2. Osobni trener

6.4K 183 10
                                    

Rano ujutro sam se ustala sa svog toplog kreveta i teškom silom se rastavila od njega

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Rano ujutro sam se ustala sa svog toplog kreveta i teškom silom se rastavila od njega. Proklinjem samu sebe što sam rekla otići u teretanu. Ma da ko će znati da li sam bila ili ne? Možda ipak mogu da se izvučem...

Ali neću jer sam ja tvrdoglava sama sebi i ne planiram više da se onako kao jučer zajapurem zbog pola sata pješačenja.

Hajde Dijana pokreni se već jednom!

Odlazim do ormara iz kojeg izvlačim sportske tajice i širu majicu bez rukava. Obuvam patike i zagrnem se teksas jaknom pa uzimam mobitel i ključeve i krenem prema teretani.

Ko bi rekao da ću i ovo doživjeti. Nije da nisam bila sportski tip, voljela sam se rekreirati, ali mi je to često bilo smorno jer sam sama radila bez društva.

Niz ulicu već vidim veliku zgradu pa ubrzam korake i uđem u topli prostor gdje odmah pri ulazu vidim hodnik koji vodi tamo. Prijavim se kao novi član uz molbu da mi nađu trenera koji je slobodan. Željela sam se ozbiljno početi baviti teretanom i svoje tijelo ubaciti u razna iskušenja čisto kako bih sebi i svome zdravlju udovoljila.

Žena na recepciji koja je izgledala mladoliko i vitko me uputila u jednu sobu gdje mogu u ormarić odložiti svoje stvari i spremiti se. Zahvalim joj pa nađem prigodno mjesto gdje ostavljam stvari i zaključam ih, a onda krenem u mjesto dešavanja.

Ulazim unutra i u devedeset posto slučaja su sami muškarci u prostoriji. Tu i tamo zapazim koju djevojku kako se rekreira na lakšim spravama, ali su toliko utopljeni u masu muškaraca da mi se čini kako sam pogriješila mjesto i upala u muški svijet.

"Za koju minutu će doći jedan od glavnih trenera koji je slobodan pa se sa njim možete dogovoriti oko svega ostalog", dobaci mi žena koja me cijelo vrijeme pratila i upućivala na sve. Zahvalno joj klimnem glavom i dobacim jedan osmijeh pa pričekam za sad nepoznatog čovjeka da dođe i objasni mi situaciju.

Gledala sam vani kroz prozor ljude koji su prolazili. Blago se njima pa se neće znojiti i svoje tijelo zamarati.

"Vi ste sigurno novi klijent?" Čujem iza sebe muški glas kako mi se profesionalno i grubo obraća. Okrećem se pa mi oči skoro ispadnu, a usta dotaknu pod od šoka.

Ispred mene je onaj kreten od jučer kojeg sam haman poljubila.

Scena od jučer mi se vraća i ne vjerujem svojim očima. Ovo se sudbina sa mnom šali sigurno! Ovo je šala! Neće mi on biti trener valjda!?

"Ti?" Upita također iznenađen mojom pojavom. I obraća se na "ti" kao da me poznaje duže nego minutu.

"Da ja, šta je tu čudno što sam ovdje?" Odgovorim mu pomalo bahato što zapravo nisam željela, ali šta je tu je. Gledao me par sekundi još uvijek pod utiskom, a onda povrati svoj profesionalni izraz lica i nakašlje se pa uzima papir koji je držao u rukama i pogledao ga.

"Pošto si nov klijent u ovoj teretani i pošto nijedan drugi trener nije oslobođen prinuđen sam da ja budem tvoj osobni trener", kaže brzo i pruža mi papire u ruke. To je bio ugovor koji sam trebala potpisati. Cijena je bila solidna, ali osoba koja me treba trenirati baš i nije.

"I stvarno nema niti jedan drugi da je oslobođen?" Upitam ga i pogledam u oči. Zelene oči su gledali ljutito, a pojma nisam imala što.

