17. Neprijatelj

3.7K 129 24
                                    

Ulazim u mali tržni centar odmah blizu moga stana gdje odlučim kupiti namirnice kako bih večeras napravila Eliotu i sebi večeru i možda palačinke

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ulazim u mali tržni centar odmah blizu moga stana gdje odlučim kupiti namirnice kako bih večeras napravila Eliotu i sebi večeru i možda palačinke. Dok sam hodala kroz regale za alkohol u namjeri da uzmem crno vino zaustavljam se gledajući ispred sebe Tinu.

Stala je i ona i gledala me svojim smeđim očima ni najmanje me očekujući ovdje. Njezina smeđa kosa je bila svezana u rep, ni najmanje našminkana dok je obučena u trenerku i u ruci držala Jack Daniel's.

Na licu joj vidim umor, plavi podočnjaci govore da nije spavala već jako dugo, a ja ne mogu da se ne zapitam da li je razlog za to bio Eliot i njihov prekid?

"Ti", kaže i približava mi se. Nisam znala da li da se izmaknem ili ipak ostanem na mjestu. Odlučim se najzad za ovo drugo u namjeri da saznam na šta je sve spremna.

Kada je stala tik ispred mene u očima joj vidim suze koje samo čekaju da padnu niz njene problijedele obraze. Bude mi je žao, ali ostavim ravnodušni izraz lica. Možda je ovo sve samo maska.

"Tina", odvratim mirnim tonom. Počela je da plače.

"Ja...izvini", prošapće još uvijek plačući u agoniji. Nećkam se da li da je smirim ili odem od nje, ali nisam mogla da je gledam takvu.

"Hej, u redu je, sve je u prošlosti", stavljam svoju ruku na njeno rame. Podiže svoj pogled i obriše suze.

"Izvini što sam se ponašala kao zadnja kučka prema tebi. Voljela sam ga, zaista jesam, ali sam sama kriva što sam ga izgubila uprkos tome što sam ga voljela."

"Opraštam ti. Tino ja zaista nisam ništa sa Eliotom imala tokom vaše veze, izbjegavala sam ga."

"Znam. Rekao mi je sve. Čak i to da te je poljubio i da si ga otjerala."

"Izvini što je tako ispalo."

"Nemaš ti nikakvog razloga da se izvinjavaš, ja sam ta koja te napadala i ružne stvari govorila."

Poslije toga shvatim da se pokajala. Nije više imala gadljivi izraz lica, niti onaj pun mržnje. Kajala se i plakala ispred mene kao dijete i nisam joj mogla na tome sa zamjerim. Čovjek radi greške, pogotovo u ljubavi i to sam i sama shvatala.

Rekla sam joj da je sve u redu među nama. Da će je proći i da je čeka neko sa kim će dočekati svoju vječnost i ne mogu da ne pomislim da li je Eliot bio meni suđen sad da doživim sa njim vječnost ili je samo prolazan kao što je i Tini bio uprkos toliko godina veze?

Nakon što sam je zagrlila i uspjela smiriti i uvjeriti da je sve u redu odlazim na kasu i platim svoje stvari te dođem do stana.

Posložim namirnice gdje im je mjesto i kad primjetim da je već šest sati bacim se na posao u kuhinji gdje spremam večeru.

Zvuk otključavanja vrata mi jasno daje do znanja da se Eliot vratio sa svim obavezama. Došao je do kuhinje i zagrlio me sa leđa utisnuvši poljubac na moj obraz.

"Spremaš nam to večeru ljubavi?"

"Nego šta?"

"Donio sam stvari", isključivam strujni i odem do dnevnog gdje su velike kutije bile posložene kraj ulaznih vrata. Bilo ih je deset.

"Suzanne i ja smo našli jedan stan par ulica dalje od ovoga, ne znam da li ima još jedan slobodan da nas dvoje uselimo."

"Želiš da sa mnom živiš?" Upita sa podignutom obrvom.

"Pa nije da već ne živimo skupa", narugam mu se. Priđe mi i zagrli me.

"Da, ali sam mislio da će ovo biti dok ne nađem drugi stan."

"Ne lupetaj gluposti Eliote."

Odemo do trepezarije i večeramo, a poslije toga Eliot predloži da gledamo film na šta rado pristanem. Odlučimo se za Divergent i dok pripremim kokice Eliot se smješta na sofi. Dođem do njega i on me zagrli te pusti film.

Počeo je da mi se igra sa kosom dok sam je kažiprstom se igrala po njegovom stomaku preko majice osjećaju liniju njegovih trbušnjaka.

"Gledaj film", kaže mi u kosi ostavljajući poljubac na nju.

"Gledam film", odvratim.

"Dekoncentriraš me", odvrati i podignem pogled na njegove oči koje su me već posmatrale. Bile su požudne i tamne. Dok su mu ružičaste usne bile lagano rastvorene, a obrve blago skupljene nisam mogla odoljeti, a da ga ne poljubim. Uzvratio je poljubac takvom žestinom i požudom da mi se zavrtilo u glavi. Uspio je nekako leći preko mene i rastvoriti mi noge koje sam istog trena položila oko njegovog torza.

"Izgleda da nema ništa od našeg filma ljubavi", kaže mi kroz poljubac polako prelazeći sa usana na moj vrat. Nasmijem se tome ne buneći se dok prstima zakačim rub njegove majice koju i skinem sa njega.

"Meni ionako nije bilo do filma", kažem mu koketno.

"Znao sam ja to."

Nasmijali smo se, a onda je nastavio da me ljubi i zadovolja ostatak noći dajući mi do znanja da samo njemu pripadam i nikome drugom.

A/N

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A/N

Moje bebice😍

Nadam se da uživate u priči koliko i ja.

Ako želite možete baciti pogled na novu priču koju sam objavila pod nazivom "Iza pogleda", bila bih vam zaista zahvalna.

A sad, da ne duljim, čitamo se do sljedećeg puta. ❤

Milimetri [✔]Where stories live. Discover now