2. Bölüm / Evleniyorum - Evlenmiyorum

2.4K 121 48
                                    

Yarını filan bekleyemezdim. Hemen babamı vazgeçirmeye çalıştım. "Baba kız almak ve vermek bir iş değil. Hem senin bu yaptığın kötü birşey. Kimse kimseyle istemeden evlenemez."

Babam :

"Ömer bana bak oğlum. Ben Hasan kadar iyi birisini görmedim. Eğer derdin kızın kötü birisi olması ihtimali ise Hasan kadar iyi birinin kötü bir kızı olamaz. Ben sana bulup bulabileceğin en güzel teklifi sunuyorum oğlum."

Ben :

"Baba bu teklif değil tehdit."

Babam :

"Valla orası sana kalmış. Kararını yarın bildir bana."

Evlensem ayrı dert evlenmesem ayrı dert. Ya kız çok çirkinse? Zaten şansıma güzel bir kız çıkma ihtimali çok düşük. Ya çok konuşursa? Ben tek bir kadınla ömrümü geçiremem. Ya kız yemek yapmayı bilmiyorsa? Ya kız alışveriş delisiyse? Asıl soru YA KIZ İPEK GİBİ BİRİSİYSE? Allah'ım ben kaçarım. İntihar bile ederim. Öffff. Yarın öbür gün babam torun da ister. Biliyorsunuz ki daha kendime bakamıyorum. Ve hem evi idare edip hem para kazanıp hem karıya bakıp hem çocuklara bakmak çok zor. Özellikle de benim için. Kesinlikle evlenmemeliyim. Ama annem , ablam , babam , Enes , Belinay ? Onlar ? Ben onlar olmadan yapamam. Onların yanına gelmesem bile onların bir yerde beni bekliyor olduklarını bilmek beni rahatlatıyordu. Ama şuan daha yaşamamış olmama rağmen midem bulanıyor bu fikirle. Kahretsin!

Masadan kalkıp kanepeye oturdum. Ben ailem olmadan yaşayamam. Sadece bir kız. Ne olabilir ki ? Hayatıma bir kişiyi daha katacaktım. Hayatımdan bir ton kişi eksilmesindense bir kişiyi eklesem daha mantıklı olmaz mı ? Olmadı kızı görmezden gelirim.

Hayır hayır hayır. Ömer saçmalama. Tabiki de evlenmeyeceksin.

Hayır evleneceksin.

Evlenmeyeceksin.

Evleneceksin Ömer. Yoksa aileni göremezsin.

Evlenmeyeceksin. Eğer onlar gerçekten seni sevseydi sana böyle bir tehdit sunmazlardı.

Onlar yine de ailen. Evleneceksin.

Onlar seni hayatını kurtaran adama borç diye ödüyor. Evlenmeyeceksin.

Yinede annen seni karnında taşıdı , büyüttü , yedirdi , içirdi , doyurdu , giydirdi , yanında oldu. O gülümsediğinde için sıcacık oldu. O gülümsemeyi bir daha göremeyeceksin Ömer.

Zorla birşey yapamazsın. Geçmişi düşünme. Evlenmeyeceksin. Sen o kızı istemiyorsun.

Peki ablanın annen olmadığında yaptığı annelik ?
Belinay'ın moralin bozulduğunda verdiği destek ?
Enes'in saçmalaması ?
Emre'nin çekilmezliği?
Küçük yeğenlerinin tatlılığı ?
Şuan sana şantaj yapan babanın sıcacık kucağı ?
Onları bir daha kimde bulacaksın ? Onlar olmadığında hayatın cehenneme dönecek.
Sırf bunlar için evlenmelisin.

Annemin önüme baklava koymasıyla kendime geldim. Şahsen tatlı yesemde midem bunu kaldırmaz. Evlenecektim. Ne yapalım illaki bir gün olacaktı. Şuan çok erken ama olsun. Aniden babama dönüp "Evleniyorum." dedim. Babam ve diğerleri bana baktı. Tek tepkisini ölçtüğüm kişi babamdı. Diğerlerinin bakışını hissediyordum ama baktığım tek kişi babamdı.

İlk önce bana döndü. Sonra şaşkınca baktı. En son koca bir iç çekerek yüzünde her şekilde belli olan rahatlamışlık ifadesiyle "En doğru kararı verdin."dedi. Ve koskocaman gülümsedi. Kafamı çevirdim. Diğerlerinin de tepkisini ölçecektim. Anneme baktım o da gülümsüyordu. Ablam , eniştem , Emre ve Enes'te gülümsüyordu. Ama Belinay'ın suratı beş karıştı. O gülmüyordu. Nedeni kesinlikle daha deminki yanlış anlaşılmaydı. En azından ailem mutluydu. Onlar mutluysa bende mutluydum.

Merhabalar aq! Bu bölüm diğerine göre baya kısa oldu ama bundan sonraki bölüm hem heyecanlı hemde uzun. Farkındayım kitap biraz saçma ama ben diğer kitabımda bir açıklama yapmıştım. Bu kitapları eğlenmek için yazıyorum ve size sunuyorum. Bu kadar yani. Profilimde bu kitaptan daha çok okunmuş bir kitabım daha var. Ona da bakarsanız sevinirim. Şuan olmayan takipçilerim sizleri seviyorum. Muah ♥️👄

TOPÇU Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin