| 5. Bölüm |

4.7K 409 76
                                    

Yüzbaşı korkuyla yere düşen yeşil gözlü kıza bakakaldı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Yüzbaşı korkuyla yere düşen yeşil gözlü kıza bakakaldı. Daha önce hiç böyle bir güç hissetmemişti. Carol belki de gördüğü en güçlü kişiydi. İçinde bir çekirdeğin gücü vardı ama bu kız her neyse Carol'dan on kat daha güçlüydü.

Yüzbaşı aklından düşüncelerini uzaklaştırdı ve hemen koşarak kendisini kurtaran kızın yanına ulaştı. Kız düşmenin etkisiyle kafasını taşa çarpmıştı. Kafası kanıyordu. Yüzbaşı ilk kez ne yapacağını bilemedi.

"Angela..." Diye seslendi uyanmasını isteyerek. "Angela." Elini kızın boynuna götürdü. Nabzını kontrol ettiğinde kalp atışlarının yok denecek kadar az olduğunu fark etti.

"Angela hayır. Uyan!" Kulağını kızın burnuna yaklaştırdı ve nefesini dinlemeye çalıştı. Solunumu o kadar zayıftı ki sarışın adam dikkatle dinlemeseydi kızın nefes almadığını düşünecekti. Yüzbaşı kızın yüzünü ellerinin arasına aldığında başına aldığı darbeyle oluşan yaradan akan kanı da fark etti.

"Seni kurtaracağımı söylemiştim ama sen beni kurtardın." Diye fısıldadı. Yüzbaşı Amerika ilk kez böyle bir çaresizlik hissediyordu. Korkuyla yutkundu. "Seni kurtaracağım. Söz veriyorum." Kızı sarsmamaya özen göstererek kucağına aldı. Çalıların arkasına sakladığı motoruna doğru koşmaya başladı. Koca ormanı beş dakika bile denemeyecek kadar kısa bir sürede koştu.

"Steve orada mısın? Cevap ver! İyi misin? Steve!" Ajan Romanoff'un endişeli sesi Yüzbaşı'nın saatinden duyuldu. "Nat. Sesini duyduğuma daha fazla sevinemezdim. "

"İyi misin?" Diye sorduğunda kızıl ajan, Yüzbaşı kucağındaki minik bedene baktı. Başı kanamaya devam ediyordu.

"Ben iyiyim ama-"

"Ama ne Steve? Orada ne cehennem dönüyor?"

"Merkeze geliyorum. Hepiniz hazır bulunun. Bruce'a söyle iyileştirmesi gereken biri var. Hazırlık yapsın. Birazdan oradayım. "

"Neler oluyor Steve?"

"Küçük bir misafirimiz var."

✦✧✦

Yüzbaşı Avengers üssüne kucağındaki kızla birlikte koşarak girdi. Angela hala uyanmamıştı.

"Dayan, kurtardım seni." Diye fısıldadı kızın kulağına doğru.

Ajan Romanoff ise herkesi salona toplamış, korkuyla arkadaşının gelmesini bekliyordu. Onunla konuşmuştu, iyi olduğuna emindi fakat içinde kötü bir his vardı. Sanki bir el kalbini sıkıyordu.

"Nat, şunu keser misin? Başımı döndürüyorsun." Diye sızlandı Tony. O da endişeliydi fakat sakin kalmak zorundaydı.

Natasha onu takmadan Bruce'a baktı. "Hazır mısın Banner?"

𝐒𝐓𝐄𝐋𝐋𝐀𝐑 • 𝐒𝐭𝐞𝐯𝐞 𝐑𝐨𝐠𝐞𝐫𝐬 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin