1.7

14.7K 748 180
                                    

"1 hafta sonra okul balosu var ve sen elbisenin olmadığını mı söylüyorsun Mısra? Sana inanamıyorum, kalk alışverişe gidiyoruz."

"Ben gitmemeyi düşünüyordum ama?" dedim bir umut. İlkim'in beni zorla o baloya götüreceğini biliyordum.

"Sence gitmeme gibi bir şansın var mı Mısra? Hayır, bunu düşünmen bile hata! Bir hafta sonra lise bitiyor ve bunu tabii ki kutlayacağız! Bu iguana suratlılara iyi bile dayandım."

"Lise bittiği için sevinmediğimden dolayı kutlamak istememem de normal değil mi?"

"Şu aptal Alkın'ı düşünüyorsun değil mi? Madem bu kadar onu düşünüyorsun, gidip konuşsana! Her şeye bir açıklık getir işte."

"Demesi kolay tabii İlkim. Bana nasıl nefretle baktığını görüyorsun, yanına gittiğimde de bana öyle bakarsa ben konuşamam ki."

"Sen iyice ağlak bir bebeğe dönüşmüşsün be. Yengeç burcu olmana veriyorum ama ağlarsan çakarım ağzının ortasına bir tane." diye sinirle söylendi İlkim.

Sonra da bir şey dememe fırsat vermeden kolumdan çekiştirip beni alışveriş merkezine götürmüştü. Ya da daha doğrusu sürüklemişti.

Ben orada koltuklardan birinde otururken İlkim de büyük bir özveri bana elbise seçiyordu. En sonunda en beğendiği elbiseyi elime sıkıştırıp beni kabine sokmuştu.

Göğüs ve sırtında derin bir v dekolte vardı ve siyab mini bir elbiseydi. Belinde kemere benzeyen bir detayı vardı.

"Sen harika gözüküyorsun! Bunu almalıyız."

"Sence de biraz fazla iddialı değil mi?" dediğimde dudak büzüp elbiseye tekrar baktı.

"Alkın'ın dikkatini çekmek istemez misin? İşte bu elbise sana bunu vaad ediyor! Beni dinle aşko, bu elbise seni gecenin yıldızı yapacak. En azından Alkın'ın dikkatini çekersin en olmadı."

"Öyle mi diyorsun?" dediğimde gülümseyip başıyla beni onayladı. "Tamam madem, bunu alıyorum." diyerek üzerimi değiştirdim ve elbisenin parasını ödedim.

Tam mağazadan çıkarken gözüme takılan kişiyle orada öylece kalmıştım. O da beni gördüğüne şaşırmış görünüyordu.

Alkın ve yanında bir kız vardı. Muhtemeln sevgilisiydi, hâlâ beni sevdiğini düşünmek aptalcaydı. Seviyor olsaydı terk etmezdi ki?

Onları umursamayıp mağazadan çıktığımda en son gördüğüm şey Alkın ve üzgün yüz ifadesiydi.

~~~~

Bundan sonraki birkaç bölüm rastgele geçmiş anılarından oluşacak. Hiçbirinin birbiriyle bağlantısı yok ama hepsi Alkın ve Mısra'nın beraber yaşadığı anlar.

Bu arada Mısra'nın elbisesini de şöyle bırakayım.

Bu arada Mısra'nın elbisesini de şöyle bırakayım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Neyse, bb

Söyle | TextingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin