KAPITEL 23

1.7K 15 2
                                    

Det var inte förrens jag slutade springa jag kännde den brännande smärtan i fötterna. Mina kinder var alldeles blöta av alla tårar.
Jag öppnade ytterdörren och möttes av ett tomt hus. Mamma, mamma är fortfarande borta på konferensen. Jag hade ingen att prata med, jag är alldeles ensam.

Jag släppte ner skorna på golvet, mina  ben skakade och det brände fortfarande i fötterna. Jag la mig i soffan och grät ännu mer. Det blev svårt att andas, tankarna på att Jack hade vart med en annan tjej spökade. Varför gör han såhär, hade han glömmt att han skulle träffa henne dagen efter eller hade han inte glömt utan ville bara såra mig mer genom att visa upp henne, att han fortfarande är med henne.

Tankarna spökade länge men tillslut hade jag lungnat mer mig och somnade snabbt i soffan efter all utmattning.

-

Jag vaknade plötsligt av att de knackade på dörren. Jack. Tänkte jag genast. För några sekunder blev jag överlycklig och flög upp ur soffan och var snabbt framme vid dörren. Tanken slog min, varför skulle det vara Jack. Jag lungnade ner mig och öppnade dörrren, där stod Hailey. "Hej" sa hon lungt. "Hej" svarade jag och blev lite besviken för jag hade hopp om att de skulle vara Jack som var här för att böna och be om min förståelse. Det slog mig fort, varför vill jag att de skulle vara Jack, han är dum i huvudet, lika bra att det vad Hailey.
Jag flyttade mig från dörren så att Hailey kunde komma in.

"Jag var inte säker på att du skulle vara här, tänkte att du kanske skulle vara hos..." jag avbröt henne. "Jack, jag vaknade där men gick hem för att jag innsåg hur dum i huvudet jag vart att ens tillbringa en enda natt till med honom" sa jag argt, jag var arg på mig själv för att jag trodde jag kunde lita på honom. "Jack fuckade upp igen, eller hur" frågade hon medans hon satte sig i soffan och tittade på mig lite bekymrat. Jag nickade som svar och försökte undvika hennes blick. Hailey suckade. "Vad fan håller han på med" sa hon och gjorde en gest med armarna. Jag ryckte på axlarna. "Det undrar jag med" jag kände hur de började bränna i ögonen men inga tårar kom, som om tårkanalen har satt en stoppskylt. "Vad har han gjort nu då" sa hon och la hennes han på mitt knä, jag mötte hennes blick och kunde se hur mycket hon faktiskt bryr sig om mig, då slog det om till grönt i tårkanalen. Hon tog mig i sin famn och tårarna ran och blötte ner hela hennes tröja, det blev svårt att andas. "Han var med henne igen" sa jag mellan gråten, hon suckde igen och strök mig försiktigt genom håret som tröst.

Det känntes bra att bara vara tyst, gråta ut och ha min bästa vän som tröst. Hennes närhet fick mig att bli lugn och samla mig. Jag andades tungt och stillsamt medans Hailey gunade mig försiktigt i hennes famn.

Hon drog försiktigt ifrån kramen och drog tummarna under mina ögon för att tårka bort tårarna. Hon kollade mig i ögonen och sa. "Mads, du är en fantastisk person, en person som jag klickade med fort och det är jag glad över, dagen du kom in i klassrummet, satte dig bredvid mig och jag såg ditt leende så visste jag att du och jag skulle bli bästa vänner, du är den allra bästa vännen jag har haft och jag älskar dig" jag blev tårögd på nytt och jag kunde inte sluta le, innan jag ens jag hann säga något fortsatte hon. "Jag kommer finnas för dig vad som än händer, vilka val du än väljer så kommer jag stötta dig, änfast de inte är de bästa valen så kommer jag ändå att stå vid din sida. Så änfast du väljer att gå tillbaks till Jack så kommer jag ändå att vara med dig änfast han är en idiot. Men då vill jag att du ska vänta tills han kommer till dig, vem vet han kanske kommer med en vättig förklaring" jag drog in henne i en kram så fort hon blev tyst "jag älskar dig också, men jag finns också här för dig vad som än händer" tårarna rann ner för min kind på hennes tröja igen. Hon drog ifrån och log. "Då ska han då jävlar ha en väldigt vättig förklaring" sa jag och småskrattade lite medans ja torkade bort tårarna. Hon log och strög försiktigt handen på mitt hår.

"Men du, ta på dig något mysigt så åker vi på en liten snabb night roadtrip" Ett leende sparck upp på mina läppar och de fick henne att le också. Jag flög upp och sprang upp till mitt rum.

-

Det var alldeles mörkt ute och stjärorna lös upp mörkret som aldrig förr. Känslan av att sitta i en bil med sin bästa vän mitt i natten och lyssna på breakup sånger är obeskrivlig. Kan Vara den bästa känslan, jag känner mig fri. Tanken på att Jack har vart med någon annan gör ont, väldigt ont men han får skylla sig själv, det är han som förlorar något, något som har precis börjat växa.

Jag är glad att just min bästa vän är här med mig, finns där för mig och stöttar mig. Hon är någon man kan lita på. Jag vänder blicken mot henne och möts av en skinande brett leende som får mig att skratta, henne älskar jag.

_______________________________________
Long time, no see(: glöm aldig bort att berätta för dina bästa vänner hur mycket de betyder för dig och hur mycket du älskar dem, några ord kan göra ens dag till den bästa.

New startWhere stories live. Discover now