted. -húzta mosolyra száját Cross. Megfogta a Williamhez tartozó póló nyakát és ellökte.
- Hé. -szóltak rá a végzősök. - Petersont nem bántunk. -lökték meg.
- Mi a faszt kezdjek azzal, hogy Peterson? Dugja fel magának a családnevét. -és újra megfogta William pólójának a nyakát és megint ellökte. Ráugrott és verte Will arcát, ahogy tudta.
- Elég. Mi folyik itt? -jött oda a tesitanár. Mr. Anderson. Na ne. Ebből még mi lesz. A tanár leszedte Williamről Noah-t. Peterson arca csupa vér volt. Nem volt olyan hely ahol ne lett volna piros szín. William csak nyöszörgött valamiket. Linda szaladt oda hozzá és törölte a pasija arcát.
- Te normális vagy? -üvöltözött Noah-val Linda.
- Mondd meg a hapsidnak, hogy nem egy nagy szám.
Minden végzős elment onnan. Csak Mr. Anderson, Noah, Mark, William, Linda és én maradtunk itt.
- Mire volt jó? -kérdezte a tanár.
- Jól van a fia. -szólt Noah. - Tökeletesen érzi magát az anyja, nagyszülei és a nagybátyja társaságában. -sziszegte.
- Nem az enyém a gyerek. Nem is feküdtem le Ninával. És ezt ő is nagyon jól tudja.
- Persze. -bólintott idegesen Noah.
- Gyere William. -karolt a fiúba Mr. Anderson.
- Jó emberekkel barátkozol Nicole. -szólt szemrehányóan Linda.
- Noah ezerszer jobb ember, mint ti összesen. Mert nem az a barát aki cserben hagy, úgy hogy nem csináltam semmit. Lehet Noah-t fél napja se ismerem. De többet tett értem mint Valentína, William és te. -válaszoltam idegesen.
- Szép monológ. -nevetett Mark.
De elegem van már a stílusából.
- Még te beszélsz? -kérdeztem dühösen.
- Hát én.
- Azt hiszed, hogy egy király vagy. Most hiszed azt. Mert amikor együtt voltunk nem ilyen voltál. Akkor is voltak dühkitöréseid. Sőt még bántottál is. Beszélsz arról, hogy megcsaltalak Patrickkal, ami mellesleg nem igaz, aki meg akart erőszakolni. Te is megakartál. Túl jól kiismertelek egy év alatt Mark.
- De azt nem ismerted ki bennem, hogy mikor szakítok veled. Egy év alatt arra jutottam, hogy ha szembejön veled egy pali már otthagynál. Mert egy utolsó kurva vagy. Nem szerettelek, jó dolog az, hogy még vannak olyan lányok akiket ki lehet használni. Az ágyban jó vagy ezt nem tagadom, de máshoz sem értesz.
- Elég. -állította le Noah, mert folytatta volna tovább. - Lehetsz a suli királya, nem szép dolog ilyeneket mondani egy lánynak.
- Nehogy te oktass már. Akit az apja elhagyott, nővére tinédzserként szült, anyja pedig egy kurva. Hagyjál már.
- Kihagytad, hogy egy köcsög buzi vagyok. -szólt Noah.
- Igazad van. -bólintott Mark.
- De azért visszavehetnél az arcodból.
- Akkor gyere. Vegyél vissza.
- Szívesen. -lépett hozzá és adott Marknak egy balost. Az exem orrából azonnal ömleni kezdett a vér, de nem esett a földre. Összedte az erejét és visszaütött Noah-nak. Aki alig érezte meg, de azért mégegyszer visszaütött amitől már Mark is meginogott. Végül Noah nekiugrott így mindketten a földre estek. Ütötték egymást, ahol csak tudták.

Nicole és Mark történeteWhere stories live. Discover now