3.BLM

11K 510 59
                                    


İyi okumalar💘


____________________🌙

Suratımda ki ağırlıkla gözlerimi aralarken ayak parmağıyla göz göze geldim.İyi de benim ayağım suratıma nasıl yetişmişti ki?
Jeton sonradan düşünce bu bebek mezarı ayağının benim olmadığına karar kıldım.Burnumun içine ayak serçe parmağını sokmaya çalışan bir adet Cem abimi görünce sinirle tıslayıp ayak altına tırnaklarımı geçirince bağırarak ayağını suratımdan çekti.

''Acaba pazar sabahının en önemli uykusunda beni neden uyandırma gafletinde BULUNDUN?''diye sordum.
Sırıtarak beni yataktan aşağı itip kendisini yatağıma atınca daha da sinirlenip üstüne çıktım ve etlerini bükmeye başladım.O da bir yandan bağırıp diğer yandan itmeye çalışıyordu.

Odamın kapısı açılınca çığlıklarımızı duyan ev halkı gelmişti.
Annem beni koşarak Cemin üstünden aldı ve tuttu.
''Kızım napıyosunuz siz sabah sabah?''
Diye çemkirdi.

''Ya anne senin bu deli oğlun ayak parmağını burnuma sokuyodu ben yatarken.Sonra beni yataktan atıp kendi çöktü yatağıma.''diyerek ağlamaklı bir şekilde konuştum.

Babam ve abim uflayıp odadan çıkarken Cem abim anneme sarılmış beni şikayet ediyordu''Ama anne senin bu çirkef kızın benim her yerimi morarttı.''deyince gözlerimi kısıp el hareketi çektim ve''Tamam çıkın hadi odamdan.''dedim ve ikisini de itekleyerek çıkarttım ve kapıyı örttüm.

Telefonumdaki saati görünce göz devirdim ve birdaha uyuyamayacağıma göre pijamalarımı değişebilirdim.
Dolabımdan beyaz bir tişört ve mavi yırtık kotumu giyip saçımı deli topuzu yaptım ve banyoya koştum.Rutin işlerimi halledip çıktım.

Aşağıda gülüşme sesleri gelince mutfağa indim.Herkesi orda bulunca şaşırdım.Bunlar niye saat 9.30 da sözleşmiş gibi uyanmışlar.

''Anne hayırdır böyle erkencisiniz pazar pazar?''diye bir soru yöneltince bana salakmısın annem der gibi bakıp söze başladı''Kızım her 15 günde pazarları mahallecek pikniğe gidiyoruz ya hani?''

Aaaa evet doğru.Her 15 günde bir pikniğe giderdik mahallecek.
''Unutmuşum mam.''

Efe abim piknik sepetinin içinden gizliden birşeyler yerken bende yanına gidip elinde olan salamın yarısını kopartıp yedim.
Sinirle bana bakıp''Martı bile senden görgülü atmamızı bekliyo.Sen elimden çalıyosun lan.''

Diye birşeyler gevelerken kafamı he he der gibi salladım.Cem abim gelip yanaklarımı sıkıştırıp gamzemi çıkartmaya çalışırken elini dişleyip kapıya gittim.''Ben Nisalarla bekliyom bana Alo dersiniz bitince.''diyip siyah sporlarımı giyip çıktım.

Ne tabiki dağılmış topuz makyajsız bir suratla gidiyorum.Sülalem rahat bi kere.

Nisa,Yağmur,Aslı bizim bahçenin önünde oturmuş dedikodu yapıyordu.Bu arada Yağmur Efeden hoşlanıyordu yaklaşık iki yıldır felan.Efe ise onu benim gibi görüyordu.Ama sevdiğinden haberi yoktu.
Bu nedenle Yağmur Efenin bulunduğu her yerde süs köpeği gibi sessizdi.Fazla utangaç bir yapıya sahipti ve Efe ona ne zaman iltifat etse kızarırdı.

Yanlarına gittiğimde selamlaştık ve sarıldık.
Yağmur özenle giyinmişti.Benim aksime kızlar normaldi.Oje,makyaj,şort,elbise,etek gibi şeyler giyebiliyorlardı.

Ben daha çok Aslıyla benzeşiyodum.O da sevmezdi öyle şeyleri.
Sonunda yine bütün mahallenin dedikodusunu yapmış ve arabalara binmiş piknik yerine gidiyorduk.Cemin arabasına biz kızlar ve Efe vardık.Zayıf olduğumuz için dördümüz de arkaya rahatça sığmıştık.Efe de öndeydi.Babamlar ise başkalarını alacaklarını söyleyip önden gitmişlerdi.Şimdi ise tüm mahalleli arabalarla hep gittiğimiz yere gidiyorduk.

Arada yarış yaparak hızlanıp,bazen de en arkada gidip sonunda yolu tamamlamış ve o mükemmel yeşilliklerle dolu yere varmıştık.Hemen arabadan atlayıp kokuyu içime çektim.Burası huzur doluydu.Arkamızdaki en az 5 araba daha park edip inmişlerdi.Babamları gözüm aramaya başlayınca arabadan indiklerini gördüm.Yanlarındakiler ise mahalleye yeni taşınanlardı.

Neden sürekli Alemdarla karşılaşıyordum ki.
Yağmur koluma girip beni büyük masaya doğru ilerletti.Herkes evinde hazırladığı kahvaltılıkları çıkartıp dizerken kızlarda onlara yardım ediyorlardı.Arife teyze de oturmuş yeni gelenleri kesiyordu.

En iyisi onu sinir etmekti.
''Arife kızz.Sen de kalk yardım et diycemde o göbüşle zor biraz.''
Bana dönüp sinirle göbeğine ve sonra bana baktı ve cırladı''Sen bana şişko mu demek istiyosun yani?Ay aşk olsun Burçe kızım.Daha yeni diyetten çıktım.''
Gülerek onu dinledim''Şaka yapıyom be Arifemm.Ee dedikodu var mı?''

Diye sorunca yanına çağırdı ve anlatmaya başladı.O heycanla anlatırken dinliyomuş gibi yapıp etrafa bakarken Polatla göz göze geldim.Lan acaba beni mi izliyodu bu puşt.Tek kaşımı kaldırıp ne var dercesine baktım ve sonra gözlerimi çektim üstünden.

*
Kahvaltımızı yapmış ortalığı toplamış ve gençlerle gölün kenarına gelmiş çiğdem yiyorduk.
Abimler Polatla arkadaş olmuşlardı.En çok Efe abimle iyi anlaşıyordu çünkü o da onun gibi ağırbaşlıydı.

Erkekler mangal yapmak için gitmişlerdi ve her kız da kendi grubunu kurmuş sohbet ediyorduk.Sonra bir kız bizim yanımıza geldi.Bizden büyük gibiydi ve onu mahallede hiç görmemiştim.Benim ellerimden tutup kaldırdı ve çerçeveli inek gözlüklerini düzeltti.Fazlsıyla ifadesiz suratıyla bana bakmaya başladığında''Sen kimsin lan?''diye sordum.Sormaz olaydım ağlayıp bağırmaya ve saçlarını çekmeye başladı.Nerde deli orda ben...
Onu kızlarla sakinleşitrmeye çalışırken''Senin şerefsiz abin beni aldatttıııı.''diyip koşarak göle kendini fırlattı.

Neden normal insanlar beni bulmaz dı ki Allahım?

Oy ve yorumu unutmayın,inşallah bölüm kısa değildir.bb

DELİKANLI KIZ/TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now