39.Bölüm: Beklemek (2.)

4.3K 439 29
                                    

Nicolas derin bir nefes aldıktan sonra zaman kaybetmeden ruh taşlarını çıkartıp etrafına dağıttı ayrıca bazı element kristallerini etrafına yerleştirdi böylece enerji akışını sağlamıştı bunlar sadece ön hazırlıktı şimdi esas nokta altın çekirdeği kurma sürecinin nasıl ilerleyeceğini belirlemekti.

Pek çokları için Altın Çekirdek Kurma Alemine gelmek zor değildi aslında Ölümsüz Ekim Yolunun gerçek kapısı olarak Altın Çekirdek Kurma Alemi düşünüle bilirdi. Diğerleri sadece buna hazırlıktı ve bundan sonra gerçek yetiştirici olu başlıyordu. Ne yazık ki Yetiştirici dünyasında her zaman bir sonra ki alem gerçek yetiştirici yolunun girişi olarak anılıyordu zira her yeni alem farklı bir farkındalık kazanmak anlamına geliyordu. Önceki alemler basit mevcut bulunduğu alem ise özel görünüyordu.

Ama Altın Çekirdek Kurma Alemi için bu kelime istisnasız her ölümsüz yetiştirici tarafından kabul edilmiş şeydi diğerleri gibi tartışmaya açık değildi.

Nicolas bir kaç defa nefes egzersizi yaptıktan sonra sakinleşti ve rahatladı giderek gevşedikten sonra bilincini zaman bilincine aktardı ve bedeninden soluk yeşil bir ışık yükseldi çok belirsiz ve soluktu dikkatli bakılmazsa fark edilmesi bile zordu. Dışarısı ile içerisi arasında da pek bir değişim yok gibiydi lakin Nicolas bunun doğruluğunu test edecek yeterli zamana sahip değildi.

Hızlıca Altın Çekirdek Kurma Alemine ulaşmak için mevcut yolu bulmak ardından denemeler yapmak zorundaydı çok genç olduğu gerçeği bir yana bırakılırsa yetiştirici dünyasında işler böyle yürümüyordu.

Altın Çekirdek Kurma Alemi aşılması gereken büyük bir sınırdı ve kişinin potansiyeli ne kadar yüksekse aşmak o kadar zordu.

Örneğin Lanak Fei bu sınıra 9 yaşında ulaşmayı başarmışken 100 yıl sonra ancak Altın Çekirdek Kurmayı başarmıştı. Ölümsüz yetiştiriciler için zaman farklı bir algılama seviyesine sahipti. 

Sadece 1. Meridyen açıldığı anda zaten bir ölümsüzün ömrü 250 yıldan daha uzun süre olurdu ve her meridyen ömre 10 yıl süre eklerdi bu sadece ilk aşamaydı ikinci ve üçüncü alemlerin toplamında ruh ve zihin korunur nihayetinde Altın Çekirdek Kurma Alemine gelen bir ölümsüz yetiştirici 10.000 yıl yaşaya bilirdi. 

Fakat bunun dışında da gücü ve kaliteyi belirleyen çok fazla unsur vardı, bir kişi yeterince hırslı değilse ne kadar yetenekli olduğundan bağımsız olarak asla bu son adımı atmayı başaramazdı. Yetenek önemli bir faktör yarış için bir avantajdı ama sadece 1 adım önde olmak anlamına geliyordu.

Yeterli iradeyi gösteren her yetiştirici hayallerine ulaşa bilirdi sayısız "Çöp" olarak anılan vasat insan sebat ve irade sayesinde büyük dahilerin cesetleri üstünde yükselmiş ve zirveye tırmanmıştı.

Nicolasın yeteneği ve potansiyeli burada ona yardım edemezdi, tek ihtiyacı sebat ve iradeydi yeterince ısrar ederse başarması kaçınılmazdı kalbine ihanet edip vazgeçer veya şüpheye düşerse altın çekirdeği kursa bile kusurlu olur ve geleceğini kısıtlardı.

Yavaşça zihninin derinliklerine dalarkan Kan Daosu ile ilgili bir anlayış edinmek üzere çabalamaya başladı bu bir bakıma gelişme olsa da altın çekirdek kurmanın esas noktası içine yerleştirilen Dao anlayışının katılaşmış haliydi ve buna verilen isim "DAO TOHUMU" idi.

Dao Tohumu Hakim Dao'nun bir parçasını barındıran yetiştiricinin kendi anlayışından üretilen bir ruhsal nesneydi ve bu nesne aynı zamanda bir ölümsüzün varlığının tamamını içeriyordu.

Altın Çekirdek Kurma'nın önemi de burada başlıyordu, bu çekirdek kurulduğu andan itibaren bütün gelişim ve yaşam bu çekirdek etrafında kademeli olarak şekillenecekti.

Kaderimi Kendim Yazarım! (3.Kitap-Birinci Döngü)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin