2

39 8 9
                                    

Gatver

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gatver. Ik kreeg de rillingen van die vent. 'Jongens. Ik heb geen goed gevoel bij dit hele idee', mompelt Silver. ' Dat heb ik nou ook...', zeg ik. Ik kijk om me heen. We bevinden ons in een kamer van ongeveer eenentwintig vierkante meter. Het moet een soort camping voorstellen denk ik. Er staan twee tentjes, een roze en een blauwe, en een camper. Ook hangt er een elektriciteitskastje. Hopelijk nep.

'Nou. Let's begin, bitches.' Ik lach en loop richting het roze tentje. Ik rits hem open. Er ligt een slaapzak. Er zit iets in... 'Ik heb iets!' roep ik enthousiast. Hoe sneller we alles hebben, hoe sneller we weg zijn. Mijn vriendinnen komen achter me staan. 'Ik kan het niet zien!' roept Janae. Ik zucht en verplaats iets. Iedereen verplaatst mee en zo kan Janae wel iets zien. 'Fijn. Nou, rits hem open!' lacht ze.

Ik haal diep adem. 'Dit is best eng.' Ik grinnik. 'Schiet op, anders doe ik het.' zegt Silver. Ja hoor. Ga jij maar Silver. Ik zucht geërgerd. Dan pak ik het ritsje vast. En ik trek. De rits vliegt open. Wat is dat? Ik kokhals. 'Oh nee. Gatver!' piept Flora. Tranen springen in mijn ogen. 'Ik zei het toch! Dit was een slecht idee. Oh jongens!' klaag ik. In de slaapzak ligt een rat. Een dode rat. Er komt een vreselijke geur vanaf. Maar er ligt iets bij.

'Even wachten allemaal! Er zit een eh... briefje in zijn... bek. Iemand moet hem pakken', fluister ik. 'Òòoh!' Katie rent door de kamer. 'Ik wil weg. Ik wil weg', roept ze de hele tijd. 'Kop dicht', bijt Silver haar toe. Ik knik dankbaar. Ik adem in en uit. 'Zal ik het dan maar doen?' Ik kijk achterom. Janae en Flora knikken, Katie zit ergens in een hoekje en Silver haalt haar schouders op.

Ik kijk door een spleetje tussen mijn oogleden. Dan steek ik mijn hand uit en gris ik het briefje uit zijn bek. Ik kokhals opnieuw en ik sluit mijn ogen. 'Allemaal naar achteren', beveel ik. Iedereen doet wat ik zeg. Ik kijk nog een keer rond in de tent. Die is leeg. Op de slaapzak en rat na. Ik loop de tent uit en rits hem dicht. De stank is al een beetje uit de tent gevlogen, dus het stinkt nogal in de kamer.

'Wat staat erop? Lees voor, Liv!' Wordt er tegen me gezegd. Ik haal adem en vouw het briefje open. In een rommelig handschrift staat er: Olivia, een slecht idee? Hoe kom je daarbij! Dit is het beste idee in tijden. Jullie komen hier niet meer weg. Ik ben voor altijd van jullie af! Goodbye honey♡ Ik kijk angstig naar het briefje. 'Ik geloof dat we iets aan de andere kant staat', merkt Katie, die er bij is komen staan, op.

Langzaam draai ik het briefje om. Terug Naar Huis? staat erop. 'Ieuw, het lijkt op bloed!' piept Janae. Ik kijk er goed naar. 'Ja...', mompelt Silver. Ik kijk van dichtbij en raak het licht aan. Ik kijk daarna naar mijn vinger. 'Vers bloed.'

A/N:

Aaaah! Spannend! Als jullie foutjes zien, meld het please even♡ Ik ben echt best trots op dit boek en ik ga echt proberen om dit lang vol te houden! Heb je er nu al meer zin in? Stem alsjeblieft op reageer! Ik hou van leuke comments dus... hehe. Xxx

Terug Naar HuisWhere stories live. Discover now