Hoofdstuk 11 - Briefje van Felicia.

505 21 0
                                    

Pov Thara.

"Ga zitten" zegt Ryan raar genoeg heel lief. Nathalie en ik gaan zitten en we kijken Ryan nieuwsgierig aan. "Ik heb een opdracht voor jullie" zegt Ryan "Jullie gaan samenwerken". Nathalie en ik kijken elkaar raar aan en ik trek 1 mond hoek omhoog. "Nathalie, je moet het maar met Thara doen" zegt Ryan boos. "Waarom?!" vraagt ze. "Jullie moeten, jullie gaan samen een paaldans act opvoeren en daarna uitvoeren in de beroemste seks show in New York" zegt Ryan glinsterend. Omg! New York! Ik wouw altijd al naar New York, maar dan wel voor vakantie en niet voor een seks club. "Jullie hebben een week om te trainen en daarna vertekken we naar New York" zegt Ryan "Jullie gaan nu in een gesamelijke cel, om weer wat dichter bij elkaar te komen". Nathalie kruist haar armen en zucht. "No way" mompelt ze zacht. Ik kijk haar aan met de doe-nou-niet blik. Ze luisterd als gewoonlijk weer niet. "Jij denkt echt dat je meisjes als honden kan behandelen, hè! Vrouwenmishandelaar!" roept ze. Ik zie Ryans zijn gezicht verander van gevoelloos naar boos. Daan gaat ook wat rechter staan en kijk haar met gefronste wenkbrauwen aan. "Wat ben ik?" vraagt Ryan. "Een mislukte, babypoedersnuiver die vrouwen mishandeld!" zegt Nathalie zelfverzekerd. Ik lach zacht en Daan kijkt me boos aan. Daardoor moet ik juist nog harder lachen en Nathalie en ik geven elkaar een high-five. "Nath! Die was briljant!" gil ik van het lachen. "Iknow!" zegt ze trots terug. "Dames!" schreeuwt Daan en schraapt zijn keel en wenkt naar Ryan die er echt kwaad bij staat. Het duurt niet lang meer of er komt stoom uit zijn oren en neus. Net zoals in de tekenfilms van Octo enzo. Denk ik dan. Ryan loopt naar Daan en fluisterd iets in zijn oor wat ik, helaas, niet kan horen. Ik snuif me neus en sla me haar naar achter. Ja, ik ben verkouden door dit krot hier. Het woord 'verwarming' bestaat hier gewoon niet. "Meekomen" zegt Daan gevoelloos. Ik sta op en trek Nathalie mee die eigenlijk niet wouw opstaan. Snap ik ook wel omdat die stoelen echt super zacht zijn. We worden stevig vast gepakt en ze sleuren ons letterlijk en figuurlijk mee.

"Hier!" zegt Daan die ons in onze gezamelijke cel gooit. Ja, echt, hij gooide ons. "We zijn geen honden!" schreeuwt Nathalie terwijl Daan de deur met een klap dichtslaat en dicht doet. Ik kijk om me heen. 2 Matrassen vol met vlekken, wc, wasbakje, een emmer en een kist. Ik loop naar de kast en waarschijnlijk had Nathalie dezelfde gedachte en gaat er ook heen. "Zullen we hem openen?" vraag ik. "Ja, duhh" zegt Nathalie. Ik grinnek en Nathalie doet de kist langzaam open. Er ligt een boek, flesje water, nog een klein kistje en een stukje brood. Nathalie pakt meteen het brood en ik pak voorzichtig het kistje. Ik open hem en ik zie een klein briefje liggen. Ik pak het briefje en kijk ernaar. Een sierlijk handschrift volt het witte papier. Er liggen spatjes opgedroogd bloed op wat me laat rillen. Ik ga hem lezen.

Hoi,

Als jij dit leest ben je sterk, heel sterk. Je hebt het al lang vol gehouden. Ben trots op je.

Ik was Felicia. Ik was 18 jaar en werd hier ook gevangen gehouden samen met een ander meisje, Sem. Zij is dood, dood gegaan aan eenzaamheid, moeheid, ondervoeding en uitdroging. Ze werd mishandeld, als een hond. Ik daarintegen niet, raar genoeg, mijn 'baas, Ryan. Was verliefd op me, hij wouw me niet meer kwijt. Elke avond moest ik naar hem toe en kreeg ik een uitgebreide maaltijd. Ik nam ook stiekem wat mee voor Sem, maar dat was meestal maar een klein stukje brood. Te weinig dus. Ryan knuffelde me, zoende me en gav me liefde. Je zou nu denken: Ben jij ook verliefd op hem dan? Nee, ben ik niet, ik deed het puur om het eten en het stukje liefde wat ik kreeg.

Wat ik hier mee wil zeggen is dus dat jij hem moet gaan flirte totdat hij je leuk vind en hij je een keer meeneemt uit je cel 's avonds. Dan overleef je het, untill the end of time. Zorg ervoor dat jou vriendin niet dood gaat. Jij gaat het redden.

Ik kijk in shock naar de brief. Zij zat hier dus ook en heeft dit achtergelaten voor mij en Nathalie. Een trots gevoel stroomt door me lichaam. Ik glimlach.

Hai!

Oehw, wat is Nathalie toch een badass. Wel leuk dat dat briefje daar lag, ? Zou Thara het advies van Felicia opnemen?

Sorry voor het lange niet-update. Heb het nogal druk met school enzo. Hopelijk hebben jullie daar begrip voor.

Blijf die liefe comments sturen en votes!

Xx Me.

In love with a Loverboy [Voltooid] [Dutch]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu