2.BLM

12.1K 562 84
                                    


İyi okumalar💘

_____________________🌙

Seher teyzeler gerçekten çok iyi insanlardı.Annem normalde de herkese sıcak davransa da Seher teyzeye daha çabuk kanı kaynamıştı ve mahalledeki tüm gelmiş geçmiş olayları ona mutfakta kahve içerek anlatıyordu,babam ve abimler ise eşi
Zihni amcayla ve oğlu Polat Alemdarla koyu bir sohbete dalmışlarken bende dış kapının dış mandalı gibi bir köşeye çekilmiş kızlarla mesajlaşıyorken Nisa mahallenin çardağına gitmemizi söylerken kızlar onu onayladı.Mahallenin diğer erkekleri de genellikle orda olurlardı.

Hemen babama döndüm ve konuşmalarını kestim''Baba çardağa gidebilirmiyim kızlarla?''diye sevimli olan konuşmamla sordum.
Babam konuşmadan öküz abim Efe devreye girip''Ne işiniz var kızım otur oturduğun yerde.''
Diyince sinirle soludum ama cevap vermeden babama döndüm.

Babam kafa sallayıp söze girdi''Abinlerle Polat oğlum da gelsinler.''

Diyince göz devirip ayağa kalktım ve kapıya ilerledim.Arkamdan gelirlerken ellerimi sıkıp sporlarımı giydim ve onları bekledim.Efe zafer kazanmış gibi sırıtırken Cem gülmemek için dudaklarını birbirine bastırmıştı.Sinirle bahçe kapısına ilerledim ve ileride gördüğüm kızların yanına gittim.

Kollarımı arkadan Yağmura dolayınca çığlık atıp beni itti.Düşmeme ramak kala Cem abim beni kolumdan tutup dengemi sağlattı.
Ona bakıp öpücük attım ve Koçovalıya döndüm.Bana korkakça bakıyordu.''Öküz müsün kızım sen?''diye sorunca hemen ciddleşip kollarını bağladı''Ya azılı düşmanlarımdan olsaydın?
Ya katil olsaydın?Ya korkunç suratlı palyanço olsaydın?''

Ciddimisin der gibi baktım ona''Keşke olsaydım be.''diyip kızlarla ilerlemeye başladık kol kola girmiş çardağın olduğu yere giderken erkekler de arkadan sohbet ederek geliyorlardı.Sanırsam Polatı sevmişlerdi.Benden biraz büyük gibi duruyordu.Neyse zaten şimdi hepsi onu sorguya çekeceklerdi.Gelince mahallenin diğer keko ve concon erkeklerini diğer yanda ise erkek kesip dedikodu yapan kızlara bıkkınca bakıp çardağın en uzun olan yerine ben ve kızlar karşımızdaki yere ise abimler geçmişti.

Hepsi merakla Polata bakarken gerginliğini hissettim ve olaya el attım.''Ne bakıyonuz lan çocuğa terörist görmüş gibi,sizin- benim gibi insan.''
Polat bana piç smile yapıp ciddileşti tekrardan.Allahım sen beni bu salaklardan yapma kurban olduğum.

Çiğdem yiyen kızlar bana dönünce sırıtıp göz kırptım,bunun anlamı ise sorulara başlayın demekti.

Bir esmer kız ağzındaki kabuğu karşı kekolara tükürüp onların sinirle tıslamalarına kulak asmadan sırıtarak Polat Alemdara döndü''EE kimsin kimlerdensin yakışıklı oğlan."

Diyince güldüm ve masadaki çiğdemden bir avuç alıp Alemdara döndüm.

Elleriyle oynayıp cevap verdi''Polat adım yeni taşındık.''diyip sözü bitirdi.
Ardından concon Necat sordu''Şekerim kaç yaşındasın.Ayy kaslarında var galiba.''diyip Kerimcan durmaz gibi baktı.

''diyip Kerimcan durmaz gibi baktı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Polat ona tek kaşını kaldırdı.Buraya yeni gelmişti zamanla mahalledekikeri çözecekti.
''19 yaşındayım.Ve kusura bakmazsan birşey soracam kardeşim sen benim kaslarıma mı bakıyosun?''
Dediği an ordaki herkes anıra anıra gülmeye başladılar.İlk ben kendimi durdururken cevabı da ben verdim''Emin ol ki sadece kaslarına bakmıyo.''diyip tekrar güldüm.

Anlamayarak bana baktı.

*
Günün sonunda saat 12 gibi evlere dağılmıştık.Azda olsa Polat Alemdar bize ısınmıştı.
Onların evleri hâla eksik olduğu için alt soktaki akrabalarında kalacaklarını öğrendim.

Onları gönderip hayvan gibi esnedim ve odama çıkmak için hamle yapacakken Efenin de çıktığını gördüm.Hemen merdiven basamağına çıkmadan koşarak sırtına atladım''Şimdi gidebiliriz.''diyip yanağından öptüm.Gülümseyip beni taşıdı.O kadar kasları var bi işe yarasın bari.

Odamın önüne gelince sırtından indim ve onu kendime çekip sarıldım ve sonra çekildim.Başını sallayıp salak bu diye diye kendi odasına ilerledi.

Mükemmel sarı civcivli pijamalarımı giyip kapımı açtım ve bağırdım''İYİ GECELER SOLMAZ AİLESİİ!!''
Diyip kapımı kapattım ve yatağıma uzandım ve dualarımı edip reynmeni hayal ederek uyudum.
Biliyorum mükemmel hayal

_______________🌙
Oy ve yorum bırakın.Bölüm kısa birazcık bb.



DELİKANLI KIZ/TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin