2. úkol

293 19 10
                                    

„Vážení kouzelníci a kouzelnice," ozval se z vyvýšeného pódia v atriu ministerstva kouzel hluboký zesílený hlas ministra osobně. „Válka je za námi. Voldemort padl. Harry Potter zachránil náš svět."

Při zvuku jména Pána zla sebou většina přítomných cukla a sálem to neklidně zašumělo. Tak dlouho nebylo moudré jeho jméno zmiňovat, že se lidé sotva mohli během několika dní zbavit svých zakořeněných strachů a zvyků.

„Vím, že většina z vás truchlí kvůli ztrátě svých blízkých," pokračoval Kingsley Pastorek a čokoládovýma očima přelétl pochmurný dav, před nímž stáli vyrovnaní reportéři vybavení bleskobrky, aby mohli zařadit vyjádření ministra ještě zatepla ve večerním vydání. Ani fotografové nezůstávali pozadu, strkali do sebe, aby si ukořistili ty nejlepší snímky. Kingsley si v duchu povzdechl a sám pro tuto chvíli odložil smutek, neboť i on ve válce ztratil spoustu přátel. „Merlinžel, i přesto musíme pracovat a nesedět se založenýma rukama. Potřebuji vaši pomoc."

Jestliže dav předtím zašuměl leknutím, teď kouzelníci začali mumlat jeden ke druhému. Co by jim mohl ministr chtít? Jeden anonymní muž z davu se odvážil položit otázku nahlas.

Ministr přešlápl a pokýval hlavou, jako by dotaz očekával. „Stalo se něco, co jsme nepředpokládali. Se smrtí Voldemorta se rozpoutal chaos mezi kouzelnými tvory," vysvětloval vážně a mimovolně zaťal pěsti v rukávech vyšívaného hábitu. „Dokud Voldemort žil, zvířata mu podléhala a on je držel na uzdě. Nyní se jednotlivé rasy snaží o likvidaci těch ostatních. Vznikají nebezpečná spojenectví s cílem vyhubit slabší jedince." Zamračil se a snížil hlas do mrazivého šepotu, díky němuž slova nabyla na závažnosti. „To nesmíme dovolit," prohlásil a bouchl pěstí do otevřené dlaně.

„A co chcete po nás?" ozvala se čarodějka v červeném hábitu, jež do té doby jen znuděně postávala a očividně netruchlila.

„Chci, abyste vyhledali kouzelné tvory a přiměli je ke spolupráci. Ministerstvo aktuálně nemá dost magizoologů, kteří by se toho mohli ujmout. Proto potřebuji vás. Prioritní jsou především vlkodlaci, upíři, obři a jim podobní, kteří stáli ve válce na straně Voldemorta. Žádám vás o pomoc. Potřebuji deset dobrovolníků."

Desítka horlivých čarodějů vystoupila vpřed a Pastorek se usmál. „Ti nejlepší z nejlepších. Výborně. Vaši zprávu o průběhu mise v rozsahu 1500 – 4000 slov očekávám do 5. 12. 2019. Smíte požádat o spolupráci i své přátele."

Teď si zprávu Pastorka shrneme: váš úkol je najít rasu kouzelnického tvora (upřímně doufám, že si všichni nevyberete upíry, ale je to samozřejmě na vás), přimět ho jakýmikoliv prostředky ke spolupráci a podat o tom zprávu. Někteří z vás to budou mít trošku ztížené, protože podle kánonu vás skoro polovina závěrečnou bitvu nepřežila. Jsem tedy zvědavá, jak vysvětlíte, že jste naživu. Magické tvory můžete i vymyslet, ale v tom případě by bylo dobré je aspoň trochu popsat, abychom si je dokázali představit. 

Termín dodání: 5. 12. 2019
Vyhodnocení a zadání třetího úkolu: 15. – 20. 12. 2019 (pokud to budu mít dřív, bude vyhlášení opět dříve)

Pokud bude někdo potřebovat více času, tak se, prosím, ozvěte sami a s předstihem. Nemám problém počkat, ale odmítám kohokoliv uhánět, takže pokud to v termínu nebude, a nebudu mít předem „omluvenku", příběh automaticky získává nulu.  

Dotazy prosím pod kapitolu, stejně tak prosím o komentář, že zadání máte. Známe Wattpad. 

* Ještě jedna malá změna. Protože původní Severus odstoupil, ale zároveň s vyhlášením soutěže byl zveřejněný jiný Severus (psaný původně mimo soutěž), rozhodla jsem se ho vzít jako náhradníka. V tomto úkolu s námi tedy bude pokračovat Wertscha. Hodnocení do předešlé kapitoly dopíšu během dneška/ zítřka. Doufám, že proti tomu nikdo nebude nic namítat, ale podmínky byly splněny, proto by byla škoda nás o pohled Severuse ochudit. 

Accio příběh! (HP pisatelská soutěž)Where stories live. Discover now