14. Bölüm / ANONS

959 71 39
                                    

Multi: Ömer Akın

Irmak'ı her yerde aradım ama hiçbir yerde yoktu. Bu kızı nasıl bulacağım ben?

Bulamayacaksın tabiki?

Ya gerçekten anlamıyorum neden uzaklaşırsın ki benden? Ayrıca bilmediğin yerlerde neden fıldır fıldır dolanıyorsun ki? Dolanma işte, kaybettim seni.

Neyse Akın hemen dahice bir fikir bulmazsan Irmak'ı kaçırabilirler. Hayır ya kaçırmazlar sonuçta cumhurbaşkanının karısı değil ya? Ama bir yerlere takılabilir ve iyice kaybolur.

Sonra kulağıma bir ses geldi. Sanırım birileri çocuklarını kaybetmişti. Anons ediyorlardı. Ama ses hurdacı sesi gibi olduğundan anlaması kolay olmazdı.

Çocuk sizin ne dediğinizi bilmiyor. Düzgün konuşun bari anlasın yani. Siz böyle patates, soğan satan dayılar gibi konuşursanız zor bulursunuz o çocuğu. Benden demesi ya-

Akın sus biraz. Anonsla Irmak'ı bulabiliriz.

Doğru diyorsun Necmettin. Hemen gitmem gerek.

Neco'nun söylediklerini sanki kendim bulmuşum gibi dahi hissetmemden iki saniye sonra bir üst kattaki danışmaya gittim. Hemen mikrofonun başındaki kadına "Hanımefendi karım kayboldu anons yapabilir miyim?" dedim.

Kadın ilk önce yaw kardeş uğraştırma beni işim başımdan aşkın der gibi baktı. Çünkü kimin karısı kaybolur ki? Sonra ciddi olduğumu anladı ve "Eşinizin adı ne?" diye sordu.

"Hanımefendi daha demin kaybolan çocuğun babası sanırım şu beyefendi?" dedim.

"Evet?"

"10 dakikadır çocuk gelmediğine göre ya burada değil - ki öyle bir ihtimal yok çünkü tek başına çıkmaya çalışan çocuklara görevli izin vermiyor- ya da siz düzgün anons yapamıyorsunuz."

"Beyefendi benim işim bu. Lütfen düzgün konuşun."

Kadının yanına giderken "Biraz çekilir misiniz?" dedim. Biraz yana kaydı sonra bende mikrofona uzanıp şunları söyledim.

"Ses 1-2-3. Ses, ses. Deneme, hoh, huh. Irmakcığım ben Akın. Kocan olan. Kayboldun sanırım. Çabuk danışmaya gel. 2. kattaki. Hadi bekliyorum."

Biraz bekledim ve tekrar devam ettim.

"Irmak Korkmaz affedersin Irmak Karahan..." Elimi mikrofon sesimi yükseltmesin diye ağzıma doğru parantez yaptım ve yanımdaki kadına doğru fısıldadım. "Yeni evlendikte o yüzden soyismini şaşırdım." elimi ağzımdan çekerken kadın Allah mesut etsin diye mırıldandığında amin ile cevap verdim. Sonra devam edip "Irmak Karahan danışmaya gel lütfen seni bekliyorum. İkinci kattaki danışmadayız. Yani danışmadayım. Gel hadi eve gideceğiz. Bay bay." bunları söyledim.

Kenara çekilip Irmak'ı beklemeye başladım.

Bekledim.

Bekledim.

Bekledim.

Gelmiyor.

Gelmiyor.

Gelmedi.

Danışmadaki kadın ya gördün mü hani gelirdi sen desen dercesine kaşlarını çatmış sinsi sinsi bakıyordu. Bir yandan da sırıtıyordu. Bende ona birazdan gelir bak gör diye karşılık verdim gözlerimle. Kadın tekrar senin karın gelecek bende göreceğim hahayt diye baktı. Kaşlarımı çatıp sen mikrofonla bakış dercesine mikrofonu gösterdim.

TOPÇU Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin