Κεφάλαιο 21ο.

195 16 0
                                    

Την επομένη ήμερα ξεκαθάρισε στο μυαλό του τι πάνω κάτω συνέβαινε. Ο Ελευθερίου λοιπόν. Ο Ελευθερίου είναι μια παλιά ιστορία. Ο γνωστός Χαράλαμπος Ελευθερίου. Το επίθετο αυτό θύμισε πολλά στον Στρατή. Σχεδόν ό,τι είχε συμβεί πριν την άφιξή του στην Κρήτη. Μια σχέση που έληξε άδοξα.

" Οι σκέψεις του τον οδήγησαν στα λόγια της. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν:

" Στρατή πέρασα στην Αθήνα. Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο μαζί πια. "

Ίσως έπρεπε να της μιλήσει. Έστω να της πει κάτι. Κάτι ελάχιστο, ίσως να μπορέσουν να μείνουν μόνο φίλοι. Έστω αυτό.

Τα βήματα και τα πόδια του τον οδήγησαν στην καφετέρια που δούλευε η Ζέτα. Εκεί βρισκόταν ο γιος του ιδιοκτήτη που καθάριζε κάποια τραπέζια. Ένα αδύνατο παιδί, γυρω στα 16, άχαρο και απρόσεκτο, με μαύρα ρούχα, κοντοκουρεμένος. Το βλέμμα του δεν την εντόπιζε.

" Γεια σου. Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω την Ζέτα; "
" Στην αποθήκη είναι νομίζω. "

Στο άκουσμα της φράσης δεν έχασε χρόνο και πήγε προς τα εκεί. Κάνει κάποια βήματα και η θέα ήταν σοκαριστική. Έπιασε τον ιδιοκτήτη να χαϊδεύει την Ζέτα και να της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί. Ο Στρατής, με σταυρωμένα τα χέρια, περίμενε πότε θα τον έπαιρναν χαμπάρι. "

Σκέφτηκε. Προσπαθούσε να θυμηθεί τι είχε κάνει τις τελευταίες μέρες και να βρει έναν λόγο για τον οποίο ο συγκεκριμένος άνδρας πλήρωσε την εγγύηση για να βγει ο ίδιος από την φυλακή. Η Σαβίνα τον κοιτούσε σαν να έβλεπε φάντασμα. Τα μάτια της είχαν γουρλώσει στο βλέμμα του και εκείνος δεν ήξερε πως να δικαιολογηθεί. Που όντως δεν ήξερε γιατί δεν γνώριζε τον λόγο που ο πατέρας της πρώην του έβαλε τόσα χρήματα για να τον βοηθήσει.

" Ποιος είναι αυτός; Στρατή ξέρεις; " αναρωτιέται η Σαβίνα. Δεν παίρνει ακριβή απάντηση. Ο Στρατής μετά από λίγα λεπτά, βγαίνει έξω και η Σαβίνα τον ακολουθεί. Τότε τον πιάνει από τα χέρια και με την επιμονή της σταματάει τον Στρατή σχεδόν απειλητικά.

" Στρατή πες μου. Ποιος είναι αυτός ο Ελευθερίου; Τι θέλει από εσένα; " ρωτάει. Μόλις ο Στρατής πάει να ανοίξει το στόμα του, μια γνωστή φυσιογνωμία πετάγεται από το πουθενά και χύνεται δίπλα του.

" Στρατή μου! Αγόρι μου! Τι έπαθες! Γιατί σε βάλανε μέσα; " ρωτάει. Εκείνος απορημένος της απαντά.

" Ανάθεμα την βεντέτα...Τα ένοχα μυστικά. "Where stories live. Discover now