3. Bölüm / Romantik Ömer

2.4K 124 134
                                    

Bugün o kız ve ailesiyle görüşecektim. İsteme olmasa da istemeye benzer bir buluşma olacaktı. Bende antrenmana gidemeyecektim. Kravatımı da düzeltip aynadaki görüntüme baktım. Koyu kahverengi saçlarımı sol tarafa doğru taramıştım. Simsiyah takımdaki tek beyazlık gömleğimdi. Boyum uzundu. Çok kilolu da sayılmazdım ayrıca. Hatta zayıftım. 75 kilo bir erkek için bence normaldi. Siyah gözlerim son olarak yüzümü inceledi. Esmer tenim , siyah gözlerim , biçimli burnum , dolgun dudaklarım... Bu güzelliğe karşılık inşallah çirkin bir kızla evlenmem. Hem babam dememiş miydi adamın üç kızı vardı diye? Bir kız çirkinse diğerine bakarım. En azından bir tanesi güzel çıkar yani. Ne derlerse desinler ben güzel olanı seçecektim. Bunu da bana hor görmesinler. Tamam dış güzellikten çok iç güzellik önemli diyenler olabilir. Ama bence dış görünüşü güzel olmayan birisinin en azından ben içine bakmazdım.

Babam odanın kapısını çaldı. Ve "Hazır mısın?" dedi. Evet hazırım , dedim. Ve odadan çıktım. Annem hemen , düzeltmiş olmama rağmen, kravatımı düzeltip eliyle üzerimdeki , olmayan , tozları sildi. Sonra elime çiçek ve çikolata sıkıştırdı. "Hadi ama istemeye gitmiyoruz ki!" dedim. Ama cevap veren olmadı.

Bütün aile arabaya bindik. Bazısı Emre'nin bazısı babamın kullandığı. Sonra da evlerine gitmiştik. Açıkçası apartman bekliyordum ama villayla karşılaştım. Eğer zengin bir kızsa -ki öyle- burnu havada , kendini beğenmiş , herşeyden şikayetçi , beceriksiz , tırnağı kırılsa dünyaları koparan , alışveriş meraklısı bir kız olacak demekti bana göre. Arabadan indik ve evin önüne vardık. Babam önde zili çaldı ve kapıyı bir tane babam yaşlarında bir adam açtı. Kesin bu 'Kayınpederim'di. Lanet olsun ben nereye düşmüştüm böyle. 'Kayınpederim' ve 'Kayınvalidem' eve buyur etti. Girdiğimizde uzun boylu kız erkekler harici herkesi yani Annem , kız kardeşim , ablam ve yengemi öptü. Hadi ama şimdi haremlik selamlık mı olacaktık? HaSsiQtir BoK. GLSLBÖSŞBWÖFÇSŞXÇWŞCŞEVLCLDŞZCÖDÖCMFLDÇCSŞZLSLELXLSSLSLDLDLXXLXLDLXLXLXLXXLCAÖVLWLCÖALMCDÖDLFLFLI.

Kısa kardeşi de aynısını yaptı. Zaten iki kardeşlerdi. Babam yanlış duymuş herhalde üç kardeş olayını. Elimdekileri evin hizmetlisi sandığım yaşlı bir kadın aldı. Sonra herkes salona geçip oturdu. Ve konuşmaya başladılar. Babam kayınpederimle, annem kayınvalidemle. Dünürlük işine şimdiden kaptırmışlardı. Çok samimilerdi çünkü. Kızların ikiside önümdeydi. Sırayla baktım. İncelemenin tam zamanıydı. İlk önce uzun olanı inceledim. Fiziği gayet güzeldi. Üzerindeki siyah renk elbise yakışmıştı. Bedenine tam oturmuştu. Esmer tenliydi. Gözleride uzaktan pek belli olmasa da siyahtı sanırım. Saçları da siyahtı. Giydiği topukluyla zaten uzun olan boyu yeterince uzun durmuştu. Dizlerinin üzerindeki ellerine kaydı gözlerim. Ve parmağındaki yüzüğe. Bu tektaştı. Arkasındaki de alyans. Lanet olsun baldızıma çok berbat bir gözle bakmıştım. Sonra kendime hatırlattım "Ömer 'O senin yengen!'" İç sesim hunharca gülüyordu. Aslında haklıydı 'VÖAĞCÖAŞVWÖCŞA' Bende istemsiz ve sırıttım. Sonra diğer kızı inceledim. Mavi bir elbise giyinmişti. Bunun boyu normaldi. 160 falan. Aslında kısa ama artık kızlar 150 olduğu için mecburen normaldi. Bunun saçları kahverengiydi. Sanırım gözleride. Fiziğide güzeldi ayrıca. Hani çok güzel değildi. Ama tipsiz asla değildi.

Sonra babam sesini yükselterek "Evet! Sebebi ziyaretimiz belli..."
Ne istemeye mi gelmiştik? Zaten kabul etmiştim. İllaki isteyecektik. Ne bu acele? Kesin kaçmamdan korktu. Tamam kaçardım ama evlenen benim bari haberim olsun.

Babamı dinlemeye devam ettim. Elimden başka bir bok gelmeyecekti çünkü. "Allah'ın emri peygamberin kavliyle kızınız Irmak'ı oğlumuz Ömer'e istiyoruz." Irmak hangisiydi acaba? Benimki de soru mu ? Mavi elbiseli olan kız.

Sonra kayınbabam "Cemil ben sana yardım etmek için yapmıştım o iyiliği. Bunlara gerek yoktu. Biliyorum , biliyorsunuz. Kız vermek ve almak bir değil. Ama ben kızımı senin gibi birisine gelin verdiğim için kız almaktan daha mutlu olacağım. Bende verdim gitti. Aslında keşke kahveler gelseydi de ondan sonra isteseydik ama ha ha ha."

TOPÇU Where stories live. Discover now