"Oprosti što ti ne paše ponuda, možeš slobodno onda tražiti drugu teretanu u gradu jer ova nije jedina u ponudi."

Zabezaknuto ga pogledam ne vjerujući šta čujem trenutno od njega. I kako onda da sa njim treniram kad se očigledno ne možemo podnijeti?

"Slušaj ti...gospodine umišljeni! Lijepo sam upitala jer očigledno ni ti ne želiš ovo kao što ja tako da izvini molim te što sam samo htjela i tebi i sebi olakšati", pobijesnim se pa prekrižim ruke i pogledam ga pravo u oči. Što mrzim jutro, ali i što mrzim kad mi odmah ujutro neko počinje izvlačiti živce.

On me također pogleda bijesno i vidim da se napeo zbog mog podupiranja.

"Kako želiš, ja sam fino rekao da nema više nikog slobodnog osim mene od trenera."

"Divota. Daj mi hemijsku da se potpišem", odbrusim i ispružim ruku. Prevrne mi očima i doda hemijsku te bacim potpis na papir i pružim mu nazad. Uzeo je papir pa se i on potpisao i rekao mi da sačekam dok odnese nazad papire.

Ne mogu da vjerujem da ću sada morati sa njim trenirati. Zašto sam uopšte se potpisala kada znam da imaju druge teretane u gradu? Možda zato da mu se dokažem kako me ne dotiče on i njegovo ponašanje ili jednostavno jer mi nije bilo do toga da odem do druge teretane opet se moleći da nisu svi treneri zauzeti.

Vraća se nazad pa mi pokaže da sjednem na jednu od obližnjih klupa što i uradim. Sjedne i on nasuprot mene te tek onda uočim da je bio u pripijenoj sivoj majici bez rukava i trenerci. Crna kosa mu je bila razbarušena na sve strane dok je njegova brada od tek par dana okružila čeljust.

"Pa dakle da počnemo. Zašto tačno želiš da se fokusiraš? Snagu, mršanje?"

"Ne znam, želim da imam kondicije jednostavno i u pokretu."

"Onda ćemo kombinovati snagu i kardio, ma da iskreno ne bi ni škodile vježbe za mršanje", odmjeri me pa ponovo prebacj pogled na oči. Ključala sam od bijesa i da nismo bili pred masom ljudi udarila bih ga šamarčinom kakvom nije ni mislio.

"Izvini jesam tražila mišljenje?" Odvratim ljutito.

"Trener sam ti, moje mišljenje ti treba biti bitno."

"E pa vidiš, ni jedan posto me ne zanima. Radi svoj posao umjesto da dijeliš svoja mišljenja."

"Kakogod", pomrmlja pa nastavimo razgovor i dogovaranje oko termina kada mi pašu i koliko puta tjedno bih trebala dolaziti. Nakon toga sam sa njim sat vremena radila kardio, čisto radi zagrijavanja i umorila sam se kao nikad do sada. Namjerno mi je davao teže vježbe, barem mi se činilo tako jer je uživao me gledati kako se znojim kao budala, tu sam mu dobacila koji ubojiti pogled, a onda nastavila raditi gdje sam stala.

"Znači u četvrtak ponovo dolaziš u devet sati ujutro, jasno?" Klimnem glavom moleći Boga da izađem iz zgrade.

"Kaži da ti je jasno, ne razumijem ja govor tijela", prevrnem očima pa se okrenem prema njemu.

"Jasno je", procijedim kroz zube i nasmijem se cinično. Klimne glavom pa mi uzvrati podrugljiv osmijeh i okrene se i ode.

Kreten. Definitivno nikad većeg da srela nisam!

A/N

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N

Pravo mi se dopadaju, a vama? 🤣

Ostavite mišljenje i sveukupni dojam o priči za sada. Volim vas puno ❣

Milimetri [✔]Where stories live. Discover now