7. "Misliš da sam privlačan?"

4.6K 152 12
                                    

Neprekidan zvuk alarma mi iritira čulo sluha pa rukom nasilnički ugasim svoju patnju i lijeno se protežem po krevetu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Neprekidan zvuk alarma mi iritira čulo sluha pa rukom nasilnički ugasim svoju patnju i lijeno se protežem po krevetu.

Zaboga, Eliot će mi platiti zbog ovog ranog ustajanja.

Ko je još čuo da se u osam satu jutra ide u teretanu?

Tako raspravljajući se sama sobom odšetam do kupatila gdje se razbuđujem i spremam za polazak. Sive tajice u kompletu sa gornjom majicom na bretele navlačim na svoje tijelo i kosu svežem u pletenicu. Svežem žnjore od patika i uzimam sportsku torbu gdje sam unaprijed imala spakovano rezervnu robu, flašu vode, ključeve od stana, mobitel i žvakaće gume.

Provirim glavom napolju gdje me kao dobrodošlicu dočekaju tople zrake sunca koje su se probijale kroz lišće debelog, starog hrastovog drveta ispred samoga ulaza u dvorište.

Lakne mi jer mi nije bila potrebna dukserica i nasmiješim se tome. Napokon da dočekam malo toplije vrijeme.

Stavila sam slušalice u uši i pustila sebi muziku te krenula lagano trčati do teretane, pri tome sam tiho pjevušila stihove od pjesme.

Otvaram vrata i idem u svlačionicu gdje odlažem svoje stvari, još jednom sebi prepravim pletenicu i izađem iz teretane. Danas je bila za koje čudo poluprazna, svega se vidjelo četiri osobe koje su došli trenirati. Sjela sam kod klupe i čekala prve dvije minute Eliota koji se baš kao da sam ga prizvala pojavio kod vrata. Dižem svoj pogled i sretnem se njegovim zelenilom. U crnoj majici i trenerci je bio u pravom izdanju seksipilnosti, teško sklonem pogled sa njegovog tijela i ponovo ga pogledam u oči. Dio usne mu se zadigne u osmijeh znajući tačno ono što mi prolazi kroz glavu, ali izignorišem taj njegov čin i ustajem se kraj sprave za noge.

"Dobro jutro Dijana", progovori nakon što odloži svoje stvari kraj klupe i priđe mi do sprave.

"Dobro jutro", odgovorim. Uzima me za struk i pomjeri na stranu kako bi mogao prići bliže spravi da je pripremi za trening. Malo se iznenadim na njegov posve nježni dodir od tako grube muške ruke pa me navede da zamislim na trenutak šta bi sve bio u stanju sa njom još raditi. Jebote, prestani. Grdim samu sebe, zaboravljajući u potpunosti da je on zabranjen zbog svoje užasne Tine koju ne mogu očima zamisliti, a tako ni ona mene.

"Dijana?" Mahne mi ispred nosa rukom Eliot, trepnem na sekund i povratim se nazad u realnost.

"Šta si se zamislila, rekao sam da je sve spremno i da možemo početi", nasmije se podrugljivo vjerujući da sam se zbog njega zamislila što i nije baš tako daleko od istine.

"Smakni taj osmijeh, znam šta misliš sad", odvratim brzo i sjednem na spravu smještajući svoje noge na njih. Eliot me odmjeravao sa upitnim pogledom.

"Šta mislim to Dijana?"

"Znaš ti dobro. To što si ženskome rodu privlačan ne znači odmah da se svaki čin koji uradi odnosi na tebe", pomrmljam još uvijek se pateći oko namještanja. Prvi put da radim na ovoj spravi, umjesto da me ovako zeza bolje bi mu bilo da mi pomogne ovdje.

Milimetri [✔]Where stories live. Discover now