Κεφάλαιο 28ο.

140 14 5
                                    

Η οικογένεια Φραγγελάκη στην Κρήτη ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Όσο όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν να βρουν απαντήσεις και ανοιχτά παράθυρα για να ξεφύγουν από ο,τι τους βαραίνει, η μόνη που ήρθε για διακοπές και δεν είχε καμία απολύτως έγνοια πάνω της ήταν η Ασημίνα, η κόρη του Βαγγέλη που μόλις χτες είχε εμφανιστεί με τον Μάνο στο λιμάνι. Ο Μάνος, προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη στιγμή για να βρεθεί με τον πατέρα του, δεν ήρθε απευθείας στο σπίτι. Ο Λάμπρος δεν γνώριζε τίποτα. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι ήρθε η Ασημίνα. Ο Βαγγέλης όπου να'ναι θα γύριζε από τις δουλειές του. Ο Λάμπρος έλειπε ως συνήθως εφόσον πήγαινε στο καφενείο της γειτονιάς. Η Ασημίνα ήταν η μόνη που βρισκόταν στο σπίτι. Καθόταν στον καναπέ του σαλονιού μέχρι που ήρθε ένας ταχυδρόμος στο σπίτι. Εκείνη άνοιξε την πόρτα αμέριμνη και πήρε το άγνωστο δέμα στα χέρια της. Δεν έλεγε συγκεκριμένο παραλήπτη. Απλά ένα «Οικία Φραγγελάκη». Ήταν και εκείνη μια Φραγγελάκη οπότε μπορούσε να το ανοίξει. Κάθισε ξανά στον καναπέ και έσκισε με προσοχή τον φάκελο. Όταν είδε το περιεχόμενο πίστεψε πως δεν ήταν για το σπίτι τους τελικά. Είχε και ένα σημείωμα μέσα. Πάλι άγνωστο για εκείνη. Το κοιτούσε με περιέργεια αλλά ταυτόχρονα και με απέχθεια. Ποιος μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο αναρωτιόταν. Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης μπήκε μέσα στο σπίτι και παρατήρησε τον σκισμένο φάκελο και το παράξενο ύφος της Ασημίνας. 

" Γεια σου αγάπη μου. " απάντησε ο Βαγγέλης και φίλησε στο μάγουλο την Ασημίνα. Εκείνος είδε ξανά το δέμα και την ρώτησε:

" Τι κρατάς εκεί; Τι είναι αυτό; " 

" Το έφεραν πριν λίγο. Κοίτα το. " απαντά και του το παραδίδει. Βλέπει τις φωτογραφίες μια μια και μένει στήλη άλατος! Πάει στην επόμενη, στην επόμενη και το σοκ του είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν διαβάζει το σημείωμα και όταν καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

" Πάρτα και κρύψτα κάπου. Τσιμουδιά σε κανέναν. Εντάξει; " ρωτά. Η Ασημίνα γνέφει θετικά, αρπάζει τις φωτογραφίες και τις βάζει στη βαλίτσα της. Ο Βαγγέλης πάλι αναρωτιέται πως στο καλό γίνεται όλο αυτό. Τι βρώμικο παιχνίδι είναι; 


Από το σπίτι επίσης έλειπε η Χαρούλα με την Δέσποινα. Αφού έφυγαν άρον άρον από τη καφετέρια της Λέας, η Δέσποινα αποκάλυψε στην Χαρά μια σκέψη που είχε. Όταν είδε τον άνδρα που βρισκόταν μαζί με τον Χρόνη, επιβεβαίωσε τον συνειρμό που έκανε. Για τον ίδιο λόγο αποφάσισαν να πάνε σε εκείνο το μαιευτήριο που είχε γεννήσει η Χαρά πριν δέκα εννέα χρόνια. 

" Ανάθεμα την βεντέτα...Τα ένοχα μυστικά. "Where stories live. Discover now