8. Mala vražica

4.4K 144 15
                                    

Prošla su dva dana

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Prošla su dva dana. Dva prokleta dana i bio sam zamršenog uma zbog te male vražice.
Jutros mi je napisala poruku kako se ne osjeća dobro tako da ne može na trening. Poželim otići do nje, ali onda pomislim da bi to samo učinilo situaciju gorom nego što jeste. Izbjegavala me je, a znao sam i vrlo dobro zašto.

"Dragi danas smo mogli ići da mi kupimo auto!" Kaže Tina sa osmijehom na licu dok mi priđe. Umiljato me pogleda i trepne svojim smeđim očima. Jebiga, plave su me bacile u trans.

"Ne možeš li sama?" Upitam poželivši uzeti vremena za sebe. Osjećao sam umor i uporedu sa tim bih da riješim sve u pitanju Dijane.

"Zašto da idem sama ako mogu sa tobom?" Kaže osuđivački i pogleda me ljuto.

"Tina molim te želio bih da odmorim, možemo sutra da odemo", kažem joj i krenem u spavaću sobu da legnem. Čuo sam je iza sebe kako me prati bijesnim hodom.

"Šta ti se dešava posljednjih sedmica?"

"Ne znam na šta misliš", kažem umorno.

"Izbjegavaš me, ponašaš se kao da ti nisam cura", govori dok sjedam na krevet i gledam u njeno bijesno lice. Stala je ispred mene i pogledala me u oči.

"To je sve zbog one tvoje plavuše, zar ne?"

"O čemu pričaš ti zaboga?!" Razbudim se i skupim obrve. Zar će stvarno Dijanu da krivi za ovo?

"Otkako si je počeo trenirati prestao si mi pridavati pažnju! Šta ti je uradila!?" Počela je povisivati ton na mene. Prekipilo mi je tu. Ustao sam se i stao ispred nje bijesan.

"Dijanu u ovo ne mješaj, nema nikakve veze sa našim problemima."

"Ma jel!? Zar misliš da sam toliko glupa! Vjerovatno me i varaš sa njom a ovdje mi glumiš nevinašce! Ispada da ja pretjerujem!"

"Stvarno si nevjerovatna. Znao sam oduvijek da si ljubomorna, ali sad prelaziš svaku mjeru. Treniram je samo, ništa više od toga, zašto ikako pomišljaš na takve stvari?"

"Kate je bila u pravu, odmah sam trebala da je poslušam", mrmljala je sebi u bradu.

"Zar ti Kate mora upravljati životom i našom vezom? Zaboga Tina dokle misliš da se tako ponašaš! Otkako se družiš sa Kate promjenula si se."

"Ja se promjenila!? Pa ti si taj koji tuca onu plavušu tamo!"

"Pazi šta pričaš dođavola!" Dreknem se na šta ona zadrhti. Prelazi svaku mjeru. Bože treba mi zraka.

Prođem kraj nje i uzimam jaknu i ključeve od auta dok slušam iza sebe Tinu kako me ispitiva kuda sam krenuo ići. Izbjegavao sam odgovoriti, nisam poželio još više da se derem i stvaram sebi nervozu i napetost. Išao sam sve brže do ulaznih vrata kada me ona uhvatila za nadlakticu. Okrenuo sam se prema njoj i uočim suze.

"Izvini, daj da popričamo Eliote molim te..."

"Nemam sa tobom šta o tome pričati, neka Tina opet riješi ovo sve umjesto tebe ipak je ona tvoj ljubavni i životni savjetnik", odbrusim i otrgnem se iz njene ruke i zalupim vratima. U đavola i ljubomori.

Biram broj od Hardina i prislonim slušalicu na uho. Nakon prvog zvona se javi.

O pa stari!

Čujem njegov cerek i izdahnem duboko.

"Gdje si da te pokupim?" Upitam bez okolišanja.

Kod kuće. Šta se zbilo?

"Pričat ću ti kad sjednemo na piće", odvratim na šta on pristane. Vozio sam se kroz ulice i nisam se mogao smiriti.

Razmišljao sam o onome što je Dijana onaj dan rekla. I o onome što je Tina maloprije rekla. Dođavola, zar je stvarno imala toliko uticaja u mom životu? Zar mi se počela sviđati? Nisam se mogao prestati pitati to jedno pitanje koje mi je neprestano švrljalo po glavi. Kada sam stigao do Hardina svirao sam pred ulazom mu. Izašao je i sjeo na suvozačevo mjesto.

"Stari šta se zbilo pričaj", govori dok pokrenem auto.

"Komplicirano je užasno, bolje ću ti reći u pripitom stanju", kažem i nacerim se na silu. Hardin me zabrinuto pogleda jer je znao kako alkohol nisam uzimao već dugo vremena. Kada smo stigli u kafić naručio sam nam po pivo.

Objasnio sam mu sve. Od onog naizgled beznačajnog susreta sa Dijanom pa sve do nedavne svađe sa Tinom zbog nje. Pri tome sam svako malo naručivao drugu turu pive. Nakon nekog izvjesnog vremena sam prešao i na viski. Hardin me pomno slušao i pokušao povezati čitavu situaciju.

"Pa buraz, pitat ću te samo jednom ovo pitanje, da li ti još uvijek voliš Tinu?"

"Ne", kažem k'o iz topa i eksiram svoje piće.

"Onda si odmah sebi dao i riješenje", kaže i pljesne rukama. Pogledam ga dok dižem prst za još jedno piće.

"Kakvo?"

"Pa Eliote pobugu zašto si još uvijek sa Tinom u vezi, a ovdje si očigledno bacio oko na tu, kako joj bješe ime, Dijanu?"

"Zato što sam kreten", odvratim. Hardin se glasno nasmije tome.

"Pa nije da nisi u pravu."

"Zaboga pa Hardine u pravu si!" Ustajem se i isprva zateturam i hvatam za šank. Hardin podigne obrvu i upitno me gleda.

"Gdje ćeš?"

"Pa ode do Dijane!"

"Nećeš u takvom stanju kod nje, jesi lud?"

"Ma hajde šta ti znaš!" Dreknem se na izlazu i ulazim u auto. Čujem Hardina kako se dere za mnom ali sam ja već krenuo niz ulicu.

A/N

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


A/N

Ooooups. Naš Eliot skrenuo sa uma ili ipak nije?

Milimetri [✔]Where stories live. Discover now