Vyhodnocení 2. úkolu

180 15 9
                                    

Předem se omlouvám, že mé odpovědi na vaše zprávy z misí donesly sovy později, než měly. Svedl bych to na chybu v administrativě a polámaná křídla, ale stejně byste mi nevěřili.

Kingsley Pastorek
Ministr kouzel

PS: Uvedené pořadí misí nemá žádný vliv na hodnocení, jen se mi takto poukládaly na stole v kanceláři.

1. Draco Malfoy - anymalfoypotter

Páni, musím říct, že jezerní lid jsem vůbec nečekala. Bylo to pro mě zajímavé zpestření a líbí se mi i ty pohnutky, se kterými do toho Draco šel. Zmínka o Luciusovi mě vyloženě pobavila, i když to vůbec nebylo vtipné, ale prostě představa, jak bloumá po Manoru, zplihlé vlasy mu padají do očí, v ruce drží sklenici vína a přemýšlí, jak by měl koho podplatit, aby nefrčel za mozkomorama, mě fakt rozesmála.

Celkově mi to pojetí přišlo takové nedotažené. Zajímalo by mě víc o tom sporu, co mezi sebou představitelé temné a světlé strany jezerního lidu mají. Klidně bych se víc rozepsala, prostor na to byl, přidala více emocí i prodloužila dialogy, kterých tam bylo poskrovnu. Na druhou stranu bylo fajn popsané prostředí, na tom sis dala hezky záležet. Líbí se mi i ta zmínka o květnu a studené vodě.

K čemu mám připomínku – bublinkové kouzlo je roztomilý překlep. Ve skutečnosti je to bublinové kouzlo. Ty bublinky spíš evokují bublinkovou koupel nebo šampaňské. Plus mi tam chybělo vysvětlení, kde se Draco naučil jezersky, protože co víme, tak Brumbál to uměl, ale o nikom jiném se nezmínila. A co se závěru týče... Ten bych klidně ještě více rozepsala. Bylo to najednou šup šup a hotovo, což je škoda.

Ještě poznámka pod čarou, která už se netýká hodnocení – přímá řeč je chaoticky řešená. Je potřeba jednotlivými odstavci oddělit postavy. Jeden odstavec = jedna postava.

Celkem 4 body

2. Remus Lupin - CaptainFione

Tfuuu, úplně mě mrazilo v zádech a na konci jsem málem až slzičku uronila. Tvoje zpracování Remuse mě nadchlo, ale především mu bezezbytku věřím. Vzhledem k událostem, které se mu staly, si jeho zoufalství představuju přesně tak, jak jsi ho popsala. Naprosto se i ztotožňuji s tím, jak původně nechtěl bojovat, ale nakonec v něm instinkt a vůle k přežití zvítězily a on se o boj aspoň pokusil. Senzační.

Taky miluju Molly, ona je podle mě jedna z nejlepších postav z HP celkově. Sice se může zdát jen jako obyčejná matka v domácnosti, ale sakra, to je dokonalá lvice, která přesně ví, jak má s kým jednat. A sejmula Bellu, to se počítá!

Vytknout tu asi nemám co. Trochu jsem hledala vysvětlení, jak to, že Remus přežil, ale hádám, že věta o tom, že před pár dny zabil člověka, je to, čímž se to vysvětluje, takže mlčím a jen si tak říkám, že to fakt bylo moc pěkné čtení. Možná maličko prostředí přidat, ale fakt jen takovou kapku, aby byl koktejl zcela dokonalý.

Celkem 5,5 bodů

3. Fred Weasley - danhelka

Tak tohle bylo... geniální. Způsob, jakým jsi nechala naživu nejen Freda, ale dokonce i Severuse, je prostě výborný. Jsem nadšená I z toho, že jsi vymyslela zcela nový druh magické bytosti, za to máš ode mě obrovské plus. Živlonošky jako magické bytosti se mi líbí, docela si dokážu představit, že opravdu existují, i jejich popis byl natolik zdařilý, že je málem vidím před sebou. Ten jejich konflikt byl moc zajímavou zápletkou a na chvíli jsem se bála, že by mohla Key prohrát. Uff, ještě, že se to nestalo. No a seshipování Seva a Freda? Tak u toho jsem se smála, ale ne ve zlém, přijde mi to tak správně ujeté, a jestli je nějaký Weasley, co by dokázal ledové srdce profesora lektvarů donutit se rozpustit, je to právě Fred.

Accio příběh! (HP pisatelská soutěž)Where stories live. Discover now