KAPITEL 3

4.1K 26 3
                                    

Nästa dag

Åter igen vaknade jag av mitt alarm fast nu klockan 07:15 för att inte behöva stessa. Jag låg kvar i min varma säng en stund och gruvade för att kliva upp.

Det knackade tyst på dörren och den öppnades. "Madi är du vacken." Viskade mamma. "Mhmm" fick jag ur. "Det finns frukost på bordet om du vill ha"
"Mhhm" fick jag ur mig åter igen och mamma stängde dörren

Jag tvingade mig upp ur sängen, satte upp håret i ett körv och sedan gjorde min "morgon rutin"

"Gomorron" sa mamma till en nyvaken mig med bara en lång t-shirt som klädde mig. "Morron" mummlade jag fram och satte mig ner vid de runda bordet och började ta för mig pannkakor och jordgubbar.

"Hur var skolan igår? Hann inte träffa dig någonting igårkväll. Du måste ha varit väldigt trött" sa mamma med ett leende och sippar på sitt teé.
"De va väll okej, har någon att vara med iallafall och ja jag deckade så fort jag kom hem" får jag fram mellan tuggorna. "Men vad bra och de kan jag tro för du sov ju inte mycke. Du jag kan skjuts dig till skolan idag. Jag börjar sent" hon log och jag nickade som svar.

Efter frukost gick jag upp för att borsta tänderna. Satte även på de vanliga svarta tajta jeansen och en grå tajta långärmad och soppade in den i byxorna. Släppte ut flätorna som jag hade sen dagen inna och satte upp halva håret i en bulle. Mascara och läppsyl satte jag på ansiktet och sen var jag klar.
-
"Hejdå"
"Hejdå" svarade jag och stängde bildörren och började vandra till skoldörrarna.

Öppnade dörrarna och gick in.

Väl framme vi skåpen mötte jag en nyvacken Haliey. Kläderna hon bar var en svart hoddie med nån text på och ett par svarta mjukisar.

"Gomorron trötter"
"Gomorron snövit" gäspade hon fram. "Jag önskade också att jag hade lust och ork att fixa min på morgonen" sa hon medans hon granskade hela mig. "Lust har jag inte, inte heller ork men jag kan tvinga mig själv till de" sa jag med ett leende och hon log tillbaks.

Jag hängde upp min blåa jeansjacka i skåpet, tog matteboken och smällde igen skåpet.

Hailey hoppade till. "Shiit, du behöver inte vara så hårdhänt" himlade hon med ögonen. Jag blängde på henne med ett leende.
Sedan vände vi på klacken och travade fram till den "älskade" mattelektion.

-

Hela den där matte timmen kändes som sju svåra år.

Jag och Hailey gick ock lämnade gjejorna i skåpen. "Jag går på toa" sa Hailey och jag nickade till svar.

När Hailey hade gått gissa vem som kom.

"Hej främling, har du lusta att berätta ditt namn nu" sa Jack medans han lutade sig mot skåpet bredvid mig. "Jag har hellre lust att läsa hela ordboken än att berätta mitt namn för dig" sa jag och rörde blicken mot honom. Han log. "Men asså seriöst, jag har sätt en så otroligt vacket tjej och vet ens inte vad hon heter än. Sa han seriöst men ändå ett leende på läpparna. "Jasså, vemdå" sa jag samtidigt som jag låtsades leta efter någon. "Kan du presentera henne för mig" sa jag nu exalterat. Han blängde på mig och gav en blick som jag antog att den betydde (hahajätteroligt)
"Men nu seriöst vad heter du"

Hans mörklåa vackra ögon borrades sig in i mina. Jag lovade, om han tittade djupare så kunde se my dark as soul.

"Madi, vi börjar nu" sa Hailey som nu hade kommit tillbaka från toaletten. Jag himlade med ögonen. Han lyste upp i ett stort leende. "Så Madi, de är de du heter" sa han och höjde på ögonbrynen.

"Haileeey" utbrast jag  "Vaaad" sa hon när hon kommit fram bredvid oss. "Du skulle ju inte...jag sa juu.....åååååå" sa jag och suckade djupt och drog henne till engelskan och lämnade Jack ståendes med ett stort flin på läpparna.

Vi satte oss bredvid varandra inne på engelska lektionen.

"Jag sa ju till dig att jag ville inte ha något med honom att göra" viskade jag lite irriterat. "Ja förlåt, men de gör väll ändå inte så mycket, han vet ju bara ditt namn det är ju inte så att han vet hela din livs historia" sa hon och gjorde små gester med händerna. Jag tittade frustrerat på henne en stund och ryckte på axlarna tillslut.

"Hello everyone, take up your textbooks" sa läraren när han dundrade in.

-

Ännu en gång påväg till skåpen för att byta ut böckerna. Men denna gång stog Jack och hans kompisar och pratade framför VÅRA skåp. Jag suckade högt och vi gick fram till dom.

"Eheehm"
"Men hej Madi, jag har saknat dig" sa Jack när han vände sig om. Jag höjde på ögonbrynen. "Du står ivägen, kan du flytta på dig" han log stort och de gjorde hans kompisar också. "Om jag får en kyss" Hailey började småskratta. Antagningen för hur dum i huvet han lät.

Jag vände blicken mot henne och såg att hon tittade väldigt mycket på en av killarna och han tittade väldigt mycket på henne. Jag vände tillbaks blicken till Jack "Eeee då går jag hellre" sa jag och vände mig om. Men Jack tog snabbt tag i min hand och vände tillbaka mig. Nu stod vi väldigt nära.

Hailey harklade sig och jag backade snabbt. Jag tittade på henne och mötte ett brett leende. Jag tittade tillbaks på Jack och hans kompisar och alla stod och log. Jack backade så jag kunde ta mig in i mitt skåp. "Tack" sa jag tyst.
Han log och nickade sedan gick dom.

"Oo du gillar honom" sa Hailey retsamt. "Jack, ALDRIG" utbrast jag och blängde på henne. "Men han gillar dig" sa hon sen. Bullshit "Och du gillar den långa brunhåriga killen. "Med bruna ögon, nejnejnej" sa hon och försökte dölja sitt rodnande

New startWhere stories live. Discover